Reklama

AVIS ukončil šírenie športového kanálu 213 v DVB-T

Z ponuky vybraných ôsmych lokálnych DVB-T multiplexov slovenského operátora AVIS vypadla športová stanica 213 vo vysokom rozlíšení. K odpojeniu došlo po ukončení trojmesačného testovacieho vysielania na ktorom sa dohodol operátor s prevádzkovateľom televízie. K ďalšiemu predĺženiu dohody však nedošlo. Po prvýkrát bolo možné naladiť športový program cez terestriálne vysielače 8. novembra 2016. Aktuálne je v multiplexoch na pozícii 213 HD už len čierna obrazovka.
Pokračovanie nižšie:


Televízia 213 odštartovala svoje vysielanie 1.októbra 2016. Jej cieľom je podpora domáceho športu a marginálne aj kultúry. Názov televízie vychádza symbolicky zo stupňov víťazov.

Slovenský športový kanál 213 nenakupuje žiadne hotové programy, celé vysielanie si pripravuje z vlastných zdrojov. Okrem priamych prenosov a následne repríz z týchto zápasov sa sústreďuje aj na výrobu vlastných magazínov a dokumentov. Na obrazovke 213 je možné nájsť aj koncerty, divadelné predstavenia, alebo aj balet.

Televíziu 213 zaradili do svojho programového portfólia už aj kábloví a IPTV operátori. Okrem toho je možné vysielanie sledovať voľne aj cez internet a družicu Thor 6 (0,8°W), z frekvencie 12 380 MHz. Pre príjem nie je potrebná dekódovacia karta, stačí iba akýkoľvek satelitný prijímač s podporou DVB-S2.

Technické parametre pre príjem programu 213 cez družicu
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 12 380 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: ST

Zoznam miestnych DVB-T vysielačov z ktorých bola šírená televízia 213
Galanta – Matúškovská cesta 1586/18 29.kanál (538 MHz)
Nitra – Klokočina, Na Hôrke 29 36. kanál (594 MHz)
Trenčín – TVP Drietoma 40. kanál (626 MHz)
Košice – Bankov 41. kanál (634 MHz)
Dolný Kubín – Ostrá skala 23. kanál (490 MHz)
Tatranská Lomnica – Poprad 28. kanál (530 MHz)
Michalovce – Nad Laborcom 48. kanál (690 MHz)
Lučenec – Rúbanisko II/60, 26. kanál (514 MHz)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. veru je,kvalitný HD obraz a zadarmo,nie ako platená mazanina hnoj-HD

    2. Nechápem aj 213 TV, že nechcú vstúpiť do DVB-T, veď by terestriálnym vysielaním v DVB-T získali oveľa viac zadávateľov reklám a reklamných partnerov a z toho by mohli platiť za prevádzku v DVB-T, keď diváci majú záujem o ich stanicu, keďže je množstvo ohlasov aj v diskusiách aj priamo im do TV písalo množstvo divákov, že majú záujem o slovenskú športovú stanicu, aby 213 TV vysielala v DVB-T…

  1. Na tomto programe som vždy niečo našiel, čo bolo zaujímavé. A kombinácia športu a v noci kultúry bola výborná. Dodnes spomínam na úžasný balet Noc v Benátkach z Košického štátneho divadla. Na druhej strane chápem Avis, že na vlastné náklady ho nemôže šíriť stále..

  2. Avis zobuď sa,jediný kanál 213 HD čo u vás na dvb-t za niečo stál,ostatné,čo tam máte je humus.

    1. Pre Avis je zákazník Televízia a nie divák, takže ten dotaz bol zle mierený. To, že v muxoch je málo TV, ktoré by sa konkrétne Vám páčili je dané tým, že nemajú o vysielanie záujem poprípade nemajú na to finančné prostriedky ale to treba mieriť do TV a nie do Avisu. Avis to stojí velké výdavky a nemôže si dovoliť vysielať hocikoho zadarmo, kto to všetko zaplatí ??

    2. Naberanie signálu na vysielače AVISu by sa namiesto drahých streamom dalo riešiť voľným FTA príjmom zo satelitu: Voľne bez kódovania idú zo satelitov: TV Šlágr, TV Noe, TV 213. A lokálne a mestské TV sa dajú na vysielače dostať rádioreléovými pojítkami. V minulosti takto fungovala celá analógová sieť vysielačov TV JOJ / TV Global, že na každom vysielači bola 120 – 150 – 180 cm parabola a signál sa bral zo satelitu a pozemný vysielač ho následne šíril do okolia. Celá sieť 70 vysielačov TV JOJ / TV Global takto fungovala 10 rokov. A určite je to finančne menej náročné ako drahé streamy. Veď nakoniec cez satelit má AVIS riešený príjem na vysielače Brezno a Podbrezová, tak prečo by nemohla byť takto riešená celá sieť DVB-T vysielačov AVISu, že FTA signál sa bude naberať zo satelitu a z RR trás lokálnych TV.

    3. Brezno je riesene cez satelit len nieco nie vsetko, kvoli tomu ze nam tam nevedeli odovzdat stream, podbrezova je riesena inak. To ze za analogu sa nieco nejak riesilo bolo volakedy, ked bola jedna TV na kanal, teraz by sa muselo kvoli kazdej TV dat dalsie zariadenie a este to zmuxovat. Cize dalsie naklady za zariadenia, dalsie naklady za prenajom miesta anten, dalsie naklady za vacsie racky popripade ak sme u niekoho v racku tak naklady za zabrate pozicie v racku a to tam este nemame nejaku TV, ktora je len v Sixe. Za dalsie ak TV odide zo satelitu tak co potom..

  3. Argumenty Avisu sú logické. Nabudúce však doplnte názov stanice aj slovom TEST nech je to každému jasné. Prípadne ochutnávka…

    213HD by kľudne mohla ísť do Plustelky miesta je tam ešte dosť.

    1. Od začiatku sa vedelo, že je to testovacia prevádzka. Sledujte stránku satelitnatv.sk alebo facebook Avisu a určite sa všetko dozviete.

  4. Avis asi niektorým TV nemusí finančne, alebo z nejakého dôvodu vyhovovať. V BA napríklad TV Bratislava a Západoslovenská TV idú cez DVB-T regionálne muxy iných prevádzkovateľov. V BA má Avis slabý výkon a na zlom mieste. Bol problém minulý rok s príjmom už neexistujúcej IN TV v Petržalke.

    1. V BA sa plánoval ešte jeden vysielač, ktorý mal pokryť ostatné, ale keďže sa situácia zmenila, tak sa to neoplatí. TV Bratislava mala byť v Avise už dávno, ale TV nám v tej dobe nevedela odovzdať stream, neviem ako je to teraz a ako ju preberá iný vysielač, ale ak náhodou berú len live stream z internetu poprípade cez nejaký 2,4 Ghz spoj v neplatenom pásme, tak také veci Avis nerobí. Buď si spravíme spoj v licencovanom pásme, alebo preberieme stream v Sixe poprípade nám ho niekto odovzdá na mieste vysielača alebo sa preberie zo satelitu. V tej dobe sa bohužiaľ nedalo spraviť ani jedno. Bolo by dobré aj zistiť ako v tom vysielači iného prevádzkovateľa chodia tie televízie, lebo som počul že všelijak, ale nemusí to byť samozrejme pravda..

    2. Skratek a nemôžeš v Bratislave preložiť vysielač AVISU – K32 na budovu SHMÚ, 314 + 45 m na Kolibe – kde bol v minulosti umiestnený 1 kW analógový vysielač TA3, ktorý vysielal na K39. Odtiaľ by bola pokrytá skoro celá Bratislava a predpokladám, že by tam vedeli dodať aj stream.

      Stanovište: Slovenský hydrometeorologický ústav, Jeséniova ul. 17, WGS-84: 17E0607, 48N1024

      Foto:

      upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6e/SHM%C3%9A_03.jpg

      bratislava.virtualne.sk/portals_pictures/i_000754/i_754464.gif

    3. A kde sa v BA plánoval ten druhý vysielač AVISU na akom mieste?

  5. No na východe / MI,KE,PO, PP / je bez konkurencie , tam je signál fajn a ľudia si ho postupne naladzujú , viacerím voľná telka + Avis stačí, diváci nikomu nič neplatia .

  6. Odkaz pre Vilda , čo si dokázal , že iných zhadzuješ – hnojíš ????

  7. Vie mi niekto vysvetliť prečo to ten kanál neodstránia úplne aby uvoľnili frekvenciu? šak aj šírenie tej čiernej obrazovky niečo stojí.
    či?

    1. Včera bola vysielaná čierna obrazovka ukazovalo mi kvalitu signálu 90%.
      Dnes som dal nové ladenie a 213HD už nenašlo.
      Za tv 213 už mam náhradu na anténe od gecomu Nova sport 1 HD,Nova sport 2 HD,Arena sport.

  8. Ja by som sa chcel pána skrateka opýtať,či neplánujú rokovať z TV Markízou,že by boli ich kanály aspoň na vysielačov Avisu ?

    1. Dobra myslienka.Avisu a aj Markize by to pomohlo.Mozno Skratek povie viac ved na vychode uz Markiza vysiala ale cez ineho operatora .

    2. Keď nastali všetky tie veci okolo Markízy, prišiel z nej do firmy mail, že keďže robíme retransmisiu atď, tak nemáme právo Markízu vysielať bez jej povolenia a v podstate si ani neželajú vysielanie a k tomu XY paragrafov, ktoré sa toho týkajú. Nikto nechápal prečo to k nám prišlo, keďže sme ju nikdy nevysielali, možno sa len pomýlili a poslali to k nám, namiesto toho aby to poslali nemenovaným firmám na východné Slovensko. Takže momentálne je situácia takáto, ale v budúcnosti môže byť všetko inak. Viac k tomu povedať momentálne nemôžem.

  9. Úprimne teraz aj ľutujem,že som sa to vôbec TV Markíza pýtal,kedže mám terestriál nemám ju a dúfam že ju už nikdy ani nenaladím,v markíze už naozaj od dobroty nevedia čo robia,aj z tým rakušákom na čele,ďakujem vám veľmi pekne pán skratek za odpoveď a ešte by som sa opýtal či neplánujete z nejakou inou televíziou buď slovenskou,alebo českou,rokovania,nemusíte byť konkrétny,viem že to nemôžete prezradiť,kým neskončia rokovania,len či nerokujete z nejakou televíziou???

    1. Neda sa na to moc odpovedat, celoplosna tv momentalne nie, regionalna ano, dnes je nejak a zajtra je uplne inak, je to s tymi tv jak na hupacke.. dnes sa napriklad markiza nevysiela, moze sa stat ze zajtra ano.. dnes prebehne rokovanie, zajtra to uz neplati atd atd..

    2. Aj ked je to od veci prave citam na medialne ze Markiza najviac zarobila za posledne 3-roky v roku 2016 a to prave v poslednom kvartaly ktory bol najlepsi.Trapny tanec p.Macka na jednej nohe s izbovkov ktory spochybnil kvalitu Dvbt bol maskov pred pravdov ktora sa neda utajit. RVR riesi tento preslap-zavadzanie TV.Markiza a je realny predpoklad ze v pripade porusenia zakona sa bude musiet divakom ospravdlnit a to v spravodajskom bloku.

  10. markiza nechce vzsielat cez antenu chce aby ludia platili takto by platili oni ale im klesa sledovanost tak im treba už 3 mesiac po sebe

  11. Pre Vilda : Ja vysielam 12 rokov , t.č. cez DVB-T v MI , KE , PO a Tatr. LomnicI , stačí ???

  12. Nevysielanie 213 cez DVB-T je veľká škoda , diváci si na ňu zvykli , možno v budúcnosti dokáže zohnať financie a vráti sa.
    Nepoznám sumu , za ktorú ju vysiela satelit , no tiež nebude malá . Teraz musí zapracovať marketingové oddelenie , aby zohnalo sponzorov , možno práve na DVB-T cez AVIS.

    TV Zemplín vysiela cez AVIS od inštalácií vysielačov v MI, KE, PO a Tatr.Lomnici. Okrem toho vysielame cez MMDS , IPTV a TKR.

    Už si dnes fungovanie bez DVB-T nevieme ani predstaviť , diváci nás sledujú zadarmo a chvália si to .

    Túto situáciu by mohli pomôcť riešiť aj reklamné agentúry , tie rozdeľujú takmer všetku reklamu svojím kmotrom , ľuďom masírujú mozgy s meraním / ktoré si platia / a na menšie televízie každý kašle.

    1. Pre Brumty,neuvažujete že by ste sa všetky regionálne televízie spojili a vytvorili spoločnú tv pre celé slovensko,niečo podobné ako tu bolo tv Global,alebo Patriot,úprimne boli to dobré televízie,je ich škoda,človek aspoň vedel čo sa v regiónoch na slovensku deje,alebo v čechách regonálna televize a keby ešte do toho projektu išla ešte,aj športová televízia 213 a vysielala na tom programe naživo aspoň jeden zápas denne,v rámci finančných možností,lebo ináč neverím že sa 213 vráti nekódovane na dvb-t,ak tak bude kódovaná v plustelke,lebo už niečo podobné tu bolo,Slovak šport 3,ale financie nedokázal získať na dvb-t,akurát sa zadĺžil a potom vznikla z toho platená arena šport.

  13. Keby mi to niekdo vedel popísať z čoho berú vysielače stream,keď bol analóg,tak brali zo satelitov a teraz z internetu,alebo z kade ?

    1. Príklad: TV vyrobí v štúdiu stream, dohodne sa s firmou, ktorá má v budove optiku, že stream dotiahnu do Sixu v Bratislave, kde sú v podstate skoro všetci. Tam si Avis preberie stream a zmuxuje ho s inými TV a buď si po svojich linkách dotiahne výsledný stream až k vysielaču alebo ho odovzdá nejakej firme a tá ho odovzdá Avisu na vysielači. To je celé.

  14. pre Škrateka:
    Keď už neuvažujete nad dalším /dosť potrebným/ vysielačom v Bratislave tak aspoň ten súčasný presuňte na kótu v meste. napr. budova VUB na Mlynských Nivách odkial ide rádio Best FM alebo výškovka OC Retro v Ružinove.
    Na Kolibe alebo Kamzíku byť nemôžete asi pre komplikované koordinácie s Maďarmi.

    Takto vysielate skôr pre okolité dediny na juhozápade ,kde si v pohode môžu dať antény na strechu. V meste som to v časti N.mesto nenaladil ani na balkóne na treťom poschodí.

    Mux ZSTV 37k aj napriek nízkemu výkonu 1kW ide v Bratislave v pohode na vnútorné antény a mimo mesta na vonkajšiu aj cez 70km od Kamzíka.

    1. Sťahovať sa nebude kvôli nákladom, pretože tam máme svoj site a svoje linky.

    2. To je škoda lebo vysielať odtial pre Bratislavu je pre väčšinu zbytočné.
      Pokryjete tým hlavne juhovýchod od Bratislavy kam už nedosvieti Galanta.

    3. pre Skrateka:

      Ale mohol by si sa pokúsiť skoordinovať druhý kanál pre Bratislavu – mesto napr. na tej Kolibe – na budovu SHMÚ, kde bol vysielač TA3, lebo ten vysielač Vlčie Hrdlo – komín je skôr pre Bratislavu – okolie.

  15. Pre Retríka :
    TV Zemplín vyrábala v minulosdti pre TV Glogál , bola aj súčasťou TV Patriot , dokonca sme ako vtedy jediná telka zo Slovenska vysielali aj cez Regionálnu tv v čechách , ako Zemplínsko.

    Navrhoval som podobné zoskupenie na LOTOSe , žiaľ mestské telky sú platené mestami a nemajú záujem šíriť svoje info pre iných.
    Preto dnes na východe Slovenska spolupracujem s viacero televíziami a preberám od nich hotové príspevky . Plánujem jeden východoslovenský projekt , kde by sme zlúčili výrobu a dostali sa opäť na satelit – Antiku. Uvidím ako to dopadne.
    V minulosti sme podobne realizovali projekt TV Raja v spolupráci s CETV Nitra , vysielaLI sme 27 mes. cez THOR 3.
    Satelit je veľmi náročný na finacie , zadarmo nám žiaľ nikto nič neodvysiela.

  16. Je to smutné,že nemajú regionálne tv záujem šíriť pre iných,možno raz sa to zmení a tu na juhu slovenska zas nič,vám prajem Brumty,aby aspoň na východe vám to vyšlo ten východoslovenský projekt,keď už celoslovenský sa zatiaľ nedá realizovať.

  17. Ak by niektorý satelitný operátor ponúkol možnosť vysielať za rozumný poplatok , možno by sa našlo pár nadšencov a program vyskladalo , budem na túto myšlienku nahovárať aj ostatných. Alebo budeme hľadať spoločne nejaký projekt EU .

  18. Brumty,podľa mňa by vám stačilo vám stačilo ísť na vysielače Avis,z jednou celoplošnou regionálnou slovenskou televíziou,podobnou Global,alebo Patriot .

  19. Možno aj to je dobrý model , TV Zemplín vysiela po Štrbu , potom začína TV Severka a pokračuje TV Vega./ Rizmanove /

    1. Len keby sa dalo zrealizovať,len to sa teraz nedá,možno niekedy v budúcnosti,lebo ľudom naozaj chýba jedna riadna slovenska regionálna televízia,prajem si aby bola zaradená do poeplemetrov a potom by sa divili,koľko ľudí to ozaj sleduje.

  20. PRE SKRATEKA: V Bratislave by sa dal skoordinovať pre DVB-T aj kanál vo VHF pásme: Napríklad Obecné siete, s.r.o. skoordinovali K9 pre Banskú Bystricu, Poprad a Prešov

    1. Obecne siete s.r.o. maju v Presove priklepnuty okrem k9 uz asi 3 roky aj k34 a nikdy sa tam neobjavil ani naznak signalu. Aj som im pisal, ci planuju nieco vysielat, namiesto odpovede mi prisla otazka, ze preco ma to zaujima, dalej uz ani nereagovali. 🙂 Pokial viem, tak najmenej z desiatky frekvencii po celom Slovensku vyuzivali jednu, a ani tu jednu nemam stopercentne overenu. Neviem, naco im su este aj frekvencie vo VHF pasme, ked su taki prispati a jalovi. Ak Avis potrebuje nejaku frekvenciu, nech poziada RU o niektoru z tych, ktore Obecne siete nevyuzivaju viac ako 6 mesiacov a podla zakona by teda RU mal mat v takom pripade pravo ju odobrat a nanovo pridelit. Pre Avis moze byt vyhodou, ze taka frekvencia uz bude skoordinovana.

    2. Veď napíš e-mail na Regulačný úrad, že nie sú tieto frekvencie využívané a budú to riešiť… Zbytočne blokované frekvencie ak niekto si chce skoordinovať frekvencie, tak tieto mŕtve frekvencie len zbytočne obmedzujú koordinácie nových frekvencií…

    3. Ved som aj napisal. Hovorca RU R. Vavro odpovedal, ze situaciu preveria a podniknu prislusne kroky. To bolo najmenej pred rokom a odvtedy som si nevsimol, ze by sa nieco zmenilo. Mozno zacnu konat az vtedy, ked o dane frekvencie prejavi zaujem niekto iny, cojaviem. Alebo to maju cele na haku. Alebo len melu pomaly ako bozie mlyny… 🙂

    4. dr.B.Nutty , keby tu fungovali sukromne spravy, tak Ti napišem celu historiu

    5. Ak napríklad ľudia napíšu na Radu pre vysielanie a retransmisiu, že neafungujú dlhodobo niektoré pridelené frekvencie rádií, Rada to ihneď rieši a ak nie je náprava – dajú to premerať RÚ a hneď to Rada odníme tieto rozhlasové frekvencie…

Komentáre už nie sú povolené.