Reklama

Arena Sport bude vysielať argentínsku futbalovú ligu do roku 2019

Československá športová stanica Arena Sport dopĺňa svoju programovú ponuku o divácky atraktívnu argentínsku futbalovú ligu Primera División. S novou akvizíciou sa televízni diváci stretnú 4. februára, kedy po ligovej prestávke pokračuje jej druhá časť. Z každého kola odvysiela Arena Sport tri až päť zápasov, práva sú exkluzívne a zakúpené do konca sezóny 2018/2019.
Pokračovanie nižšie:


Argentínska liga patrí medzi najlepšie ligy na svete. Medzinárodná federácia pre futbalovú históriu a štatistiku (IFFHS) ju za posledné dva roky 2014 a 2015 umiestnila na štvrté miesto.

Mnohí futbalisti sa z Primera División dokážu presadiť aj v špičkových európskych klubov. Počas svojej existencie prešla niekoľkými zmenami v systéme súťaže. Momentálne v lige pôsobí 30 klubov, kde sa každý stretne s každým. Najúspešnejším klubom v histórii Primera División na profesionálnej úrovni je River Plate s 35 titulmi. Jeho najväčší rival a súper v najprestížnejšom zápase Supereclásico 25-násobný majster Boca Juniors je v aktuálnej tabuľke na prvom mieste. Liga je však vyrovnaná a očakáva sa napínavý boj o titul až do konca sezóny.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. Na skylinku je akurát nejaká mazanica, ked už nevysielajú HD verziu tak aspoň tá SD by mala spĺňať nejaké parametre

Komentáre už nie sú povolené.