Reklama

HbbTV už aj pre zákazníkov ANTIK Sat a Flix TV

Hybridné vysielanie (HbbTV) môžu využívať už aj zákazníci satelitných platforiem ANTIK Sat a Flix TV. Telekomunikačný operátor Telekom Austria Group (TAG) sprístupnil HbbTV na programe ČT2, ktorý je šírený z družice Eutelsat 16A (16°E), na frekvencii 10 928 MHz. U ostatných programoch ČT, zatiaľ toto vysielanie nie je dostupné. Jedná sa tak zrejme len o testy.
Pokračovanie nižšie:


HbbTV si môžu spustiť všetci užívatelia ANTIK Sat a Flix TV, ktorí využívajú službu na svojom vlastnom zariadení s podporou tejto funkcie. Ide hlavne o televízory so satelitným tunerom, prípadne multimediálne satelitné prijímače. Na dodávaných boxoch od oboch operátorov aktuálne hybridné vysielanie nie je možné spustiť.

Zo satelitných operátorov ponúkal HbbTV svojim predplatiteľom doteraz iba Skylink, dostupné je tiež na programoch v DVB-T. Zo slovenských televízií využíva HbbTV verejnoprávna RTVS, Infokanál Plustelky a Markíza. O niečo lepšie sú na to české televízie, kde aktuálne, okrem prebiehajúcich testov na TV Barrandov je HbbTV k dispozícii aj na programoch ČT, TV Nova, Óčko, TV Prima, Šlágr TV a KinoSvět.

HbbTV sa spúšťa štandardne s červeným tlačidlom na diaľkovom ovládaní, potrebné je samozrejme ešte aj pripojenie k internetu.

Technické parametre pre príjem ČT2 s HbbTV:
Družica: Eutelsat 16A (16°E)
Frekvencia: 10 928 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/5
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: CT2
Provider: TAG Broadcasting
Kódovanie: Conax (0B00)

PIDy:
Video: 2201(H.264)
Audio: 2202 – ces (MPEG-2)
PCR: 2201
PMT: 2200
ServiceID: 1112
Teletext: 2231

Mohlo by vás ešte zaujímať