Reklama

Skylink dostal od slovenského regulačného úradu vysokú pokutu

Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ) uložil spoločnosti M7 Group SA, ktorá prevádzkuje satelitnú platformu Skylink, pokutu za viacero správnych deliktov vo výške 100 tisíc eur. Informoval dnes o tom regulátor. M7 podala voči rozhodnutiu o pokute v zákonnej lehote rozklad (“odvolala sa“). Predseda RÚ považoval napadnuté rozhodnutie RÚ za vecne správne a zákonné a rozklad zamietol. Rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť a M7 pokutu zaplatila.
Pokračovanie nižšie:


Jedným z dôvodov uloženia pokuty bola skutočnosť, že M7 si nesplnila zákonnú povinnosť informovať účastníkov o ich práve odstúpiť od zmluvy o poskytovaní verejných služieb bez sankcií, ak neakceptujú podstatnú zmenu zmluvných podmienok – zmenu výšky servisného poplatku. Podobne, M7 neposkytovala účastníkom žiadne faktúry za poskytnuté služby v elektronickej forme, ani v papierovej forme. Ďalšou kontrolovanou oblasťou bolo posúdenie súladu Všeobecných obchodných podmienok, príp. obsahu webového sídla s predpísanými požiadavkami. V tejto súvislosti boli zistené čiastkové nedostatky napr. v reklamačnom poriadku. RÚ tiež identifikoval, že v čase od júna 2014 do septembra 2015 neboli na webovom sídle M7 zverejnené mechanizmy na urovnanie sporov, ako ani niektoré predpísané informácie pre účastníkov so zdravotným postihnutím o podrobnostiach produktov a služieb, ktoré sú im určené.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. A to maju za usami podstatne viac, napriklad znemoznia sledovanie zaplateneho kanala pinom a ked nevlastnite „certifikovany“ prijimac poslu vas na odblokovanie k ich partnerovi ktory to spravi za poplatok, podla mna ak podmienuju sluzby certifikovanym prijimacom, nemali by karty predavat samostatne!

  2. Zvýšili SP tak to mali z čoho zaplatiť.O rok znova zvýšia.Ludia len komentuju že odchádzaju zo skylinku ale ako sa hovorí SKUTEK UTEK a len nadávaju.Keby sme hromadne prešli do DVBT aj by sa zlepšilo pokrytie,programová štruktúra a operátor by si dva krát rozmyslel ako sa zachová.V Česku to funguje a neplatia za to a tu sa to tiež môže rozbehnúť len ich treba dotlačiť.

  3. Pokuta 100 tisic eur, zisky milionove. Oplatilo sa nie? Dobre sa rozhodli oklamat ludi, v Sk je oklamat ludi stale najvynostnejsi biznis, zase sa to potvrdilo.

    A ze 100 tisic eur je vela? Pre bezneho obyvatelia urcite nie ale pre skylink, oni to zaplatia so sirokym usmevom na tvari, ako sa im to oplatilo.

    Mali im dat milion eur, to by ich uz zabolelo poriadne no taketo drobne, na vysmech.

  4. Čo je to pre Skylink 100 tisic eur ako pre bežného občana 100eur.Mali dať 100milionov tak by to bolo správne!

  5. A vláda si medlí ruky ako sa pekne plní štátna kasa.

  6. Szenzi surovo vyhodili, ani si nedali tú námahu, aby im to oznámili, že ich idú vyhodiť ! ! ! Typické bezcharakterné spôsoby Ja a Ty

    1. Senzi bol niekdy súčasťou Skylinku????? Vy prestaňte fetovať, buď nechápete zmysel člániu, alebo svoje fantasmagórie o Senzi v Skylinku považujete za realitu!

    1. To ste naozaj takí blbí a nedokážete si nájsť na internete podklady? KTO sa preregistroval???? Skylink je ZNAČKA. Keď sa značka Skylink presunula zo SR do ČR tak ste držali hubu! Ale jej presun do Luxemburska Vám zrazu vadí. Pre Vašu informáciu – Towerkom PREDAL svoju značku LUXEMBURSKEJ spoločnosti – a je len na majiteľovi, či bude spoločnosť prevádzkovať z JEDNOHO miesta (sídla spoločnosti vLuxmebursku), alebo bude zbytočne vyhadzovať peniaze za kancelárie v ČR, SR (Belgicku, Holandsku, Nemecku, Maďarsku a Francúzsku – aj tam preadzkuzjú platené televízie pod in´=ymi značkami). Súkromníci šetria – nie ako naše štátne molochy, ktoré kľudne prevádzkujú 2-3 budovy v jednom meste!

  7. Nadpis mal znieť: Zákazníci Skylinku dostali pokutu 100 tisíc eur. Alebo: Skylink nadojí od zákazníkov 100 tisíc eur na zaplatenie vlastnej pokuty. Není to krásne sveta žiť. Vyďělají 100 melónov a stojí ich to iba 100 tácu. Milujeme Ameriku.

Komentáre už nie sú povolené.