Reklama

Archív a videopožičovňa aj pre divákov prijímajúcich programy cez DVB-T?

Televízneho archívu, prípadne videopožičovne, by sa mohli už v blízkej dobe dočkať aj diváci prijímajúci programy prostredníctvom antény. Podľa informácií portálu SatelitnáTV.sk má v pláne spustiť OTT služby Towercom, ktorý prevádzkuje sieť všetkých celoplošných vysielačov, ako aj terestriálnu platformu Plustelka. Oficiálne sa k tejto téme zatiaľ operátor nevyjadruje, k predstaveniu nových služieb by ale malo, podľa našich zistení, dôjsť už v najbližších dňoch.
Pokračovanie nižšie:


Predpokladáme, že archív bude dostupný divákom v terestriálnom vysielaní cez hybridné vysielanie (HbbTV), prípadne špeciálnu mobilnú a webovú aplikáciu. Pre prístup k službe bude samozrejme potrebné internetové pripojenie. HbbTV už operátor testoval na svojom Infokanáli, dostupný v ňom bol televízny program, informácie o pokrytí či kvíz. Aktuálne je služba na informačnom kanáli deaktivovaná.

Vďaka archívu si budú môcť diváci pozrieť svoj obľúbený program kedy im to vyhovuje. Nemusia pritom ani sledovať dlho trvajúce reklamy, ktoré si jednoducho pretočia. Službu už poskytuje väčšina IPTV operátorov, postupne ju sprístupňujú aj satelitní operátori. Medzi prvými bol ANTIK Sat, potom nasledoval Skylink a Magio Sat.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Nemyslím.Už je to bežné u iných operátorov.A pri dvbt je to možné ale pri analogu ako kedysi to nešlo.

  2. archiv cez HbbTV fungoval aj v DVB-T (MMDS) Obecných sietí, ale už tam nie je 🙁

Komentáre už nie sú povolené.