Reklama

Skupina Telekom odštartovala rok 2017 rekordným rastom digitálnej TV

Počet zákazníkov digitálnej TV od skupiny Slovak Telekom vzrástol medziročne na 564 tisíc. Len za prvé tri mesiace tohto roka stúpol počet predplatiteľov až o 26 tisíc, čo je o 371% viac ako v rovnakom období minulého roka. Len pre porovnanie, za celý minulý rok začalo využívať televízne služby od skupiny Telekom 45 tisíc nových zákazníkov, v roku 2015 bol prírastok 25-tisícový. Za prvý kvartál 2017 tak dosiahol Telekom viac nových zákazníkov ako tomu bolo počas celého roka 2015.
Pokračovanie nižšie:


Prvý kvartál 2017 je tak najsilnejší štvrťrok pre rast TV segmentu v celej histórii Slovak Telekomu. Do tohto počtu sa započítavajú predplatitelia nielen Magio TV, Magio GO a Magio Sat, ale aj DIGI TV. Samostatné čísla pre jednotlivé platformy operátor nezverejňuje.

TIP: Magio Go TV box – prenosný se-top-box od Telekomu

Za úspechom digitálnej televízie v prvom štvrťroku je pravdepodobne migrácia divákov z DVB-T, kde od nového roku ukončila šírenie televízia Markíza. Diváci, ktorí nechceli prísť o programy TV Markíza (Markíza, Doma a Dajto) tak museli prejsť k satelitným, káblovým či IPTV operátorom.

Mohlo by vás ešte zaujímať