Reklama

SATRO vyradilo z ponuky kanály MTV a VH1 Classic, pribudnú nové

SATRO popri zmenách v ponuke MINI, o ktorých sme vás už informovali, vyradilo od júla z programového rastra svojej digitálnej televízie hudobné kanály MTV, VH1 Classic, MTV Rocks, MTV Dance a MTV Hits. Stanice budú nahradené novými kanálmi Óčko, Óčko Gold, iConcerts a Cmusic, pričom populárna stanica VH1 ostáva aj naďalej v ponuke KLASIK.
Pokračovanie nižšie:


Pokiaľ ide o ponuku KLASIK, jej cena ostáva aj naďalej pri 7 € mesačne, pričom sa počas leta rozšíri o filmový kanál JOJ CINEMA. Ceny ostatných programových ponúk ostávajú nezmenené.

V ponuke KOMFORT a tematickom balíčku HUDBA pribudne navyše predplatiteľom nová stanica MTV Live HD. Operátor tiež rokuje aj o možnom zaradení českej rockovej stanice Slušnej kanál.

Pripomeňme, že od júla 2017 vytvoril operátor dva nové samostatné balíky MINI SK a MINI CZ súčasťou ktorých sú slovenské a české programy, ktoré boli doteraz v ponuke MINI. Zákazníci, ktorí chcú sledovať slovenské komerčné televízie si tak musia priplatiť. Dôvodom sú zvýšené poplatky, ktoré musí operátor odvádzať televíziám.

Musíme pri takýchto zmenách v programovej ponuke reagovať na nové, zmenené aj vonkajšie
okolnosti na trhu s TV kanálmi. Ešte na jeseň minulého roku jednostranne vypovedali zmluvy väčšine
operátorom káblovej televízie spoločnosti prevádzkujúce slovenské komerčné stanice Markíza, Doma, Dajto,
JOJ, Plus a Wau. Na začiatku rokovaní tieto spoločnosti predstavili svoje nové cenové požiadavky
niekoľkonásobne vyššie ako boli uvedené v prvých zmluvách,
“ informoval Marek Michalík, marketingový
manažér spoločnosti SATRO. „Po dlhých a náročných rokovaniach sa nám podarilo
prednedávnom dosiahnuť kompromisnú dohodu. Náklady na tieto programy však stále niekoľkonásobne
prekračujú predchádzajúcu úroveň cien. Tieto zvýšené náklady, žiaľ, majú priamy dopad na koncové ceny určené zákazníkom. Rozhodli sme sa však zákazníkom ceny nezvyšovať, ale dať im možnosť voľby, aký obsah budú sledovať. K úpravám cien alebo aj k ich navýšeniu budú postupne pristupovať všetci operátori na trhu, aj keď formy týchto úprav a jednotlivých balíkov a ich cenových úprav sa môžu líšiť,
“ dodal.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Tak nahradiť tématické hudobné stanice bez reklám Óčkom naopak plného reklám a všakovatých chatov zaberajúcich obrazovku je fakt veľký posun dole. Veľmi zlý počin Satro.

Komentáre už nie sú povolené.