Reklama

Vyšiel nový softvér pre plustelkový box Alma T300HD

Distribútor terestriálnych prijímačov Alma T300HD s DVB-T2 tunerom a bezkartovým dekóderom Irdeto, ktoré využívajú vybraní zákazníci platformy Plustelka, vydal pre tieto prijímače nový softvér. Ten opravuje niekoľko drobných chýb, vrátane problému s prehadzovaním nastavených predvolieb po odpojení napájania. Pokiaľ teda využívate prijímač Alma T300HD, môžete si stiahnuť a aktualizovať softvér manuálne pomocou USB kľúča. OTA aktualizácia cez štvrtý celoplošný multiplex dostupná zatiaľ pre tento prijímač nie je.
Pokračovanie nižšie:


Pre aktualizáciu prijímača je potrebné mať USB kľúč naformátovaný systémom FAT32, na ktorý si následne stiahneme nový softvér z internetu a zasuniemeho do USB portu boxu Alma T300HD. Potom vojdeme do hlavného menu kde spustíme proces aktualizácie.

Postup pre aktualizáciu softvéru prijímača Alma T300HD Plustelka
1. Naformátujte si USB flashdisk na FAT 32
2. Nahrajte soubor 0020_0021_0148_0006.CD5 na USB disk
3. Pripojte USB disk do zadného USB vstupu prijímača ALMA 300HD stlačte na ovládači Tlačitko MENU prejdite na NASTVENIE/Systém/Aktualizácia USB/0020_0021_0148_0006.CD5 a stlačte tlačítko OK na diaľkovom ovládači
4. Prijímač spustí aktualizáciu, ktorá trvá cca 2-3 minúty a reštartuje sa
5. Pokiaľ sa aktualizácia nespustí, vyskúšajte iný typ USB kľúča
6. Po skončení aktualizácie bude Alma T300HD Plustelka aktualizovaný na novú verziu firmware s dátumom 20. december 2016

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Chyby ktore mala Alma T300HD s DVB-T2 tunerom a bezkartovým dekóderom Irdeto nazvat drobnymi chybami je do neba volajuca blbost !! Toto moze napisat len niekto, kto o tom co stvarali tieto prijmace nema ani paaaaaru. Takto odladeny firmware nemal opustit vyrobcu !!!!

  2. Tí čo máte prijímač Alma T300HD, tak má H.265 alebo len H264 ako Zircon?

    1. Od začiatku spustenia služby Plustelka bol v ponuke prijímač Zircon T3000 HD, ktorý podporuje aj normu DVB-T2 a toto sme považovali za jasný signál, že prechod na DVB-T2 je len otázkou času. Preto sú vlastníci týchto zariadení teraz vo výhode. Aktuálne je v ponuke aj nový prijímač Alma T300HD Plustelka s podobnými parametrami ako mal Zircon. V najbližších rokoch plánujeme vysielať Plustelku v kompresnom formáte H.264, tak všetci zákazníci s existujúcim prijímačom Zircon alebo novou Almou budú môcť po automatickom preladení naďalej prijímať Plustelku. Môže sa to označiť aj za rakúsku cestu. Tieto prijímače zákazníkom postačia minimálne ďalšie 3 roky. DVB-T2 prijímače s CloackedCA Irdetom zvládajúcim H.265 nie sú na trhu aktuálne dostupné a DVB-T2 prijímače s CI+ slotom sú cenovo na vysokej úrovni aj to len pár modelov. Tento rok plánujeme otestovať aj UHD vysielanie už vo formáte H.265, ale pôjde o krátkodobé testovacie vysielanie, na ktorom si budeme overovať parametre vysielania ako aj rôzne profily kompresného formátu H.265. V tejto chvíli ešte nie je trh s pripravený na pravidelné vysielanie vo formáte H.265.

      http://www.satelitnatv.sk/2016/06/towercom-spusti-v-lete-testovacie-vysielanie-v-ultra-hd-vo-vhf-pasme/

  3. Volal som plustelku, kúpil som rodičom prijímač Alma T300HD (vek 82 a 76r. = používanie dvoch DO veľký problém). Informoval som sa o možnosti ovládania oboch zariadení (STB+TV prepojené HDMI káblom) jedným diaľkovým ovládačom tzv. funkcia: HDMI CEC, alebo konkrétne LG – SimpLink, Panasonika – Viera Link, Samsung – Anynet+, Sony – Bravia Sync.
    Nič také nie je podporované. Sila a to sme v roku 2017. No nemám slov.

    1. Choď to vrátiť… Napr. na Zircone ak vypneš prijímač, tak nepreteká signál z antény cez prijímač do telky, obraz je zrnitý, čiže prijímač musí byť stále zapnutý… a to sme v roku 2017. A preto som sa ho zbavil…

  4. Mám prijímač Alma T300HD, stiahol som spomínaný súbor, dal som ho na FAT 32 USB kľúč, spustil som aktualizáciu podľa návodu, výsledkom je toto:
    https://goo.gl/photos/kTvTfczDNJ2un2GX8
    Nechal som to stále „bežať“, nič sa tam nezmenilo, okrem času – už som na 9 minútach. Kde urobili súdruhovia z NDR chybu?

    1. @Peter: TU je kontakt na cloveka z podpory ktrory by to mal riesit: Sedlacek Patricius

Komentáre už nie sú povolené.