Reklama

ANTIK predstavil dve novinky pre zákazníkov digitálnej TV

Antik Telecom predstavil v týchto dňoch viacero noviniek pre zákazníkov svojej digitálnej televízie.

Prvou novinkou je TV Plugin – možnosť pridania si do zoznamu kanálov vlastné vysielanie, či už pohľad z domácej kamery alebo komunitný obsah. Takto vytvorený zoznam je možné navyše aj zdieľať s uzavretou skupinou užívateľov, napríklad priateľmi či známymi alebo sa rozhodnúť ho zverejniť pre všetkých klientov operátora. Ďalšia inovácia umožňuje zákazníkom preniesť si svoj domáci box, doteraz pevne pripojený k optickej sieti Antiku aj mimo siete Antik, napríklad na dovolenku alebo víkend u rodičov. Diváci tak môžu službu, za ktorú si platia využiť aj keď časť mesiaca netrávia doma.
Pokračovanie nižšie:


Koncepty Bring-Your-Own-Device (BYOD) a Bring-Your-Own-Content (BYOC) dnes vládnu globálnym technologickým inováciam v oblasti konzumovania video obsahu,“ vysvetľuje generálny riaditeľ spoločnosti Antik Telecom Igor Kolla. „Po najväčších globálnych hráčoch ako napríklad Facebook alebo Youtube sme sa rozhodli priniesť slobodu pri výbere miesta, času a druhu obsahu aj my pre našich zákazníkov. Takto si už aj malý detský športový klub môže zdieľať záznamy z tréningov či zápasov, mestské kúpalisko dávať k dispozícii záber z kamery pre vlastnú propagáciu, či farský úrad pre živé vysielanie z kostola. V biznis segmente si zasa napríklad sieť kvetinárstiev jednoducho vytvorí reklamný systém v svojich predajniach. V najbližších mesiacoch budeme pozorne sledovať záujem o tieto novinky a na ich základe službu ďalej vylepšovať.

Operátor vidí takmer neobmedzený potenciál novej služby pre podporu lokálnych komunít, školení, vyučovacích materiálov a propagácie na miestnej či regionálnej úrovni.

Používanie služby TV Plugin a pripojenie domáceho boxu mimo pevnej adresy poskytuje Antik svojim zákazníkom bezplatne. Služba prenosu je dostupná na zariadeniach Antik Mini 1 a 2, služba TV Plugin len na boxoch Mini 2 po najnovšom update firmvéru. Už v blízkej dobe by mohla byť navyše služba TV Plugin dostupná aj v mobilných aplikáciách AntikTVGo.

Pre prenos boxu nie je nutné žiadne nastavenie, stačí ho zabaliť, na novom mieste rozbaliť a zapojiť cez pevné pripojenie alebo wi-fi k dostupnému miestnemu pripojeniu so stabilnou rýchlosťou aspoň 2 mbps. Klient tak získa prístup k rovnakému balíčku programov, aké si platí doma.

Pre pridanie vlastného obsahu je potrebné poznať adresu streamu, ktorú je možné potom vložiť do boxu prostredníctvom osobitného webového rozhrania dostupného na adrese tvplugin.antik.sk. Ešte predtým je však nutné aby užívateľ potvrdil súhlas s pravidlami používania. Následne už stačí len sledovať obľúbené programy rovnako ako klasické vysielanie. Programy je možné rovnako jednoducho aj vymazať. Služba bude k dispozícii, podľa našich informácií užívateľom najneskôr v utorok 13. júna 2017.

Antik Telecom pre podporu technicky menej zdatných zákazníkov pripravuje v krátkom čase aj službu podporujúcu vytvorenie vlastného programu, napríklad zo série videonahrávok, ktorý následne bude klient môcť sledovať na boxe ako bežný TV kanál.

Mohlo by vás ešte zaujímať