Reklama

Markíza ukončila voľné šírenie svojich programov cez DVB-T

Slovenská televízna skupina Markíza dnes krátko po polnoci ukončila voľné šírenie svojich troch programov Markíza, Doma a Dajto prostredníctvom všetkých celoplošných terestriálnych vysielačov (DVB-T). K ukončeniu došlo na základe rozhodnutia vysielateľa. Konkrétne nedošlo k predĺženiu zmluvy ohľadom šírenia programov medzi vysielateľom a prevádzkovateľom celoplošných vysielačov, spoločnosťou Towercom.
Pokračovanie nižšie:


Markíza a Doma boli súčasťou druhého DVB-T multiplexu po celom Slovensku, kanál Dajto vysielal v prvom multiplexe. Všetky tri programy boli šírené v štandardnom rozlíšení (SD) a kompresnom formáte MPEG-2. Pre príjem preto postačoval akýkoľvek digitálny set-top-box, prípadne televízor s DVB-T tunerom.

Na doterajšej pozícii po stanici TV Markíza v druhom multiplexe sa objavila už nová česká stanica Barrandov Family. Ide vôbec o prvú náhradu za vyradený program slovenského komerčného vysielateľa. Pre príjem Barrandov Family tak diváci nemusia vôbec prelaďovať svoje televízory. Stačí iba ak prepnú na doterajšiu programovú pozíciu po TV Markíza. Zvyšné pozície po kanáloch Doma a Dajto sú aktuálne zatiaľ neobsadené a Towercom na týchto pozíciách šíri Infokanál.

Programy Markíza, Doma a Dajto po ukončení terestriálneho šírenia je možné prijímať už len u vybraných káblových, satelitných, ako aj IPTV či miestnych DVB-T operátorov. V každom prípade si však už treba za príjem programov priplatiť.

Záujem o programy Markízy má aj naďalej terestriálna platforma Plustelka. Podľa posledných informácií, ktoré máme k dispozícii, však operátor Towercom, nedostal ešte stále ponuku od vysielateľa na základe ktorej by mohol zaradiť programy Markízy do svojej platenej ponuky Plustelky.

V súčastnosti je možné prijímať cez štyri celoplošné DVB-T/T2 multiplexy Towercomu celkovo 12 voľne šírených televíznych kanálov z toho dva sú už vo vysokom rozlíšení a ďalších 16 kanálov je súčasťou Plustelky. Navyše v 1. multiplexe je k dispozícii ešte jeden test kanál JOJ Group.

Aktuálna ponuka celoplošných DVB-T multiplexov

MUX 1

Wau (MPEG-2/SD), Obrazové rozlíšenie: 720 x 576, TXT, EPG
SENZI – Test JOJ Gorup (MPEG-4/SD), Obrazové rozlíšenie: 704 x 576, EPG
TV 8 (MPEG-2/SD), Obrazové rozlíšenie: 720 x 576
Infokanál (MPEG-2/SD), Obrazové rozlíšenie: 720 x 576
TV LUX (MPEG-2/SD), Obrazové rozlíšenie: 720 x 576, EPG
Infokanal (MPEG-2/SD), Obrazové rozlíšenie: 720 x 576, EPG
Senzi (MPEG-4/SD), Obrazové rozlíšenie: 704 x 576, EPG, Kód (Irdeto)

MUX 2

Barrandov Family (MPEG-2/SD), Obrazové rozlíšenie: 720 x 576, EPG
Infokanál (MPEG-2/SD), Obrazové rozlíšenie: 720 x 576, EPG
TA3 (MPEG-2/SD), Obrazové rozlíšenie: 720 x 576, EPG
Joj (MPEG-2/SD), Obrazové rozlíšenie: 720 x 576, TXT, EPG
Plus (MPEG-2/SD), Obrazové rozlíšenie: 720 x 576, TXT, EPG

MUX 3
Jednotka HD (MPEG-4/HD), Obrazové rozlíšenie: 1920 x 1080, TXT, HbbTV, EPG
Dvojka HD (MPEG-4/HD), Obrazové rozlíšenie: 1920 x 1080, TXT, HbbTV, EPG
Jednotka (MPEG-2/SD), Obrazové rozlíšenie: 720 x 576, TXT, HbbTV, EPG
Dvojka (MPEG-2/SD), Obrazové rozlíšenie: 720 x 576, TXT, HbbTV, EPG

MUX 4 (Plustelka)

CT1 (MPEG-4/SD), Obrazové rozlíšenie: 704 x 576, TXT, HbbTV, EPG, Kód (Irdeto)
CT2 (MPEG-4/SD), Obrazové rozlíšenie: 704 x 576, TXT, HbbTV, EPG, Kód (Irdeto)
RIK (MPEG-4/SD), Obrazové rozlíšenie: 704 x 576, EPG, Kód (Irdeto)
Eurosport (MPEG-4/SD), Obrazové rozlíšenie: 704 x 576, EPG: Áno, Kód (Irdeto)
Eurosport 2 (MPEG-4/SD), Obrazové rozlíšenie: 704 x 576, EPG: Áno, Kód (Irdeto)
Film+ (MPEG-4/SD), Obrazové rozlíšenie: 704 x 576, EPG, Kód (Irdeto)
Viasat Explore/Spice (MPEG-4/SD), Obrazové rozlíšenie: 704 x 576, EPG, Kód (Irdeto)
Viasat Nature (MPEG-4/SD), Obrazové rozlíšenie: 704 x 576, EPG, Kód (Irdeto)
Viasat History (MPEG-4/SD), Obrazové rozlíšenie: 704 x 576, EPG, Kód (Irdeto)
Nickelodeon (MPEG-4/SD), Obrazové rozlíšenie: 704 x 576, EPG, Kód (Irdeto)
VH1 (MPEG-4/SD), Obrazové rozlíšenie: 704 x 576, EPG, Kód (Irdeto)
JOJ Cinema HD (MPEG-4/HD), Obrazové rozlíšenie: 1920 x 1080, EPG, Kód (Irdeto)
Sport 2 (MPEG-4/SD), Obrazové rozlíšenie: 704 x 576, EPG, Kód (Irdeto)
Eroxxx (MPEG-4/SD), Obrazové rozlíšenie: 704 x 576, EPG, Kód (Irdeto)
JOJ HD (MPEG-4/SD), Obrazové rozlíšenie: 1920 x 1080, EPG, Kód (Irdeto)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. To bolo riadne bleskové prepnutie, vidieť že Towertrollovia sa činia… musia byť riadne nas…

    1. Oni museli, pretože im právo vysielať to (Markízu a spol) vypršalo presne o polnoci z 31.12.2016 na 1.1.2017.

    2. od 1. 1. 2017 nebudou mít Towertrollové co žrát…

  2. Presne o polnoci skončila (5 sekúnd po polnoci).

  3. DVBT sa odchodom Sk.Markíza zneatraktívnilo.som zvedavý či karty Volná telka zlacnie lebo 20€je moc za takmer nič.Ak sa vrátiá do Plustelky za poplatok tak nech si láskavo rozmyslia cenu lebo nebude o to záujem tak ako bola Markíza na Satelite pre Volnu telku.

    1. praveze presny opak.. DVB-T sa zatraktivnila.. zostali tu volny divaci.. uz TA3 zacala boj o divaka ked kazdu chvylu tam bezi ze chcu byt blizsie k ludom preto ostavaju v DVB-T.. citia ze sledovanost im moze vzrast.. to iste JoJka.. vacsia sledvanost = viac penazi z reklamy… odchod ludi z DVB-T koli markize je len minimalny.. markiza sa nemoze vratit do DVB-T lebo by boli celemu slovensku na smiech.. ved oni sami zahajili vojnu proti DVB-T kde ho kazdu chvylu ociernovali a klamali.. markiza sa uz raz popalila ked vypli dajto v dvb-t a o mesiac ho uz zapajali naspat lebo im tak padla sledovanost ze ho mohli kludne aj vypnut.,.

  4. Mnoho ľudí zistilo až „dnes 1.1.2017“ -že im nejde Markíza+Dajto+Doma.Ešte len teraz sa začne boj o diváka a satelity pôjdu na dračku ako teplé rohlíky 🙂

    1. Tomu neverím, kto využíval ponuku zarába v terestriálu sa uspokojí aj s tým, čo tam zostane. Markíza mu je ukradnutá.Kto chcel si už príjem Markízy zabezpečil.

    2. Ľudia majú satelity a káblovky hlavne kvôli českým TV a dokumentárnym TV – nie kvôli reklamnému HD M billboardu. Narkóza asi nemá financie na šírenie cez DVB-T, keď nemá ani na regionálne Muxy Avisu.

  5. krásne ráno v novom roku bez propagandistickeho odpadového kanála narkózy.
    HIP HIP HURÁ !!!

  6. Včera som ešte predpoludním stihol bratovi nainštalovať novú terest. anténu , nový televízor a s chuťou som odstrihol kábel od satelitu SD a vyhodil ho.

    Teraz pozerá DVB-T , naladil som mu aj miestny mux , ktorý nikdy nevidel na satelite a je spokojný , aj bez Markízy.

  7. Na pozíciu po Narkózovej Doma by mohla naskočiť česká hudobná TV Óčko. Na pozíciu Dajto môžu dať platenú TV do Plustelky prípadne použiť pre regionálne TV. Towercom nech sa na Narkózu vykašle. Mám ju v káblovke a nepozerám to. Na Silvestra som schválne zapol Plustelku a pozeral ako na Narkóze zmizla Banáška a naskočil Barrandov family. Keby kábloví a sat. operátori urobili zvlášť balík TV Narkóza by videli ten nezáujem. Ístý čas to mal Towercom na satelitnej plustelke a nikto to nechcel, keď to stiahli. Narkóze prajem v r. 2017 bankrot a veľa skrachovaných umelých v cele britiek. Nech je všetko v DVB-T obsadené bez TV Narkóza. Narkóza si podpílila konár sama pod sebou. Možno krachuje a nemá na šírenie cez DVB-T, preto chce žobrať peniaze od ľudí za HD reklamu.

  8. No môžem sa vy….. na celý terestrial a anténu. Nekupoval som tv aby som pozeral SD mazanice. A aby som mal 4 programy v HD cez anténu musel by som zaplatiť 6 eciek mesačne. Tak mám za 2,6 éčka mesačne 29 HD programov. Aj tu Markízu čo ju tak neznášate. Ani ja ju nemusím program Dajto je lepsi. Aspoň podľa mňa.

    1. Jozef-absolútne súhlasím,navyše 4mux Plustelka sa ani nedá všade naladiť-je to o ničom.

    2. Za 2,60€ – tipujem Sky HD mazanice. Pozerateľné platené TV sú v balíčkoch drahšie ako káblovka. To čo má SKYlinka za 8,90€ to mám v UPC káblovke za 2,90€. Plus mám aktívnu mobilnú TV aj na tablet a mobil. 🙂 Keď začne husto snežiť, alebo sú husté mraky, alebo je búrka ostane čierna obrazovka s nápisom – NIE JE signál. DVB-T stále pôjde. Keby si chcel VH1 aj Viasaty a Eurosport – SKY ťa pekne ošklbe v balíčkoch. Ja MUX 4 chytím na izbovú anténu – tak mám výhodu keby ma onudila káblovka. Už zachvíľku na HD napíšeš mazanice, lebo už je 4K. Pritom SD na DVB-T nekockatejú. Možno Sky ti vypol SD mazanice.

    3. ci je ho*no v SD alebo v HD.. stale je to ho*no… a este jedna vec… to co ty nazivas HD je len upscalovane SD.. takze platis viac za to iste.. gratulujem

  9. Tak ty chytraku keď sú na SKY hd mazanice tak v DVB T sú super SD mazanice. Ani HD v DVB T nie je ako by malo byť. Tá anténa je dobrá tak na CRT televízor. Tam ten rozdiel vôbec nie je poznať. Si pozri rozdiel programu STV v HD na satelite a na anténu. Keď nie si slepý tak rozdiel uvidíš. Inak očná ambulancia. A Jojka naveky zadarmo nebude. To mi ver. Chytraku.

  10. Skylink nie je kolenovrtov. Keby odišla Joj z antény tak budete tu nadávať že Hnoj už dávno nepozerate. Ešte raz pre skupych to nie je. Markíza ani nemala vôbec vstupovať do antény. Lepšie by spravila.

    1. len sa nepokakaj s tvojho skylinku co stale len klame ludi.. ja som nikde netrvdil ze v DVB-T je nejake super HD.. aj tam to neni HD ako ma byt.. ale aspon nepytaju extra peniaze za HD ktore NIEJE HD.. co sa tyka JoJ tak su mi tiez ukradnuty.. nepozeram ich vobec.. markiza este polezie naspat do DVB-T.. uz su clanky ako dopadol silvester co sa tyka sledovanosti.. markiza ako jednotka klesla na 3 miesto.. a teraz moze tvoju oblubenu markizu aj s tebou od jedu rozdrapit.. ty chytrak 🙂

  11. Šetki divakoch stratia čopozerali markozu Daito doma hanba

  12. Tak keď nič nepozeras tak sa na celú telku vy… predaj ju vrátia ti preplatok za elektrickú energiu a pozeraj z okna a nepíš tu bludy. Hneď zajtra bude Markíza v DVB T. To že skončila tretia v sledovanosti ma prekvapilo. Čakal som horšie.

    1. to ze nepozeram JoJ tak nepozeram vobec TV??? na DVB-T su aj ine programy okrem JoJ ak si si nevsimol.. vlastne nie lebo si zaslepeny svojim skylinkom… pre tvoju info. pozeram RTVS, TA3, Viasat a teraz aj Barrandov.. bludy bohuzial pises len ty sam.. naco sa vyjadrujes k DVB-T ked pozeras satelit? zbytocne sa tu len strapnujes svojou nevedomostou… horsie ako 3ti nemohli skoncit.. stratili 30 percent trhu a nie 90.. staci citat clanky.. co bohuzial nerobis a potom to takto vypada.

  13. Určite máš doma satelit alebo káblovku. To že Markíza nie je cez anténu má od roku 2006 netrápi. U nas bol nástup DVBT príliš neskoro. Teda už pred 10 rokmi som mal satelit. Teraz nebudem ho vyhadzovať kvôli anténe. Satelit nie je pre takých kolenovrtov ako si ty. To nie je pre skupych. Aj keby celu anténu zrušili tak budem kľudne spať.

    1. skupy?? LOL.. mam zaplatenu plustelku na rok.. tak o com tocis?? .. nemam doma ziadny satelit a cez kablovku mam len internet.. to ze towercom pokaslal vstup DVB-T na slovesnsku to je pravda..

  14. Tak ty sa toč. Balík Smart na rok za 50 eciek. Plustelka na rok za 66 eciek. No je vidieť že si najšikovnejší aj najchytrejsi. A si to porovnaj. Chytroline.

    1. no jasne.. pan je chytry… 100e satelit + 50e balik,…. ja som mal settopbox za 65 + rocny balik zadarmo.. … si to spocitaj ty chytroline 😀

    2. Velmi sa netes. SMart na rok za 50 € je len na prvy rok. Potom ti uz zlavu na Smart nedaju, budu chciet od teba viac alebo prechod na vyssi balik.

  15. Každý rok kupujem prijímač blbče. Mám tv so satelitným tunerom 6 rokov. Takže to neriešim. 76 programov oproti 26 na anténu. Za málo peňazí veľa muziky.

    1. ano lebo parabolu mas zabudovanu do TV asi tiez ze? :DDDDD …. a to nehovorim o karte co si musel zaplatit + CI modul na dekodovanie… ajtak je to stale ovela viac ako 65e vole :DDDDDDDDDDDDDDD

    2. Načo ti je 76 programov – to prepínaš v kuse ako Fantozzi , presedíš pol života pri tv – to ti veru nezávidím taký život.!!!

  16. No ja parabolu a ty anténu. Každý svoje. A s takým šulinom je zbytočné si tu písať. Snáď v roku 2022 sa dockas že budeš mať všetky programy na anténu v 4K. A hlavne bude všetko zadarmo ty kolenovrt. Hlavne vtedy keď im zoberú ešte časť pásma na mobilný internet vtedy tu bude aspoň 10 muxov a 100 programov v 4K. Lebo anténa to všetko umožní. Tam je kapacity neúrekom. Hlavne na také programy ako Barrandov Family a pod. Sejdeme se na cibulce. To fakt nemá chybu. To Towercom už väčšiu debilitu zaradiť nemohol lebo už väčšej na svete niet. Zdar

  17. Už je to tu-bude domová schôdza:prečo nám nejde Markíza,Doma a Dajto?!

  18. Markíza-vedenie rozhodlo že budu len vyberať stane spoplatnená… ale nedomysleli že bez sledovanosti pojdu dolu a to peoplmetrové meranie už zaznamenalo že Markíza je v sledovanosti od 1.1.2017 na 3-ťom mieste, bez nás divákov Dvbt klesla.P..Settele a spol.nedocenili že aj na Slovensku sa sledovanie cez terestriál pohlo hore a je v obľube prieskum od GFK to potvrdil Towercom podnikol kroky aby pozície po Markíze boli zaplnené.Čoskoro pribudnu dve zahraničné stanice a bude čo pozerať.P.predseda su len tri možnosti-kto bez Markízy nevie byť-Satelit.kábel alebo Iptv ja a ešte jedna štvrtá keď sa Markíze nebude dariť bez nás divákov Dvbt, má stála otvorené dvere spať uviedol to Towercom.P.Settele zatial nerokuje ale to je dnes o mesiac ak nezastaví prepad v sledovanosti príde k jednaniu ktorému sa zatial bráni čo mu však nesluži ku cti keďže potrebuje každého diváka to znamená aj z Dvbt.Tí diváci ktorí prešli na satelit či kábel už zistili že su tam omnoho kvalitnejšie a lepšíe stanice a asi preto ten prepad dolu. Pri užšom počte staníc Markíza dominovala teraz žezlo sledovanosti prevzala TV.Joj a STV no asi tolko moj predpoklad je že sa vrátia a s novým vedením…

    1. v nejakej diskusii, tiším aktualne.sk niekto písal, že má pribudnúť TV od nejakej spoločnosti z Talianska, vie niekto viac?

    2. Ten globálny hráč by vraj mohol byť Taliansky Mediaset.

  19. Som pocinanim Markizy znechuteny, snad jej to zadavatelia reklamy spocitaju. P.Settele by uz mohol skoncit vo vedeni (ak je to z jeho hlavy), pripadne sa naucit aspon par slov po slovensky :-). Ludia su n…..i zo zavedenia servisneho stale sa zvysujuceho poplatku v Skylinku (DVB-S)a teraz toto. Chces pozerat Markizu, tak si priplatis. Verim, ze dostatocne mnozstvo divakov da najavo svoj nesuhlas s rozhodnutim opustit bezplatny DVB-T a ze veci sa vratia do „normalu“. Staci si spomenut aka to bola slava, ked nedavno prebehla digitalizacia terestrialneho vysielania na celom Slovensku.

  20. Už prepadla na Markíze aj Chart Show (JOJ o 11 % vyššia sledovanosť film Dedo) aj Koleso šťastia prepadlo (JOJ o 13% vyššia sledovanosť Moja matka varí lepšie):

    mediaboom.sk/nezaradene/markizu-sklamala-uz-aj-chart-show-premiera-dedo-ju-prevalcovala-noviny-a-moja-mama-na-vrchole/

  21. Len sa z toho neposerte. Magio Digi freesat Skylink ANTIK sat a flix nejakých zákazníkov získajú. Kolega si objednal Magio na 3 telky ale sľúbili mu druhý a tretí box vo februári. Markíza bude jednickou do mája tohto roku opäť aj bez DVBT. STV nikdy. Každý chvíľku ťahá pilku.

    1. „Markíza bude jednickou do mája tohto roku“…….. v pocte reklam???? ved to uz je :DDDDDDDDDDDDDD

    2. Áno,je to tak.Markíza sa pomaly ale isto vracia na svoju pozíciu lídra.Potrvá to nejaký čas-môžem potvrdiť zo svojho okolia:DIGI aj MagioSAT hlásia nedostatok sat.prijímačov, pokiaľ chcete na ďalší TV musíte čakať.Mnoho domácností začalo riešiť Markízu až po 1.1.2017.

    3. STB 15… suhlasim s tym ze par percent ludi ktory DVB-T pouzivali ako jediny zdroj TV signalu si koli ochodu markizy zabezpecili/zabezpecuju ineho operatora… ale to je dost malo ludi.. vacsian ludi sa preorientuje na JoJ alebo STV.. ajtak vacsia cast ludi pouzivajucich DVB-T je ta ktora ho pouziva na 2-3 TV a ako hlavny zdroj maju satelit/kablovku a im je sum a fuk ci na inej TV im markiza ide alebo nie.. nemaju to ako prioritu.. ALE.. aj podla roznych medii co sledujem tak pad makizy ani nema tak na svedomi odchod z DVB-T ako prave vysielacia struktura a obsah ktory vysielaju.. cize faktorov ktore zapricinili pad markizy je niekolko.. pokial si vsetky tie veci nevyriesia jednotkou uz viac nebudu… JoJ, STV a TA3 citia sancu a snazia sa zabojovat o zvysok ludi co ostali v DVB-T + zaujat aj obsahom ostatnych ludi.. a posledna vec.. pokial si niekto objedna magio alebo digi tak je ovela vacsia pravdepodobnost ze bude ovela viac sledovat nieco ine ako markizu.. predsa ked si zaplatim 70 programov tak si tam urcite najdem nieco lepsie ako markizu plnu reklam a fariem a dalsich nezmyslov.. 😉

    4. Prosím ťa aspoň netrep bludy, nikto sa nikam nevracia, ovčania už nemajú ani začo žrať a začo platiť za predtražené nájomné a nieto aby ešte vykupovali taniere… Preber sa z toho sna, nikto sa nikam nevracia, čím ďalej bude nižšia sledovanosť až to môžu zabaliť… Diváci to už nepozerajú z toho aké majú nervy na nich, dokonca ani tí, čo majú taniere a káblovky na to nečúmákujú (zo súcitu 🙂 k ostaným.

  22. 20 rokov ich vysielania zanechalo stopy u niektorých je to už závislosť bez ktorej nevedia žiť.

    1. esteze markiza aspon niekde vysiela.. inac by tu boli hromadne samovrazdy… aspon vidime kolko je vsade markizackych oviec.

  23. No sú to hlavne tí v pokročilom veku. Môj prípad moja mama si nevie predstaviť tv bez Dajto. Svokra zase bez TV Doma. A sú ochotní za to dať prachy aby to pozerali. Takže vy pionieri nám tu oblbujete hlavy,že to nechcete. Máte Facebook a YouTube a to Vám stačí. Toľko môj názor. 80 ročnému dôchodcovi som montoval ANTIK aby mal Senzi aj Slagr. Aj keď je to len základ za 12 eciek na rok ma ešte aj tu Markízu v HD čo jej prajete len to najhoršie. A zaujímavé na tom je,že si to dal zaplatiť na 5 rokov dopredu aj keď sa ráno prebudiť už nemusí.

  24. Ten baleťák z Kessel Buntes podľa všetkého dostal za úlohu TV Angeliku doviesť k bankrotu, a ide mu to…

  25. Dnes som bratovi posúval vyššie anténu na sobranecku , aby mal dobrý signál z muxu K:48 Michalovce , k bežnému DVB-T mu teda pribúdli ďalšie štyri stanice , má ich teda 12 a je spokojný, chcel Zemplín a 213.
    Prieskumy v čechách ukázali , že stačí mať 9 programov pre väčšinu obyvateľov.
    Už nikomu nič neplatí a to bol cieľ.

    1. Ešte keby tak bola TV 213 na všetkých vysielačoch tak by to bolo OK, ale už sa blíži koniec 3 mesačného testovania, tak to vypnú asi aj na tých pár vysielačoch AVISu, kde 213 vysiela, lebo 213 sa vyjadrila, že nebudú platiť nikomu za šírenie signálu v DVB-T… Ale ja keby som mal k dispozícii zadarmo stream TV 213, tak by som na mieste AVISu šíril 213 aj zadarmo už len zo strategického hľadiska v celej sieti DVB-T vysielačov…

    2. 213 asi skonci s AVISom lebo ich podviedli.. AVIS im slubil 3 mesiace zadarmo na vsetkych vysielacoch.. a neboli zapnuty ani na tretine.. 213 by aj platila len chceli zistit aka bude sledovanost ci sa im to oplati.. takto zistili prd a su na avis za toto pekne nasraty..

    3. Oni to zapli preto len na 1/3 vysielačov, aby sa im ozývali do 213 diváci, že chcú aj na ďalšie vysielače a ľudia sa ozývali veľa (podľa reakcií v diskusiách a PR oddelenia 213 čo zverejňovali) a aj tak to nezapli na ostatné vysielače tak O ČOM TO BOLO tento cirkus ? ! ? ! ? ! ? Svoj signál zdarma by mohla TV 213 ešte ponúknuť do DVB-T lokálnym a regionálnym muxom, ktoré vlastia televízie ako Západoslovenská TV K37, K59, TV Bratislava K26, TV Sen Senica K21, TV Skalica K35, TV Wywar Holíč K48, TV Myjava K32, TV Pezinok K41, RTV Krea Galanta K29, TV Nové Zámky K60, TV Komárno K53, TV Levice K52, TV Piesťany K34, TV Trenčín K58, TV Stred K42, TV Severka K28, TV Oravia K53, TV Liptov K23, TV Košice dnes K55, TV7 Prešov K27, TV Poprad K44, TV Levoča K31, TV Reduta Spišská Nová Ves K32, TV Bardejov K34, TV Zemplín K48 atď… tie, ktoré vlastnia lokálny vysielač DVB-T v UHF pásme, tam by to mohli šíriť… (+ ešte keby obnovili vysielače lokálne TV v Banskej Bystrici, Štúrove, Prievidzi, Čadci, Rimavskej Sobote, Lučenci… – všade tam, kde mali lokálne/regionálne TV analógový vysielač v minulosti)

      + TV 213 by mohli dať do celej plánovanej siete regionálnej TV9 na DVB-T vysielače : Bratislava K26, Banská Bystrica K25, Košice K33, Martin K23, Nitra K42, Poprad K30, Prešov K34, Prievidza K34, Trenčín K34, Žilina K34

    4. dohoda s avisom bola ze ich zapnu vsade.. a divaci sa mali ozyvat kde vsade ich chcu. podla toho by sa s avisom dohodli.. lenze avis si urobis po svojom a 213 bola prekvapena ked im ludia pisali ze chceme ale na vacsine uzemia nevysielate.. a ano 213 by kludne mohla ist na lokalne vysielace..

    5. redy: „podviedli“ ? „213 by aj platila“ ?

      Vo vyjadreniach p. Hosťoveckej určite dohľadáš, že oni o takýto spôsob šírenia nikdy záujem nemali.

      Že sa v DVB-T objavili, bol krok AVISu oživiť DVB-T, ktorý urobil na vlastné náklady!

      Ty tu kopeš do AVISu, ale opak je pravdou, AVIS je v pozícii „za dobrotu na žobrotu“.

    6. Mať takúto sieť vysielačov a k tomu ponuku zadarmo signál od 213 už len zo strategického hľadiska by som športovú 213 dal na vysielače aj zadarmo…

    7. Z: Stratégia dotovať vybranú stanicu, a nechať ostatné televízie aby si kapacitu u AVISu platili, je nezmysel. Dúfam, že sám svoje tvrdenie prehodnotíš.

    8. 213
      AVIS od nás dostal bezodplatne vysielací signál na zaradenie na skúšobné obdobie 3 mesiace od 1.novembra. Nevieme, prečo nás nezaradil do celej siete, ale len niekde. toto my nevieme ovplyvniť, ale už sme s nimi hovorili o tom, že z nášho pohľadu to nie je ok. Bohužiaľ, bez odozvy.

      toto mi pisali z 213 an aFB stranke maju toho textu aj viac ohladne avisu…
      ja sa do avisu neobuvam ale tiez to niesu ziadny anielikovia.. kazdemu ide o prachy.. aj avisu.. takze klud..

    9. redy – kľud naordinuj hlavne sebe, a prestaň živiť nedorozumenia, ktoré sa už vyjasnili

    10. Palo – si hovorca avisu? zamestnanec alebo len zaslepeny fanusik?? ake nedorozumenia?? niekto nieco dovrzal a neurobil podla dohody… ked sa ti nepaci ze niekto krivy vlas tvojmu milovanemu avistu tak mas smolu.. proste je to tak.. avis neurobil co mal.. a bodka.. a ani sa to nesnazil nejak napravit.. pekna politika toto.. gratulujem

    11. Ozaj, neviete preco mam niekedy problem s K:48? Napr. teraz ide pekne, 76%sila, 100%kvalita ale niektore dni kostickuje a kvalita 0-20%. S inymi muxami problem nemam. Skusal som uz aj hybat s antenou ale bez efektu…

    12. PYtam sa len preto, ci nahodou to v MI nieco nerusi..ale asi bude problem u mna no

    13. Tak pouzi uzkopasmovu antenu. Ako ti ma dakto poradit, ked ani nezadas svoju polohu a prijimany vysielac/vykon. Mozno mas niekde studeny spoj, mozno je na vine STB/TV, mozno (pochybujem) LTE, mozno zla antena, zly zosilovac (ak mas) atd..

    14. A nie je to miestny alebo regionalny vysielač?Kam máš natočenu anténu ?Chytaš s tou anténov aj Muxy Towercomu?keď su iné smery treba pripojiť druhu anténu a použíť filtre aby sa vzájomne nerušili vyrovnať signal do jednej urovne atd.´Tažko sa radí treba napísať viac-potom je to len v polohe hádania.

    15. Mam sirokopasmovu antenu a ano je to miestny vysielac. Towercom chytam bezproblemov a dlho bezproblemov som chytal aj tento AVIS vysielac. Antena je nasmerovana viacmenej na Towercom ale hovorim, nebol s tym problem dlho, az doteraz.

    16. Maros.skus ju natočiť len na miestny vysielač a napíš aké zmeny nastali ok.použivaš aj zosilovač?a aký keď je zaradený kolko maš v systéme anten?lpočet alebo ideš len na jednu. všetko je dležité vedieť.

  26. ja chytam 48 ku bez akychkolvek problemov uz roky,aj to mam ceske sito opacnym smerom a prijimam odraz ,signal 97 na 100,byvam v michalovciach na sidlisku zapad,lte urcite nie,podla mna by ti to malo ist aj bez zosilovaca,ja nemam ani spravnu polarizaciu,lebo mam antenu otocenu na tokaj na madarov a prijimam aj dubnik,aj tokaj aj gecom aj avis,ale vela zalezi na polohe,ale aj tak 48 je silna,dosah az niekde 50 km,mam informacie,takze neviem aku mas antenu,ale myslim,ze na sito aj bez zosika by ti to malo ist,ale ako som spominal,vela zalezi od toho aku mas polohu,ked si niekde dole a zakliesneny medzi bytovkami,tak moze byt teoreticky problem

  27. Markíza sa pomaličky pripravuje na odchod na smetisko. Zrušiť pozemné vysielanie, kde mali veľkú sledovanosť nie je len tak. Na to treba rozum s IQ rovnajúcemu sa súčasným teplotám vonku. Za mesiac zistia, že prímy z reklám drasticky klesli a pochopia, že sa sami potopili.

  28. Zajtra rusia vysielanie a v utorok odovzdajú licencie. Tá Markíza. Jojka tu bude stále. Kvôli TV Joj budú zapínať analógové vysielanie aby mali väčšie zisky z reklám a CRT televízory by nemuseli mať set top boxy. A budeme sa dívať len na Jojku bez reklám.

    1. a v stredu spachas samovrazdu lebo nemas svoju davku markizy..

  29. Po precitani clanku sice z minuleho roku na Strategie zo dna 26.7.2016 sa konanie Markizy a vsetko s tym suvisiace dostava svoju pravu tvar,zatial to bola maska tkzv.nekvalitny prijem drahe vysielanie nizka penetracia divakov v Dvbt a nastupujuce nove trendy atd v podani vedenia TV.Markiza.Clanok aj ked z vlanajska odhalili skutocnost ktoru prezentovalo vedenie CME.Za prvy polrok 2016 vykazala Markiza prevadzkovy zisk 49 percent.Prvorady ciel CME je zisk zvysovat,sme pozitivne naladeny a ocakavame dalsi pokrok v nasich planoch na oddlzovani uviedol jeden z generalnych riaditelov CME Michael Del Nin.Takze toto je prava skutocnost nepochpitelneho kroku nasej Markizy ktory rezonuje po nasom Slovensku.

  30. Nenažratosť

    Budeme sledovať ako sa TV Nenažratá narkóza Angelika dostane na smetisko dejín…

    TV Hnoj už sleduje o štvrť milióna viac divákov ako Angeliku…

    Len tak ďalej…

Komentáre už nie sú povolené.