Reklama

Skylink predstaví o týždeň novinky a svoj pohľad na plánovanú stratégiu rozvoja DVB-T/T2

Satelitný operátor Skylink zorganizoval na budúcu stredu 7. decembra 2016 tlačovú konferenciu, na ktorú pozýva vybrané slovenské a české médiá. Hlavnými témami konferencie majú byť trendy a informácie ohľadne smerovania a stratégie satelitnej platformy Skylink, horúce novinky v oblasti služieb pre zákazníkov a programové zmeny.
Pokračovanie nižšie:


Podľa informácií z pozvánky, má Skylink tiež v pláne predstaviť svoj pohľad na plánovanú stratégiu rozvoja pozemného digitálneho televízneho vysielania (DVB-T/DVB-T2).

Na konferencii sa zúčastní Jaromír Glisník, člen predstavenstva spoločnosti M7 Group, ako aj zástupcovia partnerskej spoločnosti Eviso a ďalší hostia.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. Towertroll s menedžérmi aj s nenažratými cenami sú hlavnou brzdou rozvoja DVB-T/T2 v Banánovej republike a nakoniec to dotiahnú do jeho likvidácie… (viď 1. 1. 2017 Angelika a spol.)

    2. Angelika neodchadza kvoli nejakemu TowerTrollovi. Angelika chce byt plateny kanal, nechce ani vstupit do plustelky (za ktoru by dostavala prachy), pretoze si kladie podmienku byt v zakladnom baliku. Toto iste caka aj novu v Cechach len trochu neskor a mozno v inej podobe. Ak by skutocne chcela usetrit, mohla prejst do MUX1, kde naklady v roku 2015boli 7x!!! nizsie ako v MUX2, kde vysielaju do konca roka. Konkretne 100 tis. € za 1Mb/s. Za vysielanie vsetkych 3 stanic by tu mohla zaplatit cca 1 mil € rocne bez DPH. Otazka je, ci by sa tam vosli.

  1. Zbytočné celé dvb t 2 ke´d teraz rušia programy čo tam bude rtvs lux a ta3 ?

  2. Podľa vyjadrenia pána J. Glisníka sa zatiaľ o zrušení Digitalu neuvažuje…

  3. …nech je tlačovka o čomkoľvek, určite sa v popri nej zvezie aj ďalšie zvýšenie servisného poplatku 🙂

  4. Nechápem, čo skylink má s DVB-T ?
    Že by sa pán Glisník hral na vizionára?

  5. Musí mu liezť riadne na nervy to Dvbt. keď sa odhodlal poučať a robiť prednašku o konkurencii..V česku 58% divákov u nás 33% a všade rastie záujem o Dvbt to vie riadne nasrať.Aj avizovany odchod Markizy z Dvbt velmi nepomohol Skylinku ale skor Freesatu aj keď sa všetci snažili ako mohli…Zo skusenosti viem že každy majitel satelitu má rezervu Dvbt prečo.asi netreba rozvádzať,bolo to už nie raz spomenuté.Som velmi zvedavy aky postoj zaujme vo svojom strategickom pohlade k Dvbt…je však možné že zaujme realnejší prístup k Dvbt ktory používaju všetky státy okolo nás.Panovi M.a starostovi z HD prednašky velmi nevyšli radi si tak počkáme na ďalšiu.

  6. Ak ste nepochopili tak to co sa tyka DVB-T/T2 sa ude tykat uzemia ceska /ceskej republiky/, tam skylink robil uz testy a zatial tam nikto nevyuzil sancu chopit sa plateneho terestrialu ako to funguje na slovensku i ked to slovenske terestrialne vysielanie je dost chabe z pohladu divaka, no na druhej strane treba brat v uvahu velkost trhu v porovnani s okolitymi statmi, madarsko rakusko, cesko, to vsetko su ludnatejsie krajiny, aj v rakusku je dvb-t2 kodovane, taktiez nemecko koduje dvb-t, madarsko taktiez, len divaci v cesku si myslia ze to dvb-t bude stale zadarmo, to sa pritom velmi mylia, je trhova ekonomika a kazdy trhne kolko moze, tak preco nie aj pan Glisnik a prajem mu to, ved dokazal svoju firmu skylink predaj sam sebe, najskor ako M77 a nasledne zase sebe ako materskej firme M7, ako inak by bol clenom predstavestva.

    1. Presne tak.Rozvoj DVB-T2 je pre Českú republiku, a nedávne testy v Prahe.Riaditeľ TV Nova sa vyjadril,že do 5 rokov bude DVB-T aj v Čechách komplet spoplatnené,volne pôjde len ČT. Na Slovensku už je rozhodnuté-zvíťazil satelit.

    2. Vízia.Všetko čo sa deje a bude diať v éteri bude vždy len víziov.Svoju víziu má p.Glisnik, p. Macko, p.starosta z HD ale aj Towercom kto napokon bude spokojný so svojou víziov je zatial vo fáze veštenia z krištálovej gule.Jedno je však isté divák si vyberie sám sposob príjmu aj vzhľadom k svojim fin. možnostiam počet staníc ai. technické možnosti su pre bežného diváka nepodstatné aj preto sa počet divákov Dvbt s obľubov stále zvyšuje uvadza to každá štatistika a preto aj p.Glisnik reaguje včas aj keď sa to týka zatiaľ len českého regionu.

    3. Nadobudam dojem že p.Glisnik prisiel k uzáveru že Dvbt je neoddelitelná sučasť TV vysielania popri satelitu.ako jeho 100% rezervy aj v prípadoch nepriazni počasia ako aj jeho používanie na druhom tretom či viactich televíroch v domácnosti.Skylink by týmto krokom ziskal náskok pred inými sat.operátormi.Vzniká tu zaujímavá situácia keď Markiza odchadza z terestrialu a navadza na odchod práve na Skylink, ktorý začína preferovať terestriál a má vytvorenu vlastnu stratégiu jeho rozvoja v T2 pravdepodobne v podobe našej Plustelky.

    4. Tiez som si uz davnejsie vsimol, ze Narkoza nejako nadmerne propaguje Slizlink.

    5. Ako si prišiel na to, že zvíťazil satelit? Sa prejdi po slovensku a spočítaj koľko antén uvidíš na domoch…Priemerne nájdeš parabolu zhruba na každom treťom dome, v bytovkách je tento pomer ešte menší. To že satelitní operátori argumentujú nejakými vysokými percentami z priezkumu je síce pekné, ale je to len prieskum. V ich prieskumoch vychádza DVB-T na nejakých 10, či 11 %, iné prieskumy ale vyhodnocujú DVB-T aj cez 30%. Realita je asi taká, že pomer terestriálneho, satelitného a káblového / IPTV príjmu je vyrovnaný, pričom čotaz viac domácností kombinuje viac spôsobov príjmu – spravidla terestriál + satelit, alebo terestriál + káblovka /IPTV.

  7. Nie som proti platenému DVB-T2 , nech bude , no je treba zachovať aj DVB-T zadarmo , nech si diváci vyberú. Možno nakoniec ozaj ostanú zdarma iba programy RTVS , NOE,LUX , TV8, TA3 a lokálky + regionálky. Ak to aspoň 25 % občanov bude stačiť , tak to zmysel má. Pri malých soc.dávkach bude postupne aspoň menej parabol a aj tých pár euro ušetrených dôchodcom a soc.slabším pomôže mať aspoň aký taký kontakt s dianím. Táto kategória občanov istotne nepotrebuje IPTV a vysokorýchlostný internet, taktiež nie satelit.

    1. Sorry, ty vážen veríš tomu, že dôchodca nepotrebuje vysokorýchlostný internet? Skús sa zobudiť do reality. Do dôchodku dnes odchádza mnoéžstvo ľudí, čo pracujú s počítačmi, niektorí aj 30 a viac rokov. A rovnako pracujú aj s internetom, od jeho začatku v ČSFR, čo je už nejakých 15 rokov. Či už pracovne, alebo len tak, z domova – myslíš že títo len tak zabudnú čo je to internet? A divil by si sa, koľko dôchodcov, čo počas aktícvneho života nikdy nezaplo počítač sa v dôchodku naučilo robiť s inteligentnými telefónmi a tabletmi (pre začiatok Skype a soc. siete) – a ty tvrdíš, že pre nich je vysokorýchlostný internet ZBYTOČNÝ?

  8. Áno , lebo ich mám okolo seba . Majú problém prežiť zo žobračích dôchodkov a nie aby ešte platili za internet a televíziu . Tak , že prebudenie je na mieste u Teba. Prejdi sa po dedine a nelež v paneláku. Pozrí na strechy a uvidíš obyčajná staré antény , práve pre tých je treba nechať DVB-T zadarmo.

  9. Viete niekto poradiť:

    1./ Na HD prijímači mi nenaladí z Astra 23,5°E stanice ČT24, ČT sport, ČT :D/art. Naladí len ČT1 a ČT2 + ostatné iné stanice.

    2./ Na SD prijímači mi nenaladí z Astra 19,2°E novú stanicu Sky Sport News v MPEG-2 na 10,921 GHz. Ako prvý v poradí je naladený TWOJ a tak idú ďalšie kanály ZDF, 3sat, KiKA… z frekvencie 11,954 GHz. Proste z 1. transpondéra Astra 1KR mi nenaladí nič a ani frekvenciu Sky Sport News 10,921 GHz. Môže to byť preto, lebo je slabší signál alebo prenos na tomto transpondéri má slabšie parametre? Alebo tým, že konvertor na Astru 19,2°E nie je umiestnený na hlavnom držiaku v strede, kde je konvertor na Astru 3B 23,5°E, ale na držiaku vedľa konvertora na Astru 3B. Prečo to nenaladí a čo je potrebné urobiť, aby to naladilo. Parabolu mám 120 cm. Vďaka

    1. Na tu tvoju 120ku ak je dobre nastavená ti musí isť všetko. Nepíšeš ale aký máš prijímač. Sú prípady kedy frekvencia 12 344 MHz blbne a to aj na Skylink ready boxoch. Skús vymazať dané frekvencie zo zoznamu a pridať nanovo a potom daj vyhľadať manuálne programy.

  10. asi písem blbost ale ta sportova stanica 213 co ide mi teraz v dvb-t vraj ju avis vysiela zadarmo a co by sa stalo keby towercom siril markizu aj po novom roku? to by markiza nedovolila ani mesiac lebo poskytuju uplink skylinku a skylink si platime tiež myslim divaci a na druhych tv v detskych izbach napr. mame dvb-t a ked chcem na velkej obrazovke pozerat sport poslem zenu do detskej izby tie blbosti na dome a markize možes pozerat aj tam takže si to dvb-t dotujeme sami lebo sme aj vacsina zakaznici skylinku a platime rtvs koncesie a maju prachy este aj z reklamy operatori kablove spolocnosti atd

  11. Sľúbené rozširovanie začína. Pridané na 12 070 JOJ +1 HD, Prima + 1 HD, JOJ Cinema HD, SPort 1 HD

Komentáre už nie sú povolené.