Reklama

Telekom a DIGI odpojili Primu, predplatiteľom satelitných služieb ponúkli náhradu

Odpájanie českej komerčnej televízie Prima u slovenských operátorov pokračuje. V noci z nedele na pondelok program odpojili už aj platformy Magio TV, Magio Sat a DIGI TV. Pripojili sa tak k operátorom UPC, freeSAT a Skylink, ktorí kanál z ponuky pre slovenských predplatiteľov vyradili minulý týždeň a nasledovať by mali aj ďalší.

K zablokovaniu českého kanálu Prima dochádza postupne u všetkých slovenských operátorov na základe rozhodnutia vysielateľa. Dôvodom sú autorské práva a štart programu Prima PLUS, ktorý je určený práve divákom na Slovensku.
Pokračovanie nižšie:


Po vyradení kanálu Prima HD ponúkol Telekom všetkým predplatiteľom satelitnej služby náhradu vo forme dokumentárneho programu Prima Zoom, ten nájdu zákazníci v programovom rastri MagioSat boxu na pozícii číslo 81. Stanica Prima Plus je k dispozícii na pozícii číslo 19.

Prima Zoom je od dnes dostupná aj užívateľom DIGI TV. Po aktualizácii programového rastra nájdu predplatitelia dokumentárny program na pozícii číslo 18. Prima Plus je k dispozícii zase na pozícii 16.

TIP: Nova žiada slovenských operátorov o vypnutie jej programov, uvádza aj presný termín

Obe platformy zaradili Prima Zoom v SD kvalite (SD/MPEG-4) do svojich základných balíčkov. Užívatelia Magio Sat majú k stanici prístup od balíčka M, DIGI TV od balíčka Štandard.

Technické parametre pre príjem Prima Zoom
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 12 380 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: ST

Prima ZOOM
PIDy:
Video: 1402(H.264)
Audio: 1403 – cze (AAC-ADTS)
PCR: 1402
PMT: 1401
ServiceID: 6015
Teletext: –
Kódovanie: Nagra (1882), Conax (0B1C)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. Choď na Záhorie , tam chytíš všetky české aj rakúske programy na obyčajnú sieťovú anténu !!!Ha,ha,ha……

    2. Kvoli Prime ? Uz nie je skoro nikde a o chvilu nebude vobec nikde.
      Prejst mozes s bydliskom do CR akurat.

    3. Digi zakaznik som od roku 2009 a kym patrili pod Rumunov, mal som tiez sto chuti odist, ale odkedy presli pod Telekom, tak – s vynimkou chaosu v zaciatkoch – nemozem na nich povedat kriveho slova. Zlepsil sa programovy raster, kvalita obrazu a dokonca i komunikacia s platformou v ramci socialnych sieti. Tiez by ma zaujimalo, kam chces odist, pretoze ceske programy odpajaju vsade (paradoxne prave v Digi za istych okolnosti nadalej funguju). Za tento stav podakuj majitelom Markizy/Novy a JOJ/Primy, ktori robia vsetko pre to, aby na Slovensku zostali len tie ich teleshoppingove braky. Operatori su v tom nevinne.

    4. Prima ide len treba ju naladiť cez voľne širitelne kanaly

  1. Všade máš Prima Plus namiesto Primy.Za chvíľu vypnú aj programy sk.Nova.A bude vám dobrá aj Volna telka bez Markízy,Doma a Dajto zadara.

    1. Treba sa ptesťahovať na Záhorie , tu chytíš všetky české kanály na obyčajnú sieťovú anténu ,Všetky Primy , Novy,okrem niva sport , Barrandovy a samozrejme všetky štyri ČT , takisto asi 10 rakuskych , dokopy chytáme zhruba 35 kanálov na obyčajnu sieťovú anténu . České kanály sú šírené vzduchom z vysielača Brno- Kojál, takže žiadne obmedzenia ……

    2. Ešte chytáš na Záhorí Óčko , Óčko gold a ďalšie ….

    3. No Milanko aby si sa neprepočital ked odporučas prestahovanie na Zahorie.Takže žiadne obmedzenia ……??? Rakuske su všetky platene az na sd mazanice ORF1,2 určene pre mobile a česke stanice onedlho tiez budu kodovane cez dvb-t2 .Dalej pri prechode na dvb-t2 sa presah pokrytia cez hranicu výrazne zhorsi.Na vadsie telky aj tak tie antene mazanice su ako z videokazety.Jedine čo sa daju pozerat su hd kanale CT1,Ct2?CT4 K41,Jednotka ,Dvojka-Rtvs.K27,57 a niečo z plustelky K23-Joj,Joj cinema.Aj tak sa cudujem ze tam ten obsah nie je cely v HD ked ze je plateny.Skončime vsetci spat u verejnopravnych tv ak budeme chciet zadara a bez reklam a aj ked zadara to nebude lebo platime koncesie.

  2. Ten grc plus si môžu strčiť do riti,je to taký istý seriálový hnoj ako nova int.markíza int.Odpad najhrubšieho zrna,nech tzv.operátory povypínajú všetky cz.programy na slovensku a skončia,uvidia koľko ľudí od nich odíde k ruskému sharingu.Bye,bye nenažrané tv.a tzv.operatory.

    1. Aj ty pojdes tiez bye bye ked skylink vypne caid 0D96 a tvoj rusly sharihg bude cierna obrazovka , nakolko skylink bude vypinat caid 0D96 co pouzivaju ICE karty skylinku a po tomto kroku bude karty ICE len kodovat v Irdete takze niektore uni citacky to nebudu vediet rozkodovat a bude nutne si kupit bud CL+ modul ak ma prijimac CL slot a ked nema tak zachrani len novy prijimac

    2. sa stazuj Prime, Nove, Markize, JOJ – je to ich zasluha a nie operatorov… vyhrazaju sa sudom takze to operatori museli vyradit aj ked nechceli

  3. Neviem ako dnes , ale včera boli na DSLkovom Mágiu na pôvodných pozíciách slovenské kolony Nova Int. a PrimaPlus. Originály boli na pozíciách 186 a 187.

    1. aj na Sate to tak bolo, lenze dnes ked som natiahol novy raster tak z pozicii 186 a 187 ostala len jedna a to Nova, Prima je prec

  4. Aby ste sa z těch českých capin náhodú nepotento. Ze všeckých českých stanic se dá sledovat maximálně ČT!!!

  5. Zo skylinku prejdide na Volnu telku a uvidíde ako sa situácia zmení.A keď bude menej divákov platiacich za Markízu tak sa vráti do DVBT.PRIMA A NOVA je už v Skylinku odpísaná.Zostáva Cool,Zoom,Love a ešte nejaký ten Barandov.Počítam že aj ten zmizne.Ja už vo volnej telke som,do konca februára preplatia anténu príspevkom 10€ a ponuka platenej Plustelky je za 2,99 mesačne pri objednaní na 12.mesiacov.Programová skladba je zaujmavá ale v skylinku by to bolo najmenej za cca 9€.mesačne.A Marka mi je ukradnutá.Díky.

    1. Voľná telka mi neponúka to čo v TV pozerám,a Plustelka má špatné pokrytie signálom mux4-takže satelit a IPTV to istia naďalej.

    2. Ka :

      Přesně tak, kdyby ste vy Slováci nebyli tak ujetí z těch českých capin a nedávali ste si kvoli nim Skylink místo DVB-T, tak nemoseli stanice Markízy odejít z toho DVB-T.

  6. Vrátane Magiosat,digi a iných operátorov.Platite za to co si aj tak pozrete cez net a bez reklám

  7. No ponuka šport a dokument/cena je zatiaľ najlepšia na digi, narkóza, hnoj a ich české obdoby vdova a oprima ma moc nezaujímajú…takže nech si kľudne vypnú aj tie čo ešte nevypli…

  8. 1 Jazyk slovensky 2 krajina Česká Republika digi Slovakia

    1. peter :

      Však počkaj až za chvíli to vypnú na kartě a možeš měnit regiony hoře dole jak chceš a nepomože Ti pak ani svěcena voda!

  9. SD líder na trhu Telekom opäť upevnil svoju pozíciu na trhu, keď v 21. storočí pridal „novú“ stanicu Prima Zoom v zastaralom SD formáte.. Čakať, že vymenia ďalšie SD mazanice za normálny HD obraz bude ako maratónsky beh, na výmenu drahý telekomáci čakajú: Travel Channel, Viasaty, AMC a možno nejaký AXN!
    Takže serte už na pridávanie ďalšieho SD balastu, ale radšej nám ponúknite obraz zodpovedajúci tomuto storočiu, a vymeňte tie mazanice, nech nemusíme po sledovaní vašej ponuky k očnému!!

    1. A to ti tých 5, alebo 6 programov čo dali v HD minulý týždeň nestačilo???? Mimochodom – podľa tvojho komentu aj tak nerozoznáš upskalovaný SD od natívneho HD. Pretože Prima ZOOM dáva aj tak väčšinu obsahu len upscaling z SD, takže máš absolútne jedno, či pozeráš upskalovaný HD od operátora, alebo to upskaluješ doma v prijímači!!!!

  10. Cenu nezvysovali ako ten skylink mám tam všetko na digi tv

  11. Digi je najlepšia to je jasné, mal som skúsenosti skylinkom , nikdy viac

    1. Peter :

      Jestli si myslíš, že to kvoli českým stanicám budeš pořád otentovávat nastavením regionu Česká republika, tak raz narazíš a bude konec. U Digi Česká republika sú už dávno odpojené všecky stanice Markízy a nepomože ani nastavení region Slovensko + nabídka Digi Česká republika nebo dokonce region Slovensko + nabídka Digi Slovensko. U těchto dvou variantách sa sice doladí všecky slovenské stanice ale u stanic Markízy karta nedekóduje a objevujuje se hláška o nedostupnosti.

Komentáre už nie sú povolené.