Reklama

Towercom: ČT na satelite Astra 3B odpojíme

Towercom má v pláne odpojiť české verejnoprávne programy ČT1 a ČT2 v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4), zo svojej vlastnej kapacity, na družici Astra 3B (23,5°E), ktoré boli k dispozícii všetkým zákazníkom Voľnej telky/Plustelky. Diváci ich však budú môcť sledovať aj naďalej cez terestriálne vysielanie (DVB-T/T2), no už za poplatok. Stane sa tak po ich presune z bezplatného balíka Plustelka Mini do plateného Plustelka Štandard. Odpojenie českých staníc na satelite potvrdil pre náš portál SatelitnáTV.sk externý hovorca Towercomu Ivan Rudolf.
Pokračovanie nižšie:


Programy ČT1 a ČT2 sú sprístupnené majiteľom dekódovacích kariet a modulov Plustelka od septembra 2015. Po necelých dvoch rokoch bezplatného poskytovania tak o stanice satelitní diváci prídu. Zostane im však zatiaľ aspoň prístup k programom Jednotka HD, Dvojka HD a TV JOJ (SD), ako aj ďalších voľne šírených staníc z danej satelitnej pozície. V prípade komerčnej televízie JOJ však tiež možno počítať, že skôr či neskôr bude toto vysielanie v štandardnom rozlíšení ukončené.

Odpojenie programov ČT sa týka staníc ČT1 a ČT2 vysielaných z frekvencie 12 363 MHz, na družici Astra 3B (23,5°E). Zákazníci satelitnej platformy Skylink, ktorí prijímajú programy už v HD kvalite z frekvencie 12 344 MHz, sa tak nemusia obávať, že o programy ČT prídu.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Nech idú s prepáčením do riti tá ich satelitná politika je na bode mrazu , Voľná telka cez satelit nemala vôbec odštartovať !!!, Ešte vypnúť TV JOJ v SD a je po nej !!! , a ako to je s Poľskými a Maďarskými stanicami na anténu z okolia Prešova ? že vraj sa to dá prijímať aj na anténu , máte stým skúsenosti ja pochádzam z
    (Vranova nad Topľou a okolia v smere na Prešov)

    1. V Prešove idú poľské a maďarské DVB-T muxy na sídliskách Šváby a Sekčov, v časti Dúbrava – Šibená hora (tie rodinné domy – ulice okolo vysielača), niekde aj Šidlovec, za Kalváriou, niekde aj centrum mesta, obce v okolí napríklad Fintice a tie obce čo sú vyššie umiestnené.

      tu sú napríklad videá z príjmu s poľskými a maďarskými stanicami na anténu v Prešove na Sekčove youtube.com/channel/UChfQTYyVSc5Sb_WNJInevCw/videos

  2. čo iné sa od tejto firmy dalo čakať kto im uveril aj druhý krát sa do tretice možno poučí

Komentáre už nie sú povolené.