Reklama

Prieskum: Každá piata domácnosť sleduje televíziu cez anténu

Viac ako 21 % slovenskej populácie vo veku 15-79 rokov prijíma vo svojej domácnosti televízny signál prostredníctvom DVB-T. Vyplýva to z exkluzívneho prieskumu agentúry GFK pre spoločnosť Towercom. Prieskum sa uskutočnil koncom marca na vzorke 1000 ľudí.

Predpokladáme, že počet ľudí, ktorí sledujú televízne programy cez anténu bude postupne rásť, keďže momentálne poskytujeme jednu z najdostupnejších a najatraktívnejších služieb, čo sa telvízneho vysielania týka,“ povedal generálny riaditeľ Towercomu Ivan Peschl. Ten zároveň nechcel odhadovať či a o koľko môže v domácnostiach stúpnuť príjem televízneho signálu prostredníctvom antény, po návrate televízie Markíza a jej ďalších kanálov do plateného balíčka Plustelky. „Uvidíme, čo ukáže ďalší prieskum. Nechajme sa prekvapiť. Avšak to, že dnes každá piata domácnosť na Slovensku sleduje telvíziu prostredníctvom antény, potvrdzuje, že tento druh televízneho vysielania má svoje opodstatnenie,“ dodal Peschl.
Pokračovanie nižšie:


Televízia Markíza bude od 19. júna tohto roka dostupná v rámci balíčka Plustelky za nezmenenú cenu. Vyplýva to z dohody, ktorú dvomi týždňami uzavreli generálni riaditelia spoločnosti Towercom a televízie Markíza, Ivan Peschl a Matthias Settele. Markíza v HD vysielaní so svojimi stanicami TV Doma a TV Dajto v štandartnom vysielaní budú divákom dostupné v rámci programového balíčka Plustelka do konca roka za akciovú cenu 2,99 eur za mesiac. Súčasťou Plustelky bude spolu so stanicami Markízy 29 slovenských, českých, filmových, športových, či dokumentárnych kanálov.

Pre príjem všetkých programov Plustelky je potrebné už vlastniť televízor, alebo set-top-box s podporou štandardu DVB-T2 a samozrejme dekódovacie zariadenie Plustelky.

Nová ponuka Plustelky od 19. júna 2017

Plustelka Štandard
Markíza HD, Doma, Dajto, ČT1, ČT2, Sport2, Eurosport 1, Eurosport 2, JOJ HD, JOJ Cinema HD, Prima PLUS HD, Film+, Viasat Explorer, Viasat History, Viasat Nature, Nickelodeon, RiK, VH1 a Spice.

Plustelka Premium
Eroxxx

Cenníková cena základného plateného balíka Plustelka je 5,99 €/mesiac. Aktuálne je však možné využiť akciovú ponuku za 2,99 €/mesiac pri predplatení služby Plustelka Štandard na 12 mesiacov vopred.

Akciová cena platí do 31. decembra 2017 a je možné ju využiť jednorázovo pre 1 registrované koncové zariadenie.

K uvedeným programom z Plustelky treba tiež pripočítať ešte aj ďalšie voľne šírené programy zo zvyšných celoplošných, prípadne regionálnych multiplexov, podľa regiónu.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Pokiaľ sa radikálne nezlepší pokrytie signálom mux4,nárast diváckej obce bude nepatrný.Skupina Markíza bola voľná v mux2+1.Teraz bude platená-v najslabšom 4muxe a to všetko v DVB-T2.Pokiaľ sa im podarí ustáliť programovú ponuku,je možný z dlhodobého hľadiska nárast.

  2. ,,tak je to dobre, keď nebudú platiť markízu, nebudú platiť ani iné reklamné kanály, pokrytie je dobré pre mestá a tam sú najväčšie ovce tak nech platia a žerú 😉

    1. Hmm, lenže ‚M & Co. sa priparazatila i nemalou pomocou Towercomu, tam kde sú i ČT1 a ČT2, tak sa zväčšila pre ňu/ne nádej, že si ľudia predplatia balík „Plustelka Štandard“a budú ju sledovať-trpieť.

  3. Celá Markíza je mi ukradnutá. Starkí si už zvykli a vôbec im nechýba. Skôr ich zamrzí Senzi. No ostane im ešte aspoň Šláger.

  4. Pre starších : Šláger, Noe a Zemplín…….. Košice, Prešov, Michalovce a Tatr.Lomnica ,…… Zemplín aj MMDS Hraň pri Trebišove

  5. Spoplatnenie ČT1 a ČT2 a vyradenie Senzi je posledný klinec do rakvy DVB-T / T2.

  6. Hanba Towercomu napchat tu reklamnu stanicu markizu k CT1 a CT2 len aby sa platilo za markizu. Telekomunikacny urad na Slovensku spravil najvacsiu chybu v dejinach televizie na Slovensku ze pridelil vsetky muxy dvb-t towercomu.

  7. Taká veľká reklama Towercomu,že ide naspäť ten odpad z Markízi,však to Towercomu skôr ublíži,ako pomôže,sú taký radi,ako keby išlo na anténu HBO a cena by bola rovnaká,viem že nie je reálne,alebo nejaký hodnotnejší kanál,lebo Markíza je žumpa,plná reklám,ešte je aj platená,iba bude zaberať miesto na anténe,nech prosím napíše jeden,kto ju chce,ja ju nemám pol roka a nechýba mi vôbec !!!

    1. Hlavne, že kvôli TV Angelika a spol. skončili zdarma ČT1 a ČT2 a vyhodili Shenzi resp. zrušili im zmluvu. Otras ! ! !

  8. nechýba mi detto…to fakt namiesto toho radšej nech pospúšťajú tie regionálne muxy a nech do nich dajú dalšie kanály typu history, travel channel a podobne a nech to stoji 2,99 na mesiac tak potom si to zaplatím…

    1. Presne tak. Tú Markízu fakt nemusím, radšej nejaké dokumenty. Toto som ochotný aplatiť…inak zostávam na bezplatnej TV a rádiu 😀

  9. Any idea what channels from MUX4 will move to MUX1,2,3 in order to make a space for Markiza, Dajto and Doma?

    1. This would be the best solution, I keep my fingers crossed. Unfortunately MUX4 is not available from Namestovo, the others I can receive in Krakow.

  10. Sledovanie Dvbt by dnes mohlo mať úplne iný rozmer ak by zástrčkový zákon o koncesionárskych poplatkoch nezabudol že každý občan Slovenskej republiky jeho zaplatením má mať zaručený príjem štátnej televízie aj v tv.zásuvke.Ide o bytové domy kde sa hlasovalo či sa spoločná anténa STA po prechode na Dvbt ponechá rsp. obnoví na príjem nového štandardu DVBT..Hlasovaním obyvateľov byt.domov systémom nadpolovičnej väčšiny prišlo k tomu že tí ktorý boli v menšine-a chceli zachovanie STA boli prehlasovaný a donútení nie z vlastnej vole prejsť na iný spôsob príjmu-SAT,IPTV,káblovka atd. Hlasovanie donútilo občana SK k inému príjmu sledovania štátnej televízie čo sa nemalo vôbec stať..Ak si občan Slovenskej republiky zaplatí koncesionársky poplatok pre STV má mať zaručený aj jeho bezplatný príjem ako aj slobodný prístup k informáciám, jedine Dvbt vie poskytnúť príjem štátnej televízie zdarma a bez viazanosti.Výsledky hlasovania majú aj iný rozmer obnovené domy sa po zapletení zaplňujú po balkónoch a stenách satelitmi a anténami ako v NASA.AJ toto nám priniesol zákon o zástrčke..A keďže na príjem všetkých multiplexov stačí jedna anténa boli by v STA spolu so Štátnou televíziou aj mestské či regionálne televízie a počet divákov Dvbt by bol hneď v inej rovine.

  11. Zástrčkový zákon nemá nič spoločné že si ľudia v tej dobe odhlasovali zavedenie kábloviek. Staré STA jednoducho dožili a niekde sa odstraňovali prestarnuté antény a stožiare.

    V tej dobre si vo väčšine lokalít mal minimum programov v terestrike. V BA to bolo F1, STV, ORF1,2 , MTV1,2 a OK3 /TA3/
    UPC /ex.SKT/ začínala niekde na 75 SK pri rozšírenom súbore, kde boli aj České stanice vrátane vtedy obľúbenej Novy.

  12. Ano problém je v tom že na to doplatila hlavne staršia generácia. Problémy sú aj dnes do byt.domu kde bola rekonštrukcia STA na Dvbt sa nasťahuje mladá rodina-začne s opravami rozvodov a zásuvku funkčnej STA zlikviduje lebo si zapojili káblovku, vôbec ich nenapadne že anténa je funkčná a hneď na začiatku vznikne problém susedských vzťahov, keď zástrčkový zákon vznikol mal počítať s príjmom štátnej televízie ako jeho súčasťou. Ano boli potrebné rekonštrukcie ale malo sa myslieť ako to dopadne do budúcna ..Voľakedy zdobili strechy domov lesy antén teraz sú to pre zmenu fasády domov otras-nikomu sa to nedá zakázať.V dnešnej dobe sa už bežne robí kompletný rozvod satelitu a terestriálu po jednom kábli do každého bytu celkom jednoducho.Satelit má voči káblu výhodu širšieho výberu staníc Dvbt má nesporne tiež svoje výhody malo by sa s tým niečo robiť..

    1. STA-čky vôbec nedožili, tam nemá čo dožiť, stožiar sa namaľuje, výložníky a antény sa vymenia za nové, detto zosilňovače, meniče a ďalšie elektro komponenty sa vymenia a frčí to ďalej. Najväčšie rany pre STA boli začiatkom 90. rokov: Že káblovky vo veľkom začali šíriť svoje služby v STA-čkách, kde dali zdarma len základný balík tým, čo prišli o príjem z pôvodnej STA a nechceli sa pripojiť na rozšírenú platenú káblovku (väčšinou to boli stanice STV1, STV 2 a Markíza). Potom TU prišiel s tým, že STA nemôžu mať: pôvodné sériové zapojenie, ale hviezdicové – museli sa v stupačkách na schodištiach ťahať nové rozvody STA, tie pôvodné sériové v stenách obývačiek sa odstrihli. A potom ešte ďalšia rana bola, že STA-čky alebo iné signálové rozvody nesmú ísť vzdušne (káble len podzemne) – ako týkalo sa to toho, že napríklad ak boli postavené 3 paneláky do písmena U, tak na jednom z nich sa za spoločné peniaze všetkých 3 panelákov urobila na jednom z nich pri stožiari STA – hlavná satelitná stanica (dali sa 2 – 3 paraboly) a cez káble na streche sa priviedol signál vdušne na vedľajšie 2 paneláky a tam sa napojil satelitný signál na ich vlastné STA a distribuovali sa do rozvodov vedľajších panelákov základné sat programy ako RTL, PRO7, SAT.1, ZDF, DSF, EUROSPORT, SCREENSPORT, MTV, CARTOON NETWORK/TNT… A to už neskôr nebolo možné, káble nesmeli ísť vzdušne a rozvod nesmel presahovať 100 účastníkov, lebo inak by to bola už káblovka. Čiže STA môže byť len na / v jednom objekte – paneláku (a tuším na Slovensku neexistuje panelák, ktorý by mal viac ako 96 bytov, výškové paneláky majú najviac 96 bytov).

    2. Ako dalo by sa s tým súhlasiť, ALE píše sa „nadzemné (telekomunikačné) vedenie“ … vzdušné vedenie je niečo iné.

Komentáre už nie sú povolené.