Reklama

AVIS vyradil z DAB+ rádio Europa 2 a nahradil ho novou stanicou

Digitálny rozhlasový multiplex operátora AVIS nešíri už rozhlasovú stanicu Europa 2. Na jej pozícii sa objavilo nové Rádio Aktual, ktoré odštartovalo svoje vysielanie v pondelok 15. mája 2017. V DAB+ multiplexe je tak aj naďalej šírených 10 rozhlasových staníc, štyri od komerčných vysielateľov a šesť od verejnoprávneho vysielateľa RTVS.
Pokračovanie nižšie:


DAB+ od operátora AVIS je možné prijímať z vysielača Nitra – Zobor (horná stanica lanovky), na kanáli 11C (220,352 MHz). Rádio Aktual je šírené v kodeku AAC-LC, s dátovým tokom 96 kbps. Len pre porovnanie, Europa 2 bola dostupná so 120 kbps. Po zaradení novinky tiež došlo aj k zníženiu kvalitu u New Model Radio – aktuálne vysiela s 80 kbps (pôvodne 128 kbps).

Rádio Aktual prináša každých 20 minút správy, nechýbajú tiež zaujímavé rozhovory a informácie, ktoré rezonujú v spoločnosti. Majiteľom stanice je Martin Lengyel.

Ponuka rozhlasových staníc v DAB+ od operátora AVIS

Kanál: 11C (220,352 MHz)
New Model Radio, dátový tok: 80 kbps, Stereo, kodek AAC-LC
Radio Aktual, dátový tok: 96 kbps, Stereo, kodek AAC-LC
Radio Best FM, dátový tok 128 kbps, Stereo, kodek AAC-LC
Rádio Devín, dátový tok: 112 kbps, Stereo, kodek AAC-LC
Rádio FM, dátový tok: 112 kbps, Stereo, kodek AAC-LC
Rádio Junior, dátový tok: 80 kbps, Stereo, kodek AAC-LC
Rádio Patria/RSI, dátový tok: 80 kbps, Stereo, kodek AAC-LC
Rádio Slovensko, dátový tok: 112 kbps, Stereo, kodek AAC-LC
Rocková Republika, dátový tok: 128 kbps, Stereo, kodek AAC-LC
Rádio Litera, dátový tok: 80 kbps, Stereo, kodek AAC-LC

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Skôr to mal majiteľ od Dzurindu nazvať Rádio Sliepka – celý deň to rádio kotkodáka hovadiny. AVIS tam začína mať hovadiny ako na DVB-T. Ja chytám rakúske DAB Muxy.

    1. Lubo, mne sa to zase paci. Kazdemu sa nezavdacis, mohol by som nadavat, ze naco tam je Rockova Republika, ked hraju iba prud hudby a este ma aj tento styl nezaujima 😀 (napriklad). Prave mi pride ta ponuka fajn, je pestra, pre kazdeho nieco. Aktual je prijemne spestrenie, netvrdim, ze so vsetkym, co hovoria, musim aj suhlasit. Treba vediet selektovat. Apropo Towercom v BB – ponuka je ciastocne ina, ako v AVISe, takze chapem Petovu otazku. Peto – zatial sa nevie presny termin, povolenie maju, riesi sa konkretna lokalita, odkial to „odpalia“ do eteru.

  2. Avis dňa 18.5.2017 navýšil Rádiu Aktual dátový tok na 128 kbps.

Komentáre už nie sú povolené.