Reklama

Magio TV oslávilo 10 rokov, prinášame prehľad tých najdôležitejších míľnikov

Digitálna televízia Magio oslávila presne 29.decembra 2016 10 rokov, počas ktorých si získala priazeň státisícov zákazníkov. Tí za desať rokov napozerali spolu viac ako 2,5 miliardy hodín televízneho obsahu.

Celkovo v súčastnosti už TV služby skupiny Telekom využíva 538 tisíc zákazníkov. Do tohto počtu sa započítavajú nielen užívatelia Magio TV, Magio Sat ale aj zákazníci DIGI TV.
Pokračovanie nižšie:


Začiatok Magio TV sa začal písať na konci roku 2006, kedy Telekom ešte pod značkou T-Com predstavil oficiálne IPTV službu s ponukou 49 kanálov: Základný balíček Start za 387 Sk s 11 kanálmi alebo väčší Klasik s možnosťou výberu ďalších troch programových balíčkov za 455 Sk. Pre porovnanie, dnes si zákazník s IPTV môže vyberať až z 211 kanálov v ponuke.

Lákadlom bola na začiatku napríklad funkcia pozastavenia obrazu – diváci tak dostali možnosť dopozerať sledovaný program aj keď si potrebovali odskočiť od obrazovky. Navyše vďaka zabudovanému HDD v Magio Boxe si zákazníci mohli nahrávať programy podľa vlastného výberu.

Obľúbený Archív a funkciu spustenia programu od začiatku Telekom sprístupnil následne až v roku 2011. Archív sa stal postupne čoraz populárnejší a predplatitelia z neho najviac sledujú programy z aktuálneho a predošlého dňa. Tí najaktívnejší si pozrú dokonca až 500 položiek mesačne.

Rodina Magio sa rozšírila v roku 2010, kedy do ponuky pribudla satelitná televízia Magio Sat. Vďaka tomu je Magio dostupné skutočne na celom Slovensku. Aj Magio Sat prešiel evolúciou: Rok po akvizícii DIGI (2013) prešla celá skupina na spoločnú satelitnú pozíciu 0,8°W. V priebehu rokov sa rozšírila postupne aj programová ponuka satelitnej služby a pribudol už aj Archív s dvadsiatimi kanálmi.

Mobilná televízia Magio GO po prvý raz uzrela svetlo sveta v roku 2012 pôvodne s desiatimi kanálmi. Odvtedy zmenila nielen grafiku, ale aj obsah. Ponuka kanálov sa rozšírila až na 50 a mobilná televízia bola obohatená o Archív. To najlepšie sa ale nezmenilo – s Magio GO môže každý sledovať televíziu v mobile, tablete, alebo na počítači doma alebo na ceste. A ak má doma televíziu od Telekomu, za Magio GO nič neplatí.

HD obsah už štandardom
Po prvý raz sa obsah vo vysokom rozlíšení v Magiu objavil v roku 2007, kedy do ponuky Magio Videopožičovne pribudol film Kliatba bratov Grimmovcov v HD. Prvý kanál v HD sa v Magiu objavil o rok neskôr – zákazníci si vtedy mohli vo vysokom rozlíšení pozrieť prenosy z LOH v Pekingu.

S olympijskými hrami súvisí ďalší míľnik v rozvoji kvality obsahu – v roku 2016 Telekom športovým fanúšikom ponúkol možnosť vychutnať si pohľad na športové výkony na LOH v Riu aj v 4K UHD kvalite.

HD je dnes pre Telekom už štandardom – v ponuke IPTV je až 46 kanálov vo vysokom rozlíšení a ich počet má aj ďalej rásť.

Exkluzívny obsah – šport aj rozprávky
Telekom aktuálne nie je len poskytovateľ televíznych služieb, ale ponúka aj množstvo exkluzívneho obsahu, ktorý diváci inde nenájdu.

Len v roku 2016 tak napozerali zákazníci Magia až 11 miliónov hodín športového obsahu na kanáloch DIGI Sport a 5,7 milióna hodín rozprávok na detskom kanáli Ťuki TV.

Zaujímavosti z videopožičovne
V roku 2016 strávili zákazníci IPTV služby až 3,2 milióna hodín pozeraním programov pre dospelých a to aj napriek bohatej ponuke TV staníc tohto žánru. Za 10 rokov si zákazníci celkovo vypožičali až 300 tisíc titulov pre dospelých.

Odmeňovanie zákazníkov
Operátor pri príležitosti osláv 10. výročia plánuje odmeniť televízorom 10 najvernejších predplatiteľov, ktorí využívajú TV služby od štartu Magio TV. Niekoľko prekvapení sa pripravuje aj vo Videopožičovni a chýbať nebudú aj súťaže počas celého roka 2017.

TOP míľniky Magio TV
2006 – Štart Magio IPTV
2007 – Možnosť sledovať Magio TV na 2 TV, prechod programov na 16:9, HD vo videopožičovni
2008 – Možnosť sledovať Magio TV až na 4 TV, štart prvého HD programu
2009 – Odštartoval Magio Infokanál
2010 – Štart satelitnej služby Magio Sat na 4°W
2011 – Spustenie TV Archívu
2012 – Magio GO
2013 – Odkúpenie DIGI Slovakia a zaradenie DIGI Sportov s exkluzívnym športovým obsahom
2014 – Presun Magio Sat na pozíciu 0,8°W
2015 – Začiatok predaja Magio TV Biznis, štart detského programu Ťuki TV a zakúpenie práv na La Liga
2016 – Prvé testy v 4K v spolupráci s RTVS (vysielanie OH v 4K) a TV Archív už aj v Magio Sat

Mohlo by vás ešte zaujímať