Reklama

AVIS: Televízia 213 by sa mohla objaviť aj v iných regiónoch, pripravujeme ďalšie novinky

Do ponuky siedmych miestnych DVB-T vysielačov telekomunikačného operátora AVIS dnes pribudol nový slovenský športový kanál 213 vo vysokom rozlíšení. Diváci si ho môžu naladiť cez terestriálnu anténu v mestách Nitra, Galanta, Trenčín, Košice, Poprad, Michalovce, Dolný Kubín a ich blízkom okolí. V budúcnosti by sa pokrytie mohlo rozšíriť aj do ďalších regiónov Slovenska a to v závislosti od diváckeho záujmu.
Pokračovanie nižšie:


Vysielanie televízie 213 je zatiaľ skúšobné, jeho ďalšie rozširovanie do ostatných regiónov zavisí od diváckej žiadanosti. Chceli by sme preto apelovať na divákov aby sa s otázkami ohľadom ďalšieho plánovaného vysielania neobracali na AVIS, ale priamo na televíziu 213. Tá potom podla diváckeho dopytu môže posúdiť kde sa chce nechať vysielať v DVB-T,“ uviedol pre náš portál SatelitnáTV.sk technický riaditeľ spoločnosti AVIS Branislav Kašuba.

TIP: Športová televízia 213 testuje v DVB-T. Pozrite sa, kde ju naladíte cez anténu a v HD kvalite

213 HD nebude jedinou novinku vo vybraných miestnych multiplexoch operátora. Okrem toho je v pláne spustenie aj ďalších nových vysielačov. „Do konca tohto roka plánujeme zaradiť do vysielania viacero nových programov v rôznych regiónoch Slovenska. Taktiež plánujeme spustiť dva nové vysielače v Považskej Bystrici a v Lučenci,“ prezradil Kašuba.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. To si asi hodili kockou pri tom výbere 🙂 každopádne vítam rozšírenie ponuke v muxe Avis. Ja síce ho síce prijímam iba na chalupe s k 29 Galanta. V BA som bez šance z k32 Slovnaft. Tu iba ZSTV z Kamzíka na k.37.
    V BA by mal popracovať na rozšírení siete napr. na budovu Incheby či Polusu prípadne Technopolu pre Petržalku.

    1. Nie, ale môžeš sa na to opýtať priamo v TV 213. Oni tozhodujú kde budú vysielať. Máš to napísané v správe.

  2. Práve som naladil 213 , obraz paráda , atraktívnosť muxu , K:48 stúpne.

  3. Ten mux K:48 samozrejme Michalovce , ešte je fajn , že ide aj v KE: 41 , no je treba ešte Prešov K:41 , práve vysiela hádzanu a Prešov je bašta.

    1. Prešov je len 3 najväčšie mesto na Slovensku, tak asi preto to tam nedali a má jeden z vysielačov s najväčším pokrytím + skoro celá Košická kotlina… Prešov skoro 100 000 obyv. + okolie 250 – 300 000 obyv. Tak načo to tam dávať nie…

    2. okrem toho v Prešove je futbal, hokej, hádzaná, volejbal, jediný velodrom na Slovensku, tak netreba športovú stanicu… načo nie… Tu je ten zanedbateľný zoznam klubov: pis.sk/data/ctg/113/sportove_kluby/

  4. a samozrejme treba písať do TV 213 aj z miest, v ktorých sa už vysiela aby tam vysielanie ostalo..

    1. Ďalšia manipulácia operátora, tentokrát AVISU. Toto je odpoveď z TV 213:

      Dobrý deň,

      nie je reálne v našich silách platiť za DVB-T sumy, ktoré AVIS alebo Towercom požadujú. Preto sme sa o DVB-T ani nepokúšali.

      AVIS nám ponúkol 3 mesačnú skúšobnú prevádzku zadarmo. My sme s tým súhlasili. Včera sme sa dozvedeli, že nie sme ani v celej ich sieti, takže toto je viac-menej dezinpretácia a tlak na nás, aby sme im platili horibilnú sumu, lebo diváci sa toho majú dožadovať. Bohužiaľ. Naša televízia funguje tak, že dávame k dispozícii ZADARMO náš vysielací signál, ktorý si platíme a každý operátor, okrem SKYLINK, si nás na SLovensku môže stiahnuť.

      Rovnako môžeme my argumentovať a navádzať verejnosť, aby písali do AVIS-u a Towercomu, nech nás zaradia do DVB-T bez nároku na financie, nakoľko všetky vysielania nášho domáceho športu robíme na naše náklady a špotové zväzy nám za ne neplatia.

      Takže moja otázka smeruje na AVIS. Budete vysielať TV 213 aj z iných vysielačov?

  5. Este keby Avis dal vysielac do Namestova alebo okolie Namestova bolo by to super

    1. ha..ha na hornej Orave nič nebude, kým budú dsishit a skyshit šiť dokopy, na orave je najviac registrovaných skyshit kariet a dsishit bude robit obstrukcie stale 😉 Keby tu boli od začiatku všetky muxy a Avis tie dve firmy by horko zaplakali 🙂

    2. v NO je lokálny vysielač inej firmy a má dostatok voľnej kapacity, spýtaj sa tam prečo ju nevyužívajú

  6. Chceli by sme sportovu stanicu i z vysielaca Borsky Mikulas

  7. veľmi pekne ďakujem avisu za 213-ku,bol by som vďačný aj za SD-derziu ,HD beriem ako bonus,ešte raz ďakujem,avis mux som prestal sledovať po tom ako skončili INTV ale toto ma zasa nakoplo,musím ale trocha popracovať s anténou lebo to mám s výpadkami

  8. Nejak si odporujú, odozva na môj mail do 213-ky ohľadne zaradenia 213-ky do regmuxu na K44 v Banskej Bystrici je takáto:

    Práve som volala do AVIS a dozvedela som sa, že BB nie je zaradená do zoznamu, kde sa v DVB-T objaví naša 213. Vraj čakajú na divácky ohlas. Tak uvidíme. My nevieme ovplyvniť zaradenie našej TV do ponuky operátorov.

    Pekný deň.

    S pozdravom

    Adriana Hosťovecká
    riaditeľka pre marketing

  9. kanal 59 jaslovske bohunice nič tam iba jeden program ide no hruya je to

  10. Poďakovanie patrí Avisu za spustenie 213 bezplatne , verte Avisu vznikajú dosť veľké náklady , no chcel zatraktívniť muxy , ak sa ale 213 bude chcieť udržať v Avise , bude ju to stáť mesačne min.10 000 Euro , inač sa to nedá. Každý vysielateľ tieto platby musí zaplatiť , inač bude vypnutý. Ak ale 213 vďaka DVB-T predá viac reklamy a sa jej to oplatí, tak verím , že v Avise ostane.

    1. Čože? Ak AVIS zaradí ďalśí kanál v režime „na vlastné náklady“, to ešte neznamená, že do toho sám naleje ďalšie extra peniaze. Veď jeho vysielače sú v prevádzke či tam je, alebo nie je 213.
      Alebo ešte raz skús vysvetliť ako si to myslel s tým že AVISU vznikajú veĺké náklady.

    2. IvozTN. napr. Signál na vysielanie ide do vysielača dátovými linkami ktoré treba platiť podla kapacity. A linka ktorá tlačí 7mega 24/7/365 a musí byť nadimenzovaná tak aby nekolísala a nemala meškania niečo stojí. To sa nedá robiť po internete. To je len taká prvá vec ktorá ma ako ITčkara napadla.

    3. presne tak a verte tomu, že linka k jednému vysielaču cez celé Slovensko je oveľa oveľa drahšia, než čo stojí u ľudí doma internet mnohonásobne rýchlejší a áno cez internet sa to nedá robiť, používajú sa na to špeciálne L2 linky. Nehovorím že je to tento prípad, ale v niektorých mestách vám to odovzdajú na nejakom mieste a ešte to treba dopraviť k vysielaču rádioreléovým spojom, aj ten niečo stojí, frekvencie niečo stoja a tak isto nájom a elektrika spoja. Toto všetko sa zráta a vznikne z toho velká suma.. Takže to, že vám TV odovzdajú v Sixe neznamená že nebudete mať už žiadne náklady..

    4. Škratek prerob moduláciu na vysielače cez satelit a budeš to mať grátis… akurát na každý vysielač bude potrebný satelit

  11. Ak by mal AVIS na každom vysielači satelitnú parabolu, tak by mohli prijímať zdarma kvalitný FTA HD signál z Astry 23,5°E a Thor 0,8°W týchto staníc: 213 TV, Šlágr TV, Noe TV a následne ich šíriť z DVB-T vysielačov, čím by boli nulové náklady za prenos signálu na vysielače… A 213 ponúka signál zdarma, takže by to AVISu stačilo len brať zdarma zo satelitu a následne šíriť z vysielačov. V minulosti, keď mala TV JOJ takto lokálne vysielače v každom meste (cca 50 vysielačov po celom Slovensku, lebo JOJ nemala celoplošnú analógovú sieť – iba Kamzík, Sitno, Krížava) tiež mala na každom vysielači parabolu pre príjem signálu z Astry.

    1. Ak si myslíte, že to sú nulové náklady, tak ste na omyle. Za každú pribudnutú anténu sa platí za priestor mesačne. Každú TV musíte primuxovať, čiže ďalšie zariadenia, ktoré nestoja málo, ďalšie zariadenia čiže ďalšie zabraté pozície v rackoch za tie sa tiež platí, atd atd a takto sa to nabalí a vznikne pekná suma..

    2. A tie vysielače nemôžete umiestňovať na vlastné stanovištia, aby sa nemusel platiť drahý nájom, prípadne na nejaké vodojemy a pod., kde by to bolo lacnejšie ako na rádio / telekomunikačných stožiaroch, ktoré sú veľmi drahé, čo sa týky prenájmov…

  12. Chytáte niekto ešte analog ?? 😀 na chate som včera naladil na starom televízore orava zrejme nejakú regionálnu Poľskú stanicu a 3 zrejme Ukrainske na Polskej obraz pekne čistý Ukrajinci jemne zrnili ale obraz bol bez farby. anténa klasicka stará širokopásmova z turbo predzosilovačom . Na DVB-T ide len jednotka a dvojka Myslel som že analog je už dávno kaput ale zrejme nieje a možno ani nebude 😀

    1. A to v akej lokalite máš tu chatu a v akej nadmorskej výške približne ? ? ?

  13. Tu niekde na diskusii bola zverejnená odpoveď z PR televízie 213, že si mysleli, že stanica 213 je v celej sieti AVIS na všetkých DVB-T vysielačoch v rámci 3 mesačného testu. Tak prečo nie je 213 na všetkých vysielačoch ? ? ? Veď aj tak je plno miesta v muxe…

Komentáre už nie sú povolené.