Reklama

Ďalšie dva nové vysielače šíria programy 1. multiplexu

Prevádzkovateľ celoplošných multiplexov, spoločnosť Towercom, už postupne ukončuje rozširovanie pokrytia prvého multiplexu. Podľa informácií, ktoré máme k dispozícii boli spustené už aj vysielače Detva – Javor a Považská Bystrica – Žiar. Pokrytie multiplexu sa tak blíži k plánovaným 90% obyvateľov Slovenska. Sprevádzkovaný však musí byť ešte vysielač Kráľovský Chlmec – Malý vrch (57. kanál). Malo by sa tak stať najneskôr do konca novembra. O jeho spustení Vás samozrejme budeme informovať.
Pokračovanie nižšie:


Podľa platného povolenia vysiela prvý multiplex z vysielača Detva – Javor na 49. kanáli s maximálnym povolený výkon ERP v nulovej rovine 2,728 kW. V prípade vysielača Považská Bystrica – Žiar je dostupný prvý multiplex na 35. kanáli s výkon 6,560 kW.

Súčasťou prvého multiplexu sú programy WAU, Dajto, TV8, SENZI (test), TV LUX, Infokanál a Senzi. Všetky okrem Senzi vysielajú nekódovane a v kompresnom formáte MPEG-2. Hudobná televízia Senzi je súčasťou Plustelky a preto je program kódovaný systémom Irdeto, navyše už využíva novší formát MPEG-4.

Kompletný zoznam vysielačov nájdete na stránke satelitnatv.sk/vysielace/dvb-t/.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Včera som skúšal Kráľovský Chlmec. 57 zatiaľ nič.

    1. Predpokladaný termín spustenia u tohto vysielača je 47. týždeň.

  2. K57 Kráľovský Chlmec MUX 1 – Spustený by mal byť 08.12.2016 (49. týždeň), pôvodne mal byť spustený už v 47. týždni.

    volnatelka.sk/rozsirovanie-pokrytia-1-multiplexu/

    1. Zrejme ano, zodpoveda to aj planovanej odstavke tohto vysielaca.

Komentáre už nie sú povolené.