Reklama

freeSAT zablokoval slovenským zákazníkom TV Prima

Český televízny kanál Prima nie je dostupný od dnes u ďalšieho slovenského operátora. Po platforme Skylink a káblového operátora UPC pristúpil k odpojeniu programu pre slovenských predplatiteľov už aj freeSAT.
Primu (SD) mohli prijímať užívatelia s dodávanými prijímačmi na programovej pozícii číslo 13, aktuálne je tam už len oznam u nedostupnosti stanice. „Vážený zákazník, tento kanál viac nie je dostupný na Slovensku. Ospravedlňujeme sa za nepríjemnosti,“ informuje operátor. K obmedzeniu došlo len u predplatiteľov na Slovensku, českí zákazníci môžu TV Prima prijímať bez akýchkoľvek obmedzení.
Pokračovanie nižšie:


freeSAT však zatiaľ zablokoval slovenským zákazníkom len SD verziu českého programu, Prima HD bola v čase písania tejto správy aj naďalej dostupná. Možno však predpokladať, že v blízkej dobe bude zablokovaná aj táto verzia programu. Kanál v HD kvalite nájdu užívatelia dodávaných boxov na pozícii číslo 36, tí, ktorí majú vlastné prijímači si ju môžu naladiť z frekvencie 12 054 MHz.

K zablokovaniu českého kanálu Prima dochádza postupne u všetkých slovenských operátorov na základe rozhodnutia vysielateľa. Dôvodom sú autorské práva a štart programu Prima PLUS, ktorý je určený práve divákom na Slovensku. freeSAT ale zatiaľ Prima Plus do ponuky nezaradil. „Momentálne nemáme informácie o akejkoľvek náhrade kanála Prima TV. Ak budeme mať informácie ohľadom náhrady, budeme Vás o nej ihneď informovať,“ uvádza freeSAT.

TIP: Nova žiada slovenských operátorov o vypnutie jej programov, uvádza aj presný termín

Slovenskí predplatitelia nemôžu sledovať iba hlavný kanál TV Prima (SD), zvyšné stanice ako Prima Cool, Prima Love, Prima Zoom či Prima Comedy Central sú im aj naďalej dostupné.

Technické parametre pre príjem Prima HD:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 12 054 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: ST

Prima HD
PIDy:
Video: 1802 (H.264)
Audio: 1803 – cze (MPEG-1)
PCR: 1802
PMT: 1801
ServiceID: 1018
Kódovanie: Conax (0B1C, 0B02), Nagra (1815, 1882), Cryptoworks (0D97), Irdeto (0653)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Zachvilu zablokuju vsetky ceske stanice potom budeme platit za kanali ktrore nikdo nepozera hroza.

    1. V tom prípade prechod na DVB-T a hotovo. Základné balíky stratia zmysel bez českých staníc.

    2. sa môžte poďakovať tomu nedorobenému škuľavému okuliarnikovi…

  2. Veď toto. Ani ja za Markízu a spol platiť nebudem ale HDčková Prima a Nova zatiaľ šlape a verím že tomu aj tak zostane.

    1. Prima HD skonci naneskor z nedele na pondelok a Nova skonci 1.3. 2017 , v pripade ze to tak nevypnu provideri tak Nova bude pozadovat uz financny postih a nie len to ,kedze uz vyhrali dve zaloby na providerov tak teraz to uz pojde rychlo vypinanie Novy na SR

  3. Dvb-t ties neni vyhra plus telka dnes mame free sat viacej madarskych ako ceskych a slovenskych stanic no nahrada za ceske stance stoji zaprd ved poriadne nic nedavaju same reprizi priklad je nova international.

  4. Telekom: Vyradenie Novy stále nie je isté. Rokujeme zive.sk/clanok/122816/telekom-vypnutie-novy-od-marca-nic-nie-je-dohodnute-rokujeme#AT:b6c8a30a7456f2999316b39a3220ea3f|trackEvent|zive|A|rubrika|digitalna-tv|dalsie-clanky;

    1. jozef na 100% bude vypnuta NOVA vsade, telekom je ludi zavadza ze mozno zostane.Oficialne NOVA a ani PRIMA nikdy nebola vysielana na uzemi slovenska, tak preto sa vypinaju tieto programy. Nahradu namiesto NOVA je NOVA International a za PRIMU je Prima PLUS.

    1. Tak, tak. Nepozerateľný odpad prešpikovaný reklamami v slovenčine.

  5. A na hraniciach s ČR postavím noha vysoký plot, aby k nám neprenikli jej signály z dvbt vysielačov. Nohu sme pozerali kedysi, teraz sa to už pozerať nedá.

  6. Toto je jednotne EU, blokacie, obedzenia? Informacny vek, sloboda informacii a prejavu?

    1. jednotny digitalny trh v Europe defakto neexistuje… v tomto nie je ziadna EU, kazdy vysielatel si nakupuje prava tak ako chce a väcsinou len pre jeden konkretny stat kde sidli

  7. Podla najnovsich informacii budu televizie na hranici instalovat vysokovykonne rusicky, aby signal nebolo mozne chytat na druhej strane.

  8. Da sa obmedzit vsetko, aj dvb-t prijem. Treba vsetko komplet kodovat, davat karty za symbolicke sumy aj s certifikovanymi srotmi len tym, co maju bydlisko v tuzemsku. A vsetci si mozu terestrialne anteny strcit kam chcu aj meter od hrancie.

    A potom ostava uz len jedina moznost – sluzbu si predplatit od rusov, takze tak nejak.

    Cakam kedy vypnu komplet vsetky CZ stanice v SR, nech si kopu vlastny hrob, tak im treba cim skor tym lepsie.

Komentáre už nie sú povolené.