Reklama

freeSAT presúva programy z družice Thor 7 na Thor 6 a optimalizuje kapacitu

freeSAT prestane využívať satelitnú kapacitu na družici Thor 7 (0,8°W). Z uvedeného dôvodu presunie všetky programy z frekvencie 12 111 MHz na nový transpondér, na družici Thor 6 (0,8°W), s frekvenciou 11 958 MHz. Okrem toho tiež z dôvodu optimalizácie kapacity dôjde k presunu českého verejnoprávneho programu ČT1 HD. Vysielanie na súčasnej frekvencii 11 843 MHz bude ukončené. Operátor sa dohodol s Telekomom na spoločnom zdielaní programu a preto bude po novom ČT1 HD dostupná z frekvencie 12 054 MHz a to ako pre predplatiteľov freeSAT tak aj Magio Sat, DIGI TV SK a DIGI TV CZ. freeSAT zase poskytne zo svojej kapacity platforme DIGI TV CZ športový kanál ČT Sport HD, ktorý Telekom odpojí a nahradí ho stanicou Viasat HD.
Pokračovanie nižšie:


Všetky uvedené zmeny sa týkajú hlavne užívateľov s vlastnými satelitnými prijímačmi, vzhľadom na to, že si budú musieť niektoré programy preladiť a to najneskôr do 2. mája 2017. Užívateľom prenajatých boxov priamo od platformy freeSAT sa všetky zmeny parametrov aktualizujú automaticky.

Programy, ktoré sa presúvajú na novú frekvenciu 11 958 MHz
CNN, ČT Sport (ČR) Dajto, Markíza International (ČR) Prima ZOOM , TV5 MONDE , RTL2 , RTL + , SOROZAT+ , Muzsika TV , MTV Music, Izaura , Arena Sport 1 , M3

Nové technické parametre pre príjem:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 11 958 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 7/8
SR: 28000
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK

Nové technické parametre pre príjem ČT1 HD:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 12 054 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: ST

Kanál ČT1 HD v čase písania správy nebol dostupný ešte zákazníkom. K jeho sprístupneniu by malo dôjsť v najbližších dňoch.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Tak nejak mi napadlo že keď už FreeSat a Telekom zdieľajú čím ďalej tým viac staníc či by nebolo lepšie keby sa obidve firmy zlúčili a nám by účtovali polovičné poplatky za balíčky…Ide to dolu vodou,nič nové len presúvanie a kombinovanie staníc v rámci platforiem…Aspoň to že dnešné satelitné prijímače sú už vyspelé multimediálne prístroje s internetovým pripojením…

Komentáre už nie sú povolené.