Reklama

FashionTV Czech&Slovak už čoskoro v HD aj na satelite

Módny a lifestylový kanál FashionTV Czech&Slovak vysiela vo vysokom rozlíšení už od minulého roka. Zatiaľ však program v lepšej obrazovej kvalite môžu prijímať zákazníci vybraných IPTV a káblových operátorov. Satelitným divákom je stanica k dispozícii iba v štandardnom rozlíšení, už v blízkej dobe by sa to ale malo zmeniť.

Jedena z prvých satelitných platforiem, ktorá má v pláne zaradiť FashionTV Czech&Slovak HD do svojej ponuky, má byť ANTIK Sat. Pre portál SatelitnáTV.sk to prezradili zástupcovia platformy ako aj samotného kanálu.
Pokračovanie nižšie:


Fashion TV Czech & Slovak je lokalizovaná verzia kanálu o móde pre slovenských a českých divákov. Stanica bola pred niekoľkými rokmi dostupná nekódovane prostredníctvom družice ASTRA 3B (23,5°E). Koncom roka 2012 však satelitnú distribúciu prerušila a ďalej šírila svoj program iba u vybraných káblových a IPTV operátorov. Od decembra 2015 vysiela prostredníctvom družice Intelsat 10-02 (0,8°W), signál je však kódovaný a dostupný iba pre užívateľov Magio Sat a DIGI TV SK/CZ.

ANTIK Sat bude tak ďalší satelitný operátor, ktorý ponúkne svojim predplatiteľom česko-slovenskú verziu módneho kanálu FashionTV, nebude však v SD ale už v HD kvalite. Technické parametre pre príjem zatiaľ nie sú známe, rovnako ani dátum pridania do ponuky. Predpokladáme však, že by sa mohla stanica objaviť na družici Eutelsat 16A (16°E) už v priebehu augusta. Tento mesiac totiž operátor prejde na úspornejší kodek H.265 a vznikne mu tak voľná kapacita pre rozširovanie ponuky.

Mohlo by vás ešte zaujímať