Reklama

freeSAT na Slovensku získava nových zákazníkov, v Českej republike naopak stráca

Satelitná platforma freeSAT, ktorú prevádzkuje luxemburská spoločnosť UPC DTH, stratila v poslednom štvrťroku 2016 v Českej republike 2 100 predplatiteľov, naopak darilo sa jej na Slovensku, kde získala v poslednom období až 3 600 nový predplatiteľov. Za nárastom u nás na konci roka ale mohli byť aj informácie o ukončení šírenia televíznych programov skupiny Markíza v DVB-T.
Pokračovanie nižšie:


K 31. decembru 2016 využívalo služby platformy v oboch krajinách 184 300 zákazníkov (72 800 v SR a 111 500 v ČR), čo je v porovnaní z konca septembra 2016 nárast o 1 500.

Ak sa ale pozrieme na celý minulý rok, platforma stratila celkovo v roku 2016 5 100 predplatiteľov v oboch krajinách. Môžu za to zlé výsledky v susednej Českej republike kde prestalo služby freeSAT využívať 8 600 predplatiteľov. Pokles ale znížil nárast užívateľov na Slovensku. Za celý rok ich pribudlo u nás 3 500.

K 31. decembru 2016 využívalo služby satelitného operátora UPC DTH 839 800 zákazníkov v štyroch krajinách, z toho 292 000 v Maďarsku (UPC Direct), 363 500 v Rumunsku (FocusSat), 111 500 v Českej republike a 72 800 v Slovenskej republike (freeSAT). V porovnaní z údajmi z konca septembra 2016 je to nárast o 12 100 predplatiteľov.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Naberá nielen freeSAT,ale aj ostatné sat. platformy na Slovensku.Satelitnému príjmu sa darí a spôsobil to odchod skupiny Markíza z antény a stále slabé porytie signálom Plustelky-platenej ponuky cez anténu.

    1. Chcel by som vidieť toho človeka,korí si kôli markizáckemu odpadu,musel kupovať satelit a ešte aj teraz,keď všetky české stanice zablokujú a ostane tam len ten markizácky odpad a ešte k tomu aj dvíhajú ceny za ten odpad,sa zobuď zo sna satWomen !!!

    2. Aké slabé pokrytie? Plustelka nie je v pár okresoch to však neznamená slabé pokrytie.

    3. Nie je uplne mimo, trochu to sledujem a zaujem o sat. prijem po odchode skupiny Mrkvyza z terestrialu skutocne vzrastol. Aj ked urcite zdaleka nie tak, aby im to nahradilo vypadok sledovanosti. Vacsine ludi totiz este nedoslo, ze viacere ceske stanice na satelite koncia, tak sa hrnu do sat. platforiem, snad s vynimkou nenazraneho Slizlinku, ktoremu bolo 100 tis. odidenych zakaznikov zrejme malo, tak zas zvysil servisny poplatok.
      A pre mustafu vyssie: ale ano, ludia zhanaju lavory najma kvoli Markizackemu odpadu, neveril by si, kolki su zavisli na svojej kazdodennej davke billboardovej brecky. Sad but true. A potom su aj taki, ktori sice na Mrdkizu kaslu, ale ponuka v DVB-T im nestaci, tak si zaobstaraju parabolu kvoli inym (lepsim) programom.
      A este pre Davida: pokrytie Plustelky JE slabe. To je fakt. A este sa zhorsilo prechodom na DVB-T2 s konstelaciou 256QAM. Ale staci si trebars len pozriet a porovnat na webe Volnej telky / Plustelky alebo na webe RU (teleoff.gov.sk) zoznam vysielacov MUX4 a ostatnych troch celoplosnych MUX-ov. Ten rozdiel bije do oci.

    4. Nie je vôbec slabé. Oni nedeklarujú kompletné pokrytie. To že nejde na Orave či v Prievidzi neznamená slabé pokrytie. Za slabé by som považoval tretinu územia prípadne pokrytie Avisu.
      Bolo to tu už X krát vysvetlené že pre kvalitný príjem treba aj poriadnu anténu a káble.

    5. AVIS má pokryté skoro celé Slovensko. AVIS nepotrebuje vysielať pre kamzíky, jelene, líšky a inú lesnú zver. AVIS má vysielače nad každým väčším mestom…

    6. Miki Mouse,neviem o čom to akože píšeš ? Vieš ľudia bývajú aj v malých mestách,dedinách na samotách na slovensku a pokrytie od Avisu sa rovná 0 %,oni majú vysielače,ale len vo väčších mestách a tie vysielače sú len pre mestá,lebo sú tie vysielače veľmi slabé.Ľudia na slovensku nebývajú len vo väčších mestách !!!

    7. Tak ja na malej dedine chytám Avis z TN, PN, HC a keď vybehnem na koniec záhrady tak aj NR a TT. Malé Karpaty sú krásne 🙂 a tých TV programov, čo sú na druhej strane kopca, chcelo by to nejaký tunel pre signál 🙁

    8. David: aha, tak to sa rozchadzame v pojmoch. Ak je pre Teba slabe pokrytie tretina uzemia, tak ja zase povazujem za slabe pokrytie cokolvek zretelne horsie od pokrytia MUX1. A to, ze Towercom nedeklaruje kompletne pokrytie je teraz irelevantne, kedze neporovnavame realne a deklarovane hodnoty, cize takto otazka nestoji. A kvalitne rozvody a antenu povazujem za samozrejmost, ale ani s nimi nechytis MUX4 na mnohych miestach, okrem Oravy a Prievidze aj napr. v oblasti Starej Lubovne, Roznavy, Sniny a vobec celeho severovychodneho cipu atd. atd. Na mnohych dalsich miestach je zas prijem problematicky kvoli nizkemu vykonu vysielacov, najma po prechode na 256QAM – staci, ze zaclana daka budova ci terenna vlna a je vymalovane. Takze musim trvat na tom, ze pokrytie MUX4 je slabe, kym nebudu doplnene vysielace aspon tak, ako nedavno v pripade MUX1.

    9. Po odchode TV Angelika, keď majú slabé tržby, ročne menej o cca 7 – 8 miliónov evry tak asi ťažko dôjde k nejakému rozšírovaniu v Banánovej reopublike, keď nemajú ani začo žrať.

    10. David-pár okresov je veľmi veľa,len okres Prievidza má vyše 130000 obyvateľov….

    11. Hajd: keby si v Towercome vzali priklad od Madarov, lepsie spropagovali Plustelku, najma kym je v akcii za 3 eur/mes., spustili FTA ochutnavky, vyhodili balast ako Prima plus HD, Senzi a duplicitu v podobe Joj HD a namiesto toho nasadili pozeratelne kanaly, rozsirili by siet vysielacov MUX4 na uroven MUX1, tak by im teraz po odchode skupiny Nekroza a zdrazovani SERPO v Slizlinku mohol nastat taky prilev abonentov, ze by sa im naklady vratili a este by aj zarobili. Ale to by asi novy sef musel prekopat tu stuchnutu firmu od zakladov.

  2. Práve že opak je pravdou,ľudia odchádzajú zo sat.platforiem a vracajú sa naspäť na dvb-t !

    1. Ja tiež chýtam všetky 4 multiplexi na obyčajní drót a nepotrebujem ani anténu mám aj plustelku .

  3. Veru tak .Vracajú sa aj u nás na juhu slovenska do Dvb t nakoľko zo sat platforiem odchádzajú Cz stanice

  4. A ešte keby vypli rušičky ala Avis potom by to bolo v okoli trnavy uplne fajn

    1. A co vam Avis rusi? Ceske stanice z cezhranicneho presahu? Tak Avisu napiste, uz najmenej na dvoch vysielacoch kvoli tomu zmenil po podnetoch ludi frekvencie. Asi to nebude mozne vsade, ale za pokus to stoji.

    2. Napr. v Martine zmenili K54 na K41 kvôli českému vysielaču Lysá hora K54, ktorý je prijímaný na Považí, v okolí Žiliny, Martina a na Kysuciach. Ešte čo písali diváci v diskusiách, tak kvôli K40 Trenčín prišli o signál CZ TV z Brno – Kojál K40. A potom sú ešte rušičky Galanta 29, Trnava 33, Trenčín 40, Trnava 49, Trenčín 58, Jaslovské Bohunice 59 … Ale napr. v Trnave sa dá niekde chytiť K29 + K40 z Čiech z Brna. Aj na Podunajskej nížine je možné prijímať vzdialenejší vysielač Jihlava – Javořice K30, 33, 35. V okolí Piešťan niekde ide aj signál z vysielača Praděd, kedže K33, 49 sú rušené Trnavou.

    3. No ale tie „rušičky“ asi nebudú všetky od Avisu.

  5. Mňa a nielen mňa,by zaujímalo-kedy konečne klepnú po prstoch CARDSHARINGU cez satelit.

    1. Asi nikdy. Nie som expert, ale zdá sa mi to technicky nemožné. Jedine že by zákonne postihovali prevádzkovateľov cardsharingu, ale v takom Rusku, kde legalizovali aj autá ukradnuté v zahraničí, nič podobné nehrozí. A okrem toho, aj keď sharing nepoužívam, nijako mi neprekáža a takému Skylinku to aj prajem. Zaslúži si to. Okrádanie za okrádanie, fifty-fifty.

Komentáre už nie sú povolené.