Reklama

Prvý multiplex šíri už aj vysielač Bralova Skala

Vysielač Bralova Skala šíri tri celoplošné multiplexy. Tento týždeň došlo k spusteniu už aj avizovaného 1. multiplexu. Diváci v okolí Prievidze, Handlovej, Turčianskych Teplíc a z časti aj Martina, môžu tak po novom prijímať bez problémov cez anténu programy WAU, Dajto, TV8, SENZI (test), TV LUX, Infokanál a Senzi. Všetky okrem Senzi vysielajú nekódovane a v kompresnom formáte MPEG-2. Hudobná televízia Senzi je súčasťou Plustelky a preto je program kódovaný systémom Irdeto, navyše už využíva novší formát MPEG-4.
Pokračovanie nižšie:


Podľa platného povolenia môže vysielač prvého multiplexu z kóty Bralova Skala šíriť na 44. kanáli signál z prvého multiplexu s maximálnym povoleným výkonom ERP v nulovej rovine 6,409 kW. Samozrejme vo vertikálnej polarizácii.

Rozširovanie pokrytia 1. multiplexu bude pokračovať ešte aj v najbližších týždňoch. Spustené majú byť nové vysielače Detva – Javor (49. kanál), Považská Bystrica – Žiar (35. kanál) a Kráľovský Chlmec – Malý vrch (57. kanál). Koncom novembra má pritom pokrytie 1. multiplexu dosiahnuť až 90% obyvateľov Slovenska.

Kompletný zoznam vysielačov nájdete na stránke satelitnatv.sk/vysielace/dvb-t/.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Podľa časového harmonogramu mala byť Bralová skala spustená až budúci týždeň, takže sa to urýchlilo.

    1. A Detva – Javor mala byť spustený už 3. 11. tu to bolo uvedené ešte pred pár dňami, že 3. 11.: towercom.sk/sk/o-nas/co-je-nove/102-volna-telka-teraz-este-blizsie-k-divakom

  2. No neviem či Detva už ide ja mám chalupu od vysielača 2 km a49 slabý signál chytám50 B.Štiavnicu.

  3. No neviem ale včera som otočil anténu na smer BB a 49 kanál naskočil sila signálu 69-70 mám starý tv lcd Samsung a anténa 20 Iskra swift.Nenapájam zosilňovač lebo tv nepodporuje.Ináč javor vysielač mám ako na dlani asi som v pozadí vysielača.BB vysiela 1 mux na akom kanáli?

  4. Fajnšmeker keď je jasno tak vidieť aj vysielač BB laskomer ono to môžem prijímať signál aj z Javora a zLáskomeru keď som anténu nastavil smer BB a Detva javor smer medzi vysielače tak je signál najlepší.Ďakujem za frekvencie.

    1. Keby si mal profesionálny merák, tak by si videl na displeji na grafe, že jeden signál (vzdialenejší vysielač) mešká oproti signálu z bližšieho vysielača… Ale inak ako bez meráku to nezistíš…

  5. Neviem,či to ešte testuju,ale v Pravenci signál kolíše,raz ide super 1.multiplex,potom sa zasa stráca a tak sa menia medzi sebou.Možno ešte na niečom pracuju.

Komentáre už nie sú povolené.