Reklama

GeCom pridal do terestriálnej platformy dva české programy, ČT už len v SD

V posledných dňoch došlo k niekoľkým zmenám v ponuke terestriálnej platformy Tečko, na východnom Slovensku, ktorú prevádzkuje operátor GeCom. Novinkami v DVB-T multiplexoch sú dva české programy Nova International a Prima Plus. Po pridaní nových programov došlo však k zníženiu kvalitu u programov ČT 1 a ČT2, tie aktuálne šíri operátor už iba v SD kvalite. Doteraz boli pritom k dispozícii predplatiteľom v HD. Informoval nás o tom náš pravidelný čitateľ Quido.
Pokračovanie nižšie:


GeCom šíri programy prostredníctvom dvoch miestnych DVB-T vysielačov v Michalovciach na kanáloch 28 (530 MHz) a 32 (562 MHz). Všetky sú kódované systémom Conax a preto je pre ich príjem potrebná dekódovacia karta, ktorú je možné zakúpiť priamo u operátora.

Tečko má aktuálne tri programové balíčky: Extra programy zadarmo, balík Adam a balík Eva. Prvý menovaný balík je dostupný zákazníkom zadarmo po zaplatení ročného servisného poplatku 20 €, zvyšné sú po 4 € mesačne. Tí zákazníci, ktorí využívajú od operátora internet v minimálnej hodnote 15 € mesačne, môžu získať prístup ku všetkým programom cez anténu zadarmo. Cena dekódovacej karty je 15 €, niektorí si však ešte budú musieť dokúpiť CAM modul Conax.

Aktuálna ponuka platformy Tečko

Michalovce – Nad Laborcom 6, 28. kanál (530 MHz), povolený výkon 0,5 kW
Programy: NGC, NGC Wild, Nickelodeon, RiK, Mňam TV, Óčko, Mistral TV, Joj Cinema HD, Joj HD

Michalovce – Nad Laborcom 6, 32. kanál (562 MHz), povolený výkon 0,5 kW
Programy: Nova Sport 1 HD, Nova Sport 2 HD, Arena Sport 1, Arena Sport 2, F&H, History, ČT 1, ČT 2, Markíza HD, Doma HD, Dajto HD, Nova International a Prima Plus

Okrem uvedených programov môžu samozrejme zákazníci prijímať aj nekódované programy z celoplošných a lokálnych multiplexov ako Jednotka HD, Dvojka HD, TV JOJ, Plus, WAU, TA3, Barrandov Family, TV Zemplín, Šlágr TV, TV LUX, TV Noe a TV Osem.

Mohlo by vás ešte zaujímať