Reklama

Kanály Markízy sa vrátia do DVB-T, Towercom konečne rokuje s vysielateľom

Trojica kanálov skupiny Markíza sa s najväčšou pravdepodobnosťou vráti opäť do celoplošného terestriálneho vysielania (DVB-T). Telekomunikačný operátor Towercom, ktorý prevádzkuje všetky štyri celoplošné multiplexy, už o opätovnom šírení komerčných kanálov Markíza, Doma a Dajto rokuje so samotným vysielateľom. „Rokovanie s televíziou Markíza sa vyvíjajú veľmi pozitívne. Predpokladáme, že od druhého polroka 2017 budú kanály Markízy prítomné v Plustelke,” povedal pre web Aktuality.sk generálny riaditeľ Towercomu Ivan Peschl.
Pokračovanie nižšie:


Po návrate do terestriálneho vysielania už ale Markíza nebude šírená voľne (FTA), diváci si budú musieť za vysielanie priplatiť, ako aj u iných operátorov. Stanice skupiny majú byť kódované systémom Irdeto a k dispozícii iba zákazníkom terestriálnej platformy Plustelka. Hlavný kanál ale bude už v HD kvalite, Dajto a Doma v SD.

Plustelka aktuálne ponúka balíček Štandard pri platbe na 12 mesiacov za akciovú cenu v prepočte 2,99 € mesačne. Pri platbe na menej ako rok je to 5,99 € mesačne. V ponuke má tri neplatené televízne programy ČT1, ČT2, Senzi, ako aj ďalších pätnásť platených (voliteľných) programov Sport2, Eurosport 1, Eurosport 2, JOJ HD, JOJ Cinema HD, Prima PLUS HD, Film+, Viasat Explorer, Viasat History, Viasat Nature, Nickelodeon, RiK, VH1, Spice a EroXXX.

Ak sa kanály Markízy vrátia do DVB-T, nebudú s najväčšou pravdepodobnosťou šírené vo štvrtom multiplexe, ktorý je šírený v DVB-T2, ale v prvom a druhom multiplexe. Tie ešte vysielajú v štandarde DVB-T. Pre príjem ale bude potrebné zariadenie Plustelky.

Markíza ukončila šírenie svojich programov v DVB-T od 1. januára tohto roku. Aj napriek snahám Towercomu však nemala doteraz záujem o obnovení šírenia. Ako sme vás ešte v januári informovali, dlhodobo nereagovala ani na ponuky o zaradení do Plustelky. Čo zmenilo jej názor, nie je známe. Pravdepodobne je však za tým nižšia sledovanosť. Je ale otázne či si sledovanosť zvýši ak bude aj v terestriáli v platenom balíku.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Markíze tečie do topánok, sledovanosť rapídne klesla…nuž čo, zas ako obyčajne, zmenila názor a vracia sa do DVB T. I ked v inej podobe, takej “ vychcanej“. Čudujem sa Towercomu, že zas sa nechá vydierať.

  2. Škoda, hlavne nimi takto obsadenej časti kapacity vysielačov.

    1. Ešte doplním:
      Mali šťastie, že im pre tento brak (no každí iné rád, tak mi prepáčte za toto nelichotivé vyjadrenie) nevytvoril TC samostatný balíček, ktorý si úplne ale úplne zaslúžili, čo som (extrabalíček) už v nejakej dávnejšej diskusii spomenul. Neviem ako to budú spoplatňovať, ale asi budú parazitovať 🙁 na iných, zväčša obsažnejších staniciach.

    2. No vo Volnej telke cez satelit uz mali extra balicek, ktory rychlo zrusili – asi bol on extra zaujem. :-] Nie je vylucene, ze v Plustelke to takto bude tiez. Towercom by bol blby, keby to jedno euro zo 6 platil z vlastneho vrecka. A keby dvihol cenu na 7 eur, riskoval by odliv zakaznikov.

  3. Markíza a spol,môže byť v Plustelke aj bez poplatku-tak ako ČT1 a ČT2-na ich odstránení zo Slovenska tvrdo pracuje JOJ.

  4. Škoda že niekto nepracuje hlavne na odstránení kanálov Joj a Markízi zo Slovenska

    1. Teraz nám prosím Vás pekne pán Macko Uško, čo bude predvádzať s izbovou anténou ? ? ? Ako opäť nemôže chytiť to prekonané predpotopné vysielanie cez anténu ? ? ? (pozn.: MUX 4 má najhoršie pokrytie oproti tomu, čo predvádzal, keď bola Angelika a spol. v MUX 2 a MUX 1). O čom bude teraz básniť ? ? ? Ako je Anténa OFF ako ju treba vyhodiť ako VHS / MC kazety ? ? ? Sme veľmi zvedaví na tie jeho rozprávky… ako si nas.rie do huby…

      Ach koľko to bolo rečí a žvástov od leta 2016 do Silvestra 2016 ako TV Angelika a spol odchádzajú z terestriálnych pozemných DVB-T vysielačov a že už budú len platení cez satelit, káblovky, IPTV a zrazu ľaľa, sledovanosť klesla na dno a už sa trepú späť k Towertrollom, ale, keď to bude aj v Towertrollingu spoplatnené, sledovanosť im nestúpne, lebo ovčania za to nem budú mieniť platiť ! ! ! Stačí sledovať na mediaboom denne články o sledovanosti a pri TV Angelika sa stále píše, že dno, na dne, úplne dno… To čo bolo niekedy 35 – 40 % sledovanosť, dnes má 17 – 23 % alebo ešte menej, bežne je sledovanosť aj okolo 7 %. Predpokladám, že na prelome jari / leta poletí ten baleťák z Kessel Buntes 3. kozmickou rýchlosťou a na prelome leta / jesene sa vrátia do voľného vysielania, možno MUX1 a budú radi, že sú radi.

      P. S.: Mínustelkový MUX 4 v Banánovej republike má najhoršie pokrytie

    2. Macko Uško v akcii – Anténa je OFF: youtube.com/watch?v=F0NsRxzC7fI

    3. :-DDDDDD Pobavilo! Niekto si zrusi frasbuk, ked sa to nanho zacne valit, niekto zas video na tytrubko.com. :-]

    4. šecky diskusie na šeckých weboch treba skopírovať a .ebnúť to komplet tomu škuľavému a tomu baleťákovi z Kessel Buntes na fastbuky

    5. Vo 4.muxe nebude.Je plná a kým neprepnú kodek na h265 tak tam nič nedajú.Čital som o 1.a 2.muxe.Tam to prerozdelia.

    6. Petícia za presunutie (zrušenie) súkromných slovenských TV staníc:

      peticie.com/za_presunutie_zruenie_sukromnych_slovenskych_tv_stanic

  5. Presne toto sa dalo čakať. Markíza po veľmi krátkom čase zistila že jej klesla sledovanosť a tak to chce takýmto chabým pokusom napraviť. Koľko ľudí si však zakúpi box na príjem Plustelky spolu s kartou len kvôli Markíze – je otázne… Bude to mať minimálnu odozvu. A ešte aj platiť za trápnu Markízu? No nikdy…

  6. Najzaujímavejšie na tomto ich chabom pokuse je – že keď odchádzali z DVB-T, tak tento spôsob vysielania považovali za zastaraný, nevhodný, zlý, nespoľahlivý… pán Macko trapošil s anténou – ako vypadáva signál…
    A teraz sa zrazu vracajú do tohto „zastaralého“ systému vysielania… úsmevné… si sami „nasr**li“ do úst… 🙂

    1. Neboj nic, oni si uz vymyslia daku tu marketingovu barlicku, ci skor figovy list, aby to svoje odhalene prirodzenie skusili aspon kostrbato prekryt. Tipujem, ze moderatori sprav so slizkymi usmevmi budu tvrdit, ze nam tym robia kolosalnu laskavost, kedze „divakom urcite chybali“. Takze sa racili milostivo sterigat dole z Olympu. :-DD Nemozem si pomoct, ale musim sa na celej situacii skodoradostne smiat. A teraz vazne: toto je zufale platanie diery v trupe potapajucej sa lode. Ale zaplata je prilis mala, valiacu sa vodu zaradenie do platenej Plustelky nemoze zastavit. Kapitan (tentoraz nie ten Mr. Bean z churalu, co sa muckuje s vylozkami) riskoval, nabehol na utes, hoci bolo vopred jasne, co sa stane. Nepoucil sa z pripadu Dajto ani RTL. Nech si teraz zostanu, kde su a nech sa potopia. Towerkomancovia mali volny flek v MUX-och uz davno vyuzit na rozsirenie Plustelky o kvalitne stanice, nie tam pchat odpad typu Senzi, Prima plus, Hnoj HD a teraz este toto.

    2. presne tak.. hodia to na to ze ludia vyuzivajuci DVB-T ich stale bolbarduju ze nech sa vratia na antenu a oni z laskavosti k svojim divakom tak urobia.. samozrejme hlupe ovce tomu ihned uveria..

  7. Sa vratia do siete Towercomu. V DVB-T su u Rupkki a GeCome.

  8. Nech sa nedajú vysmiať, že už po 3 mesiacoch (je začiatok apríla) sa vracajú s ich „kanálmi“ na anténu, trápne a úbohé a ešte k Towertrolom…

    1. Podľa všetkého meranie TNS cez peoplemetre o 10% divákov v Dvbt bolo totálne zlé a dobehlo Markizu.Nový panel ktorý TNS uvedie v dohľadnej dobe by mal zohľadňovať viac možností v oblasti príjmu.Nám všetkým čo tu píšeme bolo jasné že tých 33% od GFK ktoré preferoval Towercom zodpovedalo reálu a podľa všetkého to číslo bolo aj vyššie.Prijem Dvbt TV.signálu-rozvodov v byte je najjednoduchší a najlacnejší.V Europe si odchod z terestriálu odskúšala aj RTL ktorá tiež neuspela-onoho času v nej pôsobil aj terajší Gr.p Settele takže dobre vedel ako tento odchod z Dvbt dopadne,prepad sledovanosti tým spôsobené straty je vizitka ktorá asi prinesie aj následky dobrý-skúsený manažér sa nemôže mýliť.

    2. Áno, to číslo sledovania TV cez pozemné vysielače je určite vyššie, ja tvrdím, že je to okolo 45 – 50 % ľudí, ktorí sledujú televíziu cez pozemné DVB-T/T2 vysielače. Ja som to pred vypnutím ich staníc písal aj do Mark., ale neverili mi!!! Majú čo chceli… Dôvod prečo je to číslo určite vyššie? Väčšina ľudí nemá ani potuchy, že sleduje TV cez pozemný signál a neuvedú to do prieskumov. Majú to proste napychnuté na izbovú anténu alebo zásuvku, ktorá je rozvodom buď z individuálnej antény na streche alebo zo spoločnej televíznej antény na streche (paneláky). Dokonca pri niektorých ľuďoch som sa stretol s názorom, že si mysleli pri automatickom ladení telky, že majú káblovku, lebo tam mali v ponuke pri ladení uvedené „kábel“ a z telky im ide koaxiálny kábel do zásuvky alebo k anténe a vybrali túto možnosť „kábel“ namiesto zvolenia „anténa“. Samozrejme, že po zvolení možnosti „kábel“ im nič nenaladilo. Takže v Českej republike pozemne prijíma televíziu cez anténu: 60 % obyvateľov a Slovensko: 50 % obyvateľov (odhadom). Aj napr. každý si myslí, že v osadách sú funkčné všetky satelitné paraboly, ale nie je to tak, len 10 % je funkčných, ostatné sú vypojené, lebo nemajú na zaplatenie mesačných poplatkov, prijímač im zoberú a lavór zostáva na streche: romovia.sme.sk/c/7667812/preco-su-v-osadach-paraboly-na-kazdej-chatrci.html

    3. 50% to bude az po zapocitani sekundarneho prijmu na 2., 3. a dalsie prijimace v domacnosti. Primarne ma DVB-T asi 30% divakov. Toto numero lepsie zodpoveda poklesu sledovanosti skupiny Mrkvyza po 1.1.2017. Inak mas pravdu a ta informacia o lavoroch v romskych osadach je zaujimava.

  9. Zdá sa, že prvoaprílový (v)tip mi nevyšiel, ale je to pochopiteľné, však „väčší pes _e_e“ … (v tomto prípade tower).
    Už len treba počkať, kedy sa pridá k tejto iniciatíve Jojka a bude vymaľované.

  10. Treba ich dať do platenej ponuky samostatne a potom sa uvidí koľko ľudí si ich preplatí.Aninka

  11. Navrhujem, aby operatori (UPC, Freesat, Skylink…..) vytvorili samostatny balicek so slovenskymi komercnymi stanicami (Markiza a spol, JOJ a spol.), ktory by si mohli divaci na Slovensku bud objednat, alebo ich ignorovat a neprijimat ich stanice. Som presvedceny, ze kopec uzivatelov by si slovensky komercny tv hnus, ktore tieto stanice siria neobjednali. Uzivatelia by aspon usetrili par eur mesacne za tieto skutocne nepozeratelne stanice. Jednoducho to co produkuju a ponukaju divakom je jedna velka katastrofa. A to jedna z tychto „TOP“ stanic chce odstranit z dost uboheho slovenskeho tv priestoru, este aj ako tak kvalitny obsah CT stanic. Divaci na Slovensku by jednoznacne mali zacat slovenske komercne stanice ignorovat. Nie je mozne, aby nam tv stanice, ktore neprodukuju kvalitu, ale potra.ove programy diktovali, ktore stanice mozu alebo nemozu vysielat na Slovensku. Zobudte sa v TV nepozeratelnej – zijeme v 21.storoci, nie v dobe temna, kam by ste zrejme tento narod svojim programom chceli dohnat. Clovek ma dnes moznost vyberu, a garantujem vam, ze kopec ludi Vas dnes nepozera a pozerat, aj ked by ste dosiahli stiahnutie CT stanic, nikdy nebude. Neponukate atraktivny a zaujimavy program, ale odpad, ktory je pre x divakov nepozeratelny. Trochu sebareflexie by niektorym tv vysielatelom urcite nezaskodilo.
    Nie som za rozne peticie ani nic podobne. Slovaci VYPINAJTE to co je na Slovensku nepozeratelne. Myslim, ze je toho dost.

    1. Ja naopak som za peticie. Nech sa darebaci dozvedia, co si o nich ludia myslia. Odkaz na jednu taku dal Miki Mouse vyssie. Ked tam bude dost podpisov, snad somarom v Hnojke dojde, co si navarili. A som velmi zvedavy, kolko ovcanov im pride na Hnojku v meste a Mrkvyze na DOD.

  12. Tovercom by mal pre nich vytvoriť nový balík s názvom Mínus Telka – hodiť tam aj Joj HD, Prima Plus, farebné pruhy po Joj Senzi, TV Lux a TV8 a kódovať – cena 5,99€. Uvolnil by sa aj Mux4 pre skutočnú Plustelku – staníc je dosť. 🙂

  13. Ak chu byt kodovany, nech sa paci, ak chcu byt plateny, tak potom nech zrusia upne reklamu. Dost na rozculuje a preto uz napr. vobec nepozeram Film+ od tej doby ako zacal prerusovat film reklamou., tak isto nepozeram ani jeden AXN, z dovodu prerusovania reklamou. Ona je obtazujuca aj reklama formou vyskakovacich okien do vysielania co pouziva RTVS alebo CT, ale u tych poslednych je to akceptovatelne, su neplatene a priame prerusenie nenastane. Ak chce Tower. pridat a zvysovat poplatok za plustelku tak u mna tento operator skoncil. Bud ako CT, a Senzi bez uhrady navzdy, alebo ako samostatny balik Markiza group. Tak ako to uz raz zacal Tower. realizovat cez satelit, Markiza za poplatok, co hned zrusili, asi bol o kanal obrovsky zaujem. Takto to mali spravit vsetci operatori, dat skupinu Markizu do samostneho balika a mama presnu sledovanost tejto skupiny a nie zvysit poplatky a dat to do zakladneho balicku. Meranie ktore realizuju na nejakej vzorke nie je vobec abjektivne.

    1. So vsetkym suhlas, okrem poslednej vety. Merania na vzorkach su dost objektivne, ak je vzorka dost velka (typicky 1000-1400 respondentov) a ak kopiruje strukturu celej sledovanej populacie (z hladiska veku, pohlavia, vzdelania, bydliska, soc. postavenia, ekonomickej aktivity, atd.)

  14. Mnoho ľudí požaduje vytvorenie samostatného balíčka pre Markízu a JOJ. Nuž Skylink predsa takýto balíček vytvoril. Volá sa DIGITAL-región Slovenská republika. Kto ho nechce, musí si aktivovať iný balíček. Ten sa volá DIGITAL – Česká republika. Skylink túto vojnu s divákom neprehrá. Porazení sa volajú TV Markíza a TV Joj.

    1. Moc tú Sky fatamorgánu neospevuj. Pomenia karty a už teraz vraj ľuďom nestačí zmeniť región v rozhraní. V CZ Sky fatamorgána ťahá za krátky koniec tam vedie DVB-T, preto nemôžu pohybovať s cenami nahor ako na SK. Keď sa zhorší počasie Sky fatamorgána sa stratí. Nie je nad káblovku a DVB-T. Aj IPTV je lepšia voľba. Sky fatamorgána nemá ani archív ani videotéky.

  15. Po tom , ako Macko uško odprezentoval odchod Markízy , som ju z princípu prestal pozerať , urážalo ma to. Teraz , keď sa obula JOJka do ČT , podobný osud stihne aj JOJku . Mám v byte UPC kábel , DVB-T aj IPTV od Antiku , monitorujem všade vlastné vysielanie.
    Najradšej však už sledujem ČT z archívu , vtedy , keď mi to vyhovuje časovo a spravodajstvo RTVS dokážem prebehnuť za 10 min , po tejto diskúsií súhlasím , že televízia budúcnosti bude o obsahu , tému , ktorá ma nezaujíma – pretočím ďalej. Je teda čas skvalitňovať obsah , na internete je hromada hlúposti , komu stačia , tam ich má.
    Súhlasím aj s článkom v médiach , že národ z niektorých programov hlúpne , radšej po večeroch čítam knihy.

    1. Brumty, keď monitoruješ všade svoje vlastné vysielanie ty máš nejakú regionálnu TV? A ako sa volá tá TV?

    2. Tuším spomínal TV Zemplín. Tá v káblovke UPC v BA nie je. Tak vo všetkých káblovkách UPC nejde. U nás v BA sa dá cez regionálne Muxy DVB-T chytiť TV9, TV Bratislava, Západoslovenská TV. V UPC v BA je z regionálok TV Bratislava, Ružinovská TV a Západoslovenská TV. Ešte dodám, že keby Barrandov Family zapol filmy a urobil Česko – Slovenský kanál, alebo Towercom z 1 info kanálu spravil súkromnú TV, kde by bol obsah hudba, film, dokument, tak sitokómová nereality show TV by Jojkala ako zranená kobyla a celebritvové markízy by sedeli doma.

    3. Towercom ako prevádzkovateľ šírenia signálu nemôže vlastniť TV stanicu, iba infokanál, preto nemôže urobiť filmovú stanicu. A inak Západoslovenská TV ide v BA aj v regionálnom muxe DVB-T na K37 z Kamzíka nie…

  16. No dobre,ale 4.mux má stále najhoršie pokrytie signálom…

    1. Ale nebude vo 4.muxe.Aj keď neinvestovali do pokrytia.Trochu rozšírili 1.mux.

  17. Názor: Regulačný úrad a Rada pre vysielanie a retransmisiu by mali čím skôr iniciovať do parlamentu zákon (tak ako to chcú urobiť v CZ) aby DVB-T a DVB-T2 terestriálne vysielanie bolo zo zákona šírené ZADARMO a bez kódovania. Aby sa frekvenčné spektrum pre TV neblokovalo, nekódovalo a nezneužívalo rôznymi „vzdušnými káblovkami – platformami“ na podnikanie. Aby to zostalo zo zákona FTA – FREE. Detto rozhlasové vysielania DAB+, DRM atď.

  18. TV Zemplín je moja , vysiela v DVB-T Michalovce , Prešov, Košice a Tatr.Lomnica , taktiež MMDS Hraň pri Trebišove , cez TKR takmer vo všetkých mestách na východe , podobne cez IPTV , na internete tvzemplin.sk je 120 min slučka. Do konca roka chceme vysielať denne novú hodinku – 24 krát.
    Aj preto dávam do diskusie názory z pozície vysielateľa regionálnej televízie.
    V Blave vysielať nemôžem , mám iba regionálnu licenciu , nie celoplošnú / multiregionálnu /.
    Vysielam už 12 rokov bez prestávky.

    1. Brumty , úprimne ti držím palce nech sa tv Zemplín dari, rad si občas pozriem regionálky aj mestské tv . Videl som v nejakom časopise tuším ,že v In store článok o tv Zempín a tam boli aj mapy pokritia v DVB-T – súčasný stav a plán pre rok 2017 kde už bolo pokrytého oveľa viac územia východu a myslím si, že potom už budete v prvej trojke regionálnych staníc na Slovensku, ale dosť sa čudujem, že si nezmenil názov svojej tv tak aby sa s ňou aj ľudia zo spiša, šariša či abova dokázali ľahšie ztotožniť .

  19. chcem vidiet blbcov co su ochotny platit za reklamy ked ho chcu spoplatnit tak bez reklamy ja som neni ochotny platit za reklamny knal občasne prerušeny filmom a ked chcu žit z reklamy tak zadarmo dvbt

  20. Neviem aky mate problem s Markizou. Markiza je dolezitou sucastou vychovno-vzdelavacieho systemu na Slovensku. Jej relacie su prikladom pre celu generaciu. Spomeniem len najdolezitejsie a najvyznamnejsie: Farma, Zamena manzeliek, Smotanka, Svokra a ine.

  21. Aká je to demokrácia,keď mňa niekto núti pozerať to čo nechcem a dajú pod pokutou satelitným spoločnostiam zrušiť české programy PRIMA,NOVA a chcú aj ČTV akým právom .To mám pozerať MARKÍZU? Áno prepnem a kam.Zaplatil som si za satelit,tak chcem pozerať čo já chcem.Nedávajte si také platy-chcete biť zo dňa na deň milionári.máte príjmy z reklám.Film dneska už není 80 minút,ale 200.Možno preháňam,ale je to tak.Napravte to a dajte lepšie a zaujímavejšie programy a bude aj sledovanosť.

    1. Zabudol si spomenúť, že hlavným zdrojom zásahu do CZ staníc je škuľavý so svojou TV Hnoj !

    1. Dobre robia, kto je taky sprosty, ze zaplati, tomu tak treba, nech plati. A koniec koncom ide o peniaze nie o slavu, takze treba z blbcov vyzmykat cim viac tym lepsie. Blbci su na to, aby boli okradnuti.

  22. Markíza sa vracia, no, pod oknom mám tri kontajnery na separovaný odpad, do jedného z nich sa môžete vrátiť. Operátori by z nich mali urobiť samostatný platený balík.
    Zoberte nám Markízu !

    1. Do jedného kontajnera vytkneš TV Angelika, do druhého TV SoDoma a do tretieho TV Pref.kni to

  23. Nezáväzné odporúčanie pre Towercom, ako sa dostať medzi „veľkých“ operátorov: Programové rozdelenie terestriálneho vysielania: VOĽNÁ TELKA: jednotka HD, dvojka HD, trojka HD, ta3, joj, plus, wau, markiza, doma, dajto, barrandov family, prima plus, slovak sport, lux, senzi, tv8, infokanál. PLUSTELKA MINI /nula eur/: ct1 HD, ct2 HD, ct art, noe, šlagr. PLUSTELKA /2,99 alebo 5,99 eur/: joj HD, markiza HD, prima plus HD, joj cinema HD, film+, axn, davinci learning, rik, nikelodeon, eurosport1 HD, eurosport2 HD, sport2 HD, viasat explorer, viasat nature, viasat history, spektrum HD, eroxxx, vh1. K tomu ponechať všetky aktuálne akcie a hneď po spustení vyššie uvedeného, vrátiť akciu – kúp novú anténu a dostaneš naspäť 10 eur. Zaručený úspech. V mojom vnímaní sveta je to takto férové.

    1. Podpisujte petíciu:

      Petícia za presunutie (zrušenie) súkromných slovenských TV staníc:

      peticie.com/za_presunutie_zruenie_sukromnych_slovenskych_tv_stanic

    2. Vyjadrenie ČT:

      Samozřejmě je možné programy ČT sledovat i na Slovensku. Jedná se však o komerční službu slovenských operátorů.

      Na Slovensku ČT licencuje provozovatelům převzatého vysílání aktuálně (kabelovky, satelit, MMDS, DVBT) programy ČT1, ČT2, ČT :D/ ČT art a ČT24. ČT sport, vzhledem k velmi striktním vysílacím smlouvám na některé sportovní události, není možné mimo území ČR licencovat, takže se neobjeví ani v nabídkách operátorů.

      ČESKÁ TELEVIZE
      Divácké centrum
      Kavčí hory
      140 70 Praha 4
      Tel.: 261 136 113
      Fax.: 261 014 101
      info(a)ceskatelevize.cz
      ceskatelevize.cz/

  24. Už by konečne mohla vzniknúť v DVB-T nejaká nová free televízia, kde by dávali len filmy a reklama by bola len medzi filmami (ale maximálne 10 minút). A ešte možno aj počas filmu by sa dala kvitovať tak 2x krátka cca 30 sekundová reklama.

    1. Pošuškáva sa, že Talianský Mediaset chce niečo stvoriť.

    2. Predplat si hbo a budes mat tv bez reklamy, inac vsetko ostatne bolo, je a aj bude plne reklam, casom este stale viac a viac.

      Ale inac mozes snivat, nic ti v tom nebrani.

  25. Towertoly za viac ako 3 mesiace neboli schopní nájsť do DVB-T náhradu za TV SoDoma a TV Pref.kni to a na pozíciu Monoskopu už viac ako polrok. S takými menedžérmi by sa mali čím skôr rozlúčiť, samozrejme tu svoju rolu hrajú aj nenažraté predimenzované predražené ceny ! ! !

    1. V dohľadnej dobe príde k rozuzleniu gordického uzla v našom Dvbt.Má prísť k zmene-obohateniu v ponuke programov a tým aj zloženia muxov, vzhľadom k pokrytiu a tým k väčšej spokojnosti TV.divákov.

  26. Odkaz pre JPP:
    TV Zemplín má koncepciu televízie východného Slovenska , zvažuje aj zmenu názvu a prechod na dennú aktualizáciu . Všetko sa ale odvíja od udržateľnosti vysielania cez DVB-T . Aj v tejto dobe máme podaný projekt , ktorý by prerefundoval náklady na DVB-T aspoň na jeden rok. Ak výjde , jeho realizáciou je nová celokrajská televízia.
    Pred dvanástimi rokmi , keď TV Zemplín začínala , vedela prežiť z príjmov za reklamu , dnes žiaľ už to nedokáže , musí hľadať iné zdroje financovania.
    Možno , že o rok budú požadovať aj regionálne média určité platby od divákov, samozrejme dobrovoľne, ak majú vysielať v DVB-T , ktoré je voľné , úvahy sú o jednom eure za rok od domácnosti , aj takýto príjem by ich dokázal udržať na trhu.

    1. Brumty vďaka za odpoveď a čo sa týka tích dobrovoľných príspevkov, tak ja s tým úplne súhlasím. Regionálky robia kus poctivej roboty a ak chceme aby sa ich kvalita do budúcnosti zvyšovala a nestali sa z nich hlasné trúby primátorov či županov tak predpokladám ,že veľa ľudí bude ochotná občas prispieť – ale hlavne to vymyslite nejako jednoducho napr. darcovská SMS a pod. Držím Vám všetkým palce.

    2. Klldne vam dam aj viac, ak budete prinasat lokalnu investigativnu zurnalistiku. Vyneste na svetlo miestnu korupciu.

  27. Markízu nepozerám ani zadarmo hoci ju mám cez kábel. Takže kľudne ju môžu zrušiť alebo vypnúť.

  28. Vďaka za podporu , pravdepodobne pôjdeme cestou občianskej publicistiky , poukazovať na nešváry samospráv a štátu. Verím , že ľudia rozhodnú , čo budu sledovať a tam ešte pole na pôsobnosť je.

  29. Hlavná vec, že direktor básnil ódy o zvýšení sledovanosti a deje sa pravý opak:

    Televízie v apríli: Markíza v kľúčový mesiac s masívnym prepadom, stratila pätinu divákov! Joj a Jednotka posilnili:

    mediaboom.sk/nezaradene/televizie-v-aprili-markiza-v-klucovy-mesiac-s-masivnym-prepadom-stratila-patinu-divakov-joj-a-jednotka-posilnili/

  30. Znas robite blbich zoberiete markizu a date barandov zase cesi su lepsi haha a plno ludi si nakupilo DVB,t a naco ked len vsetko dobre rusit viete tipicke slovensko hamba.

  31. Ak si 120 kg baleťák z Kessel Buntes myslí, že mu stúpne sledovnosť v platenom DVB-T2 tak je na veľmi veľkom omyle ! ! !

  32. Za totality sa dalo na starú anténu daťi chytiť všetky v tej dobe vysielané stanice české ,rakúske ,poľské, a neboli ani kódovane,
    dnes ide o tvrdý biznis skoro všetky stanice sú kódované stále to vypadáva pri nepriazni počasia a viac vysielanej reklamy ako filmov a zábavy

Komentáre už nie sú povolené.