Reklama

Športová televízia 213 bude aj na satelite Astra 3B (23,5°E)

Slovenská športová televízia bude k dispozícii divákom na dvoch družiciach. Po satelite Thor 6 (0,8°W), odkiaľ ju môžu sledovať zákazníci satelitných operátorov Magio Sat, DIGI TV, DIGI TV CZ a freeSAT, odštartuje aj šírenie cez družicu Astra 3B (23,5°E). Vysielanie bude dostupné aj v tomto prípade nekódovane (FTA), pre príjem tak nebude potrebná dekódovacia karta. Program 213 si ale budú môcť naladiť aj predplatitelia platformy Skylink. Presný termín štartu z pozície 23,5°E nie je zatiaľ známy, malo by to byť pravdepodobne už prvý aprílový týždeň.
Pokračovanie nižšie:


Televízia 213 je na našom domácom vysielacom trhu od soboty 1.októbra 2016. O jej obsahu hovorí slogan Stvorená pre šport a kultúru. Táto monotematická športová televízia priniesla od svojho vzniku 139 priamych športových prenosov a 87 záznamov, z toho 16 z oblasti kultúry. Spolu s produkciou vlastných relácií (magazíny a talk show) vyprodukovala až 307 premiér. Sústreďuje sa najmä na podporu domáceho športu.

213 vysiela domáce ligy z basketbalu, hokeja, futbalu, hádzanej, vodného póla, hokejbalu, podporuje vrcholné mládežnícke športové podujatia. V júni odvysiela zápasy slovenskej hokejbalovej reprezentácie na MS z Pardubíc, ako aj MS v inline hokeji, ktoré sa budú konať v Bratislave.

Televízia 213 nenakupuje žiadne hotové programy, celé vysielanie si pripravuje z vlastných zdrojov. Okrem priamych prenosov a následne repríz z týchto zápasov sa sústreďuje aj na výrobu vlastných magazínov a dokumentov zo spomínaných športov. Športové relácie, ktoré majú u divákov 213 obrovský ohlas, sú Tempo v nás a Stvorení pre šport, pribudli aj talk show Naša liga (futbalová Fortuna liga), Spod košov (premiéru mala relácia vo štvrtok, 30.3.2017 po skončení základnej časti Slovenskej basketbalovej ligy) a talk show Zvuky ciest. Kultúry chtivých divákov sme potešili pravidelnou hudobnou reláciou Introspektívy, či magazínom Portrét umelca.

213 vysiela cez satelit, káblovky a IPTV technológie, ale vysiela v plnohodnotnom formáte aj cez internet. Televíziu 213 zaradili do svojho programového portfólia okrem káblového operátora UPC všetci veľkí hráči na trhu. 213 je na satelite Thore 6 (0,8°W) a už v blízkej dobe oslávi svoje polročné narodeniny vstupom na satelit Astra 3B (23,5°E).

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. Nemali by skončiť ako IN TV, lebo majú reklamy a asi aj nejakých reklamných sponzorov, ktorí podporujú SK šport.

    2. tych 5 reklam co maju zaplati 2 satelity a vyplaty 50 ludi…

    3. Tych 5 reklam moze teoreticky priniest niekolko stotisic mesacne, s tym sa uz da nieco podniknut. A ak k tomu maju aj sponzorov, ako pise Miki Mouse vyssie, tak mozu byt celkom pekne „zahojeni“ … Okrem toho som niekde zachytil, ze distribuciu cez satelity si neplatia sami, ale Thor im plati Tydlikom a Astru 3B Towercom, ale nemam to zo spolahlivych zdrojov, takze tuto informaciu treba brat s rezervou.
      Len tak na okraj: IN TV skoncila pre kolosalne babractvo. 4 mesiace vysielali v terestriali aj cez satelit velke gulove (a platili za pozicie v MUX-och), a ani potom nedokazali vytvorit viac obsahu, nez na 3 hod. denne. Sponzorom z Kremla schovanym za nastrcenou rakuskou firmou zakonite musela dojst trpezlivost a stopli financovanie. Vzhladom na obsah ziadna skoda. 213-ky by ale skoda bola.

    4. mate nejake data na podporu Vasej 1. polovice prispevku?
      Lebo to vyzera ako super biznis ked za 5 reklam mam rocne cez milion eur…Towercom a Tcom mi zaplatia vysielane este k tomu FTA na celu europu…asi idem do toho aj ja.

      ale naspät do reality, reklama v tom rozsahu generuje tak 5000 eur..to nezapati ani 3 ludi. Satelity si platia sami inak by to nebolo FTA, operatori im neplatia. Len techniku co maju vyzera tak za pol miliona, sponzori neplatia ani ligam, urcite platia „len tak“ telke co ma okrajovu sledovanost.

    5. Nemam ziadne tvrde data, su to len odhady a neoverene informacie, preto som tam pouzil vyrazy ako „teoreticky moze“ a „informaciu treba brat s rezervou“. Reklama sa plati nie za pocet spotov, ale – pokial viem – za kazde ich opakovanie, teda za minutaz. Takze podla mna je to daleko viac, nez 5000 mesacne. Ale mozno sa mylim, ak sa vyznate v reklamnom biznise, rad sa necham poucit, ako to tam chodi. Bez ironie. A co sa tyka FTA, viem si predstavit okolnosti, za ktorych by operator ponechal TV nekodovanu napriek tomu, ze by platil distribuciu. V prospech tohto scenara hra aj indicia, ze 213-ka bezne uvadza dostupnost pre klientov platforiem Digi a Magio sat, ktore patria Telekomu, ale nie pre klientov Freesatu. Ano, je mi jasne, ze je to len slaba indicia, nie dokaz, ale na druhej strane ani FTA vysielanie nevylucuje moznost, ze distribuciu na 0,8°W plati operator.
      Mozno by sa k teme mohol vyjadrit napriklad Brumty, ten ma asi dost dobru predstavu, kolko moze za minutu reklamy pytat taka mala TV.

    6. Este jedna drobnost: ak by mali rocne aj ten milion eur, treba z toho odpocitat naklady, ktore urcite nebudu male, kedze tato TV si vsetok program vyraba sama. Plus platy, odvody, dane, splatky uverov za techniku a studia … Popri tom vsetkom sa naklady na distribuciu cez satelit (udajne 6000 eur/Mbps/mesiac na Astre 3B) este celkom stratia … Takze super biznis by to nebol ani tak. Pokial by mali prijmy len par tisic mesacne, vyvstava otazka, kde lezi ich skutocny zdroj prijmov. Any idea? Pri IN TV to bolo jasne …

    7. Reklamny na nemeranych staniciach su radovo v eurach, a odvysielat napr 1000 reklam za mesiac je cca 30/den a tolko tam ich ani nenaratame (nepocitam co maju povinne k futbalu/hokeju a tie vysielaju zadarmo) takze je to 5 max 10k mesacne prijem.
      Ten uplink si platia sami, nikdy za ery satelitnych operatorov nebolo ze by program co je plateny operatorom bol FTA (nepocitam dajto niekolko mesiacov na 1W ale tam neviem kto to plati)
      Pisu ze maju naklady v 100k+ mesacne, skor 150k cize viac 1-2 miliony len tak bez moznosti zisku. Mozno si to vlastnik dotuje len tak pre dobro slovenskeho divaka, pisu ze to platia zo svojho vrecka, takze je len otazne kolko to vydrzia.
      Hlavne ked socialke dlhuju skoro 20 000 eur…

    1. http://www.satelitnatv.sk/2017/04/televizia-213-na-satelite-astra-3b-od-15-aprila/

Komentáre už nie sú povolené.