Reklama

AVIS upravil ponuku DAB+ multiplexu

Telekomunikačný operátor AVIS upravil ponuku svojho digitálneho rozhlasového multiplexu (DAB+). Poslucháči môžu po novom prijímať z vysielača Nitra – Zobor (horná stanica lanovky), na kanáli 11C (220,352 MHz) vo VHF pásme, rozhlasovú dvoj-stanicu Rádio Patria/Rádio Slovakia International (RSI), ktorá nahradila doterajšie Rádio Pyramída. K rovnakej zmene došlo aj v DAB+ multiplexe Towercomu minulý týždeň, kedy operátor upravil ponuku na základe verejnoprávneho vysielateľa RTVS.
Pokračovanie nižšie:


Rádio Patria si delí jednu pozíciu s Rádiom Slovakia International. Vysielanie je k dispozícii s dátovým tokom 112 kbps a kodekom AAC-LC. Aktívna je aj doplnková služba slideshow. Na obrazovkách rádií s podporou tejto funkcie je tak možné vidieť logo stanice.

Súčasťou DAB+ multiplexu operátora AVIS je tak aj naďalej 9 rozhlasových staníc – šesť od RTVS a tri od komerčných vysielateľov New Model Radio, Rádio Europa 2 a Rocková Republika.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Rádio Devín, Litera a Pyramída sú moje najobľúbenejšie stanice SRo. Budem musieť Pyramídu opäť počúvať z Astry alebo z netu. Škoda tohto kroku SRo…

  2. veru skoda.. len par dni po spusteni v BB to vyradili tiez.. tesil som sa ze uz nebudem musiet minat na mobile baterku kvoli streamu.. skoda… 🙁

  3. Nepochopitelny krok zo strany SRo.Akoby sme mali v etery kultury nadbytok a mozeme si dovolit jej mat menej. 🙁
    Takto oslavujme 90 vyrocie….

  4. Rádio Pyramída bol dočasný okruh ,ktorý nahradil rádio Klasika. To sa vráti do pôvodného režimu
    Výročie sa oslavovalo počas celého roka 2016 ,ktoré vyvrcholilo galaprogramom z obrátenej pyramídy koncom roka .

  5. Rádio Pyramída je síce dočasný okruh, ale vedenie SRo rozhodlo, že jeho vysielanie bude aj v roku 2017 z dôvodu výročia rozhlasových štúdií v Košiciach a Banskej Bystrici. Na Rádiu Pyramída by mali by byť prezentované programy z týchto štúdií. Preto vysiela ďalej aj zo satelitu aj na internete.

  6. DAB+ sa spusta aj kvoli tomu,ze je uz obsadene frekv.pasmo FM a DAB umoznuje
    dostat viac stanic do eteru cez MUX. Aj ked u nas DAB stale bezi len v testovacom rezime (Ba Ke Bb Nr)cakal by som od SRo ,ze bude mat zaujem dostat vsetky svoje okruhy do DAB. A pri tom Radio Pyramida by malo vysielat to najlepsie co za 90 rokov rozhlas vyprodukoval.V com je problem pridat dalsie radio ? Existujuce MUXi nie su este obsadene.

    1. DAB sa v Banánovej republike spúšťa hlavne kvôli tlakom towertrollov, ktorí po odchode Angeliky nemajú začo žrať.

  7. Myslím, že oveľa lepším krokom ako do MUX-u pridať Patriu, by bolo tam dať Reginu, na ktorú už dlho čaká veľké množstvo poslucháčov vlastniacich DAB+ rádiá. Taktiež myslím, že taká Patria je na Slovensku druhoradá ako Regina. Jozef

Komentáre už nie sú povolené.