Reklama

UPC musí zaplatiť pokutu za šírenie českých staníc

Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na svojom poslednom zasadnutí, ktoré sa konalo v utorok 20. decembra, udelila káblovému operátorovi UPC pokutu vo výške 10 000 eur za porušenie § 17 ods. 1 písm. c) ZVR v súvislosti s poskytovaním programových služieb ČT1, ČT2, ČT24, ČT :D/ČT art, Prima, Prima Cool, Prima Love, Prima Zoom, Nova a Nova Cinema bez súhlasu ich pôvodných vysielateľov.
Pokračovanie nižšie:


Každý televízny poskytovateľ na Slovensku musí mať podľa platného zákona povolenie na šírenie televízneho kanálu od samotného prevádzkovateľa.

Vzhľadom na to, že české televízie nemajú zakúpené vysielacie práva pre územie Slovenskej republiky nemôžu dať našim poskytovateľom toto povolenie. Výnimkou môže byť iba Česká televízia, ktorá súhlas na šírenie svojich programov operátorom väčšinou poskytne. Príkladom toho je aj terestriálna platforma Plustelka, ktorá šíri prvé dva programy ČT1 a ČT2 v rámci štvrtého multiplexu s platným povolením priamo od českého verejnoprávneho vysielateľa.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Neverím , že pokutu UPC zaplatí . Je to banda, s ktorou si nevie rady asi nikto na Slovensku.

  2. Nuz, chceli sme samostatnost, tak ju mame aj so vsetkymi nasledkami. Teraz uz je zbytocne nad tym meditovat. Pravo nepusti. Televizie v CR maju zakupene vysielacie prava len pre uzemie CR, tak nemozu udelovat suhlas na sirenie v SR aj keby chceli. V opacnom pripade by museli kupovat prava osobitne pre Slovensko, co by boli vyhodene peniaze, lebo my nie sme relevantna cielova skupina pre ich reklamy, lebo trhy v Cesku a u nas su dosledne oddelene, atd. atd. A tak je to v kazdej oblasti, nie len na TV trhu. Synergicky efekt spolocnej ekonomiky rozdelenim CSFR z vacsej casti zanikol a my na to doplacame viac, nez Cesi. Kvoli vlastnej blbosti, lebo neziskali sme tym nic. Teda okrem meciarovskych prichmatizerov, ktori mohli rozkradat stat bez federalnej kontroly, lebo to bolo skutocnym ucelom celej tej frasky s rozdelenim.

    1. to je dobre že máme samostatnosť takto si môžeme sami budovať svoju kultúru aj TV.
      Najviac v ekonomike doplácame na blbosť ľudí ktorí hoci lepšie slovenské výrobky nahradili dotovanými odpadmi zo zahraničia lebo na SK bolo a je zvykom mať taký názor že zo zahraničia je všetko lepšie.Takto majú robotu gastarbetri v holandsku,fr,de a pod. a nie ľudia na Slovensku ale to blbci nepochopia tí budú stále nadávať že tu nie je robota.
      Samostatnosťou sme získali všetko čo majú na dosah všetci vo svete inak by sme boli stále odkázaní len na českú povolenku pri obsadzovaní postov vo federálnej správe pre ich čechoslovakistických pochlebovačov a taktiež na české produkty a my by sme zostali surovinovou základňou ako to bolo v minulosti.

    2. čechoslovakistické nezmysly.
      Samostatnosť je dobrá veď umožňuje spravovanie vlastnej krajiny svojimi ľuďmi ako to vyžijú ľudia to je iná vec.Pod federáciou by sme boli na tom horšie ako ekonomicky, sociálne tak aj tv.
      Komu chýba 55. diel 6.série hospody ,ulice nech si zapne farmu alebo nova international je to pre podobne vysoko-inteligentných divákov.

    3. Tak sa vas oboch spytam na jedinu konkretnu alebo meratelnu vec, ktoru sme samostatnostou ziskali, alebo sa zlepsila. Prazdne frazy ako „spravovanie vlastnej krajiny svojimi ludmi“ a „ziskali sme vsetko, co maju na dosah vsetci vo svete“ neberiem – su prilis vagne a vseobecne, su to hejslovacke nezmysly, aby som pouzil babanov slovnik. Navyse su to bludy, lebo je uplne fuk, aku maju narodnost clenovia vlady a parlamentu, dolezite je, ze su voleni a hlavne AKO tu krajinu spravuju. Mate pocit, ze v CR je napr. horsia legislativa, menej kompetentna vlada alebo viac korupcie nez u nas? A takisto je blud, ze pod federaciou by sme na tom boli horsie ekonomicky, socialne a aj v TV oblasti. Zrejme preto sa slovenska koruna ihned po rozdeleni oslabila voci ceskej mene a 98% casu od rozdelenia bola slabsia, asi preto mame nizsie platy aj dochodky oproti CR, vyssiu nezamestnanost, pozri si pocty Slovakov, ktori pracuju v CR a porovnaj s poctom Cechov, ktori prisli za pracou k nam, to iste pri studentoch VS a tak dalej v kazdom meratelnom parametri. No a ked sa uz bavime o televiziach, asi preto maju v CR v DVB-T asi 35 FTA stanic a my 11, o chvilu minus 3. A ano, aj v kvalite maju navrch, nie su to len stupidne soap opery – pozri si napr. kolko maju sportovych kanalov, zober si taku Primu Zoom, CT2, CT Art a dalsie. Zo vsetkych tychto veci by sme tazili, keby sme zostali vo federacii! A nielen to, este by sme paradoxne aj sami vygenerovali viac, vdaka efektu synergie. Povedane metaforicky: niekedy je 1+2 viac ako 3. Urcite boli narody, ktore sa museli emancipovat, aby sa vymanili spod otroctva, ale to nie je pripad Slovenska v CSFR. Pretoze na zvolenie ked uz nie otrokarov, tak urcite aspon korupcnych politikov s deficitom zakladnej demokratickej vybavy si stacime aj sami. Hlavne, ze su nasi, nie? Mozno su narody, ktore by dokazali vyuzit samostatnost na zlepsenie svojej prosperity, ale prax ukazuje, ze my to nie sme. Budeme si dalej ako hlupe telce sami volit svojich masiarov, bat sa vsetkeho noveho, nechat sa okradat a tolerovat korupciu a ine zlo. Z tohto pohladu je potom uz fakt efektivnejsie nechat si vladnut z Prahy, lebo my si z principu zvolime este horsich a menej kompetentnych darebakov. Hlavne ze su nasi! Mimochodom, v tej Prahe by takisto boli aj ti nasi a aspon by sa s tymi „ich“ vzajomne kontrolovali. Mišo: a pozri si, co znamena pojem surovinova zakladna. Lebo si ho pouzil dost zmatocne. Takisto tu nesuvislo pleties o „gastarbetroch“ a slovenskych vyrobkoch bez navaznosti na temu.

    4. kto nerozumie významu slov neberie nič len to čo mu vyhovuje a čím je nasiaknutý.
      Každý dospelý človek si spravuje svoj život sám a nejde si sadnúť pod sukňu ,mame lebo má na to z detstva spomienky-možno to bude po lopate ale pochopiteľné pre každého len pre slovakofóbov nie.
      Stačí sa pozrieť ako dopadli moraváci – slováci si taký osud nezaslúžia.Každý národ ktorý má vo svete vlastný štát má väčšie možnosti ako ten čo ho nemá -čo k tomu treba ešte vysvetľovať?
      Čechoslovakisti v Prahe boli vyberaní tak aby nehájili záujmy slovákov ale tak aby robili to čo im česká politická špička nadirigovala.Tak ako boli Vysoké tatry za ČSSR československé tak boli Krkonoše české -nie československé.Kto nevidí nebude vidieť ani s okuliarmi.Ekonomika SK dobieha CZ aj keď bola po 1993 daleko za českou a to je dôkaz že samostatnosť nám prospela a nie že tu treba dokazovať v čom je jej výhoda. Hejslovakofobisti a čechoslovakistickí darebáci môžu prskať a púšťať jedovaté sliny koľko chcú realitu a fakty nezmenia.Takisto môžu písať že slovenské výrobky sem nepatria hoci sem zaviedli politiku ktorá k tejto téme tiež nepatrí.Môžu sa tiež nechať prehlásiť za nesvojprávnych aby im o živote rozhodoval niekto iný keď na to nestačia napr.niekto z Prahy.

    5. „Prichmatizovať“ sa začalo už za federálnych Vaškov (H. & K., hlavne K.) a vo veľkom i za „pomoci“ J. Č. & M. K., pokračovalo sa po rozdelení i pod taktovkou M. Dz. & I. M. Zisk „suverenity“ nebol kvôli privatizérom. I keď po rozdelení niečo malinký slovenský získali, ale neskôr hlavne západný veľžraloci.

      Aj po vzniku I. RČ-S sa odbúraval konkurenčný slovenský priemysel. Mnoho vzdelaných Slovákov počulo a aj na papieri videlo NELZE VYHOVĚTI. A neboli to len maďaróni, ale aj „panslávi“, napríklad J. Murgaš a ďalší.

    6. Ale iste, Venca Klauzojc ma na rozbiti federacie levi podiel a rovnaku motivaciu, ako nasi hejslovaci – nakradnut si pri privatizacii. V tom sa zhodneme. Ale menuj zapadnych zralokov, ktori u nas privatizovali! Nech sa poucim. Lebo takeho sotva najdes. Naopak, prave domaca meciarovska „kapitalotvorna vrstva“ ziskavala statne podniky za smiesne nizke ceny, nasledne ich vytunelovali, vyplundrovali a ked ich doviedli na pokraj krachu, AZ POTOM ich predali ZA TRHOVE CENY zapadnym „velzralokom“, vdaka ktorym sa desattisice zamestnancov kosickych zeleziarni, Slovnaftu a stoviek dalsich firiem neocitli na ulici. Tak kto sa tu k tomuto narodu spraval horsie: zapadni „velzraloci“, ci nasi a nami voleni „spravcovia“? Tato paranoja voci zapadu je len bluf, mentalna infekcia naockovana ludom darebackymi politikmi, ktori na vyssie popisanom zbohatli a potrebovali svojim volicom zalepit oci tym, ze ukazu prstom na niekoho ineho. A odburavanie „konkurencneho“ slovenskeho priemyslu za prvej CSR je blud – pretoze Slovensko v 1918 po rozpade C&K monarchie prakticky ziadny nemalo. Za Uhorska bolo len akymsi agrarnym priveskom a nebyt CSR, tak tu dnes pravdepodobne mondokujeme po madarsky. Ale hejslovacki politici na to radi zabudaju a ako argument proti federacii pouzivaju aj generalizaciu krivd, ktore sa skutocne stali, ale ktore boli skor vynimkou, nez pravidlom. Trvam na tom, ze Slovakom najviac krivdili a krivdia nie Cesi a zapad, ale sami Slovaci – a to ti, ktori sa najhlasnejsie ohanaju narodovectvom a vlastenectvom. „Vlastenectvo je cnost darebakov.“ (O. Wilde)

  3. UPC, ale šíri české TV na SK prostredníctvom českej pobočky UPC, ktorá povolenie má. Skôr mal potom schytať pokutu skylink, ktorý má české TV na SK kartách. Tiež Orange šíri české TV. Inak majú práva nemecké, maďarské a iné TV? Všetko je to lobby Markízy a JOJ, lebo sa prepadávajú v sledovanosti a ľudia pozerajú české TV ako tak pozerateľné. Sitokómy a nereality show už málokto zapne s kopcom reklamy a vymývacími správami. Nova International pre SK je brak so sitokómami z CZ a aj Prima plus pre SK bude podobný brak.

    1. Tomu sám neveríš čo píšeš… Ako tá česká pobočky poskytuje svoj signál do domácností? Má svoje káble? Má licenciu na poskytovanie svojich služieb v SR? Má súhlas vysielateľov na poskytovanie uvedených programov v SR? Podľa nerozhodnutia ES v spore UPC vs. Maďarsko je totiž každý poskytovateľ služieb v EÚ POVINNÝ dodržiavať zákony štátu KDE služby poskytuje a nie zákony štátu, odkiaľ služby poskytuje – to bola podstata sporu. UPC argumentovalo, že vysiela z Luxemburska a teda nepodlieha Maďarským zákonom. Súd prehralo – a rozhodnutie je právne záväzné pre celú EÚ. Ak české operátor poskytuje služby v SR, musí mať súhlas každého vysielateľa na šírenie svojho programu na území SR. RVR už na to upozornila aj viaceré spoločnosti, ktoré české programy šíria akože prostredníctvom istej brnenskej firmy.

  4. A čo Skylik (M7 Group)? V ČR nadalej pro všetky klienty (majitele prístupových kariet) príjem všetkych programov skupiny JOJ a Markíza v pohode.

    1. Si troška mimo. Na českých kartách je od spustenia JoJ Family bloknutá hlavná JoJka. A to viem na 100%, pretože používam, českú kartu.

  5. Nemci a Raskúšania Nech pokutujú Čechoslovakov, že im pozeráme skupiny RTL, Pro 7, SAT kabel 1, …. a + 50 TV HD na družici 19,2 by sme sa nedoplatili 😀 Zasrane rozdelenie Čechoslovakov pre týchto nenažrancov .

    1. Nemeckych programov z Astry 19,2°E sa to sice netyka, ale Buko1 tu v jednej diskusii spominal, ze za distribuciu tych istych nem. kanalov slovenskymi kablovkami uz boli nejake staznosti a podania. Len pre zaujimavost. 🙂

    2. Musím plne súhlasiť s dr.B.Nuttym ohľadom rozdelenia federácie. Mám 50 rokov a od rozdelenia som žiadnu pozitívnu zmenu nepocítil v akejkoľvek oblasti života. A čo sa týka televízií či už verejnoprávnych alebo komerčných tak tie sú pred nami tak ďaleko že už ani nemá zmysel ich aspoň napodobňovať…O takých staniciach ako ČT šport HD alebo ČT D / ČT Art môžeme už navždy len snívať..na to nemáme…

    3. Vieš aký je rozdiel medzi DTH príjmom a RETRANSMISIOU? Evidentne nevieš. Ako občan môžeš FTA programy z družice pre vlastnú potrebu sledovať BEZ OBMEDZENIA. Ale akonáhle ich budeš poskytovať ĎALEJ niekomu inému, už musíš mať POVOLENIE MAJITEĽA STANICE (a to nehovorím o takej maličkosti ako je registrácia u RVR ako poskytovateľ prevzatého vysielania).

      K nemeckým programom: z tlačovej správy RVR – Rada pre vysielanie a retransmisu uložila sankciu
      – 100 eur prevádzkovateľovi retransmisie DIGI SLOVAKIA, s.r.o., Bratislava za porušenie § 17 ods. 1 písm. c) ZVR v súvislosti s tým, že poskytoval retransmisiu programových služieb RTL a VOX bez súhlasu ich pôvodných vysielateľov;
      – 100 eur prevádzkovateľovi retransmisie SWAN, a.s., Bratislava za porušenie § 17 ods. 1 písm. c) ZVR v súvislosti s tým, že poskytoval retransmisiu programových služieb RTL a VOX bez súhlasu ich pôvodných vysielateľov;
      – upozornenie na porušenie zákona prevádzkovateľovi retransmisie BENET, s.r.o., Nováky za porušenie § 17 ods. 1 písm. c) ZVR v súvislosti s tým, že poskytoval retransmisiu programových služieb RTL, RTL 2 a VOX bez súhlasu ich pôvodných vysielateľov;

  6. Súhlasím , že rozdelením sme nič nezískali , akurát v tom období sa objavili obrovské problémy s JCD na colnici , obmedzenie obchodu a služieb , až to viedlo takmer k zániku mojej firmy , vša rokov som sa z rozdelenia dával dokopy.
    Dnes mi syn pracuje v Prahe a dcéra študuje v Zlíne , obaja tam ostanú . Následne tam ujde aj manželka a ja sa tu môžem trápiť ako SZČO , už podnikám 25 rokov . Kolega už založil novú firmu v Prahe a na Slovensku plánuje po 25 rokov svoju zrušiť.
    Ak by bolo dnes referendum , som za zachovanie spoločného štátu.

  7. veru tak rozdelenie pre slovensko nebolo dobre vo vsetkych smeroch to maju lepsie

  8. Súhlasím -so samostatnosťou sme len získali ,pamätám si ako za ČSFR boli hlavné správy a o Slovensku ani zmienka všetko len o čechoch. Nuž komu je za týmto ľúto nech sa dá vyšetriť. Homosexuálne adopcie a legalizáciu drog v ČR si môže priať na SK len taký ktorému to chýba ale normálny nebude a za federácie by taký zákon platil aj na SK o zákonoch šitých na mieru českým záujmom a nie slovenským tiež nepochybujem.Mne české TV nechýbajú veď aj tak tam dávajú to čo na slovenských-reklamu a opakované seriály zo zahraničia a nekonečné stupidity z vlastnej tvorby o propagande a tendenčnom spravodajstve na čt už aj vrabce štebocú.

Komentáre už nie sú povolené.