Reklama

Už čoskoro odštartujú filmové kanály Československo HD a Festival Cinema Channel HD

Mediálna spoločnosť Film Europe, ktorá prevádzkuje platené kanály Film Europe, Doku CS, Muzika CS a Kino CS, spustí v novembri tohto roku dva nové filmové kanály vo vysokom rozlíšení HD.

Prvou novinkou bude filmový kanál Československo HD, ktorý sa bude exkluzívne venovať filmom a dokumentom z obdobia od 28. októbra 1918 do 31. decembra 1992. „V októbri 2018 sa Československo HD stane prvým audiovizuálnym príspevkom k oslavám 100. výročia od založenia Československa„, uviedol vysielateľ.
Pokračovanie nižšie:


Československo HD nahradí doterajší program Kino CS, ktorý už ďalej nebude na našom trhu dostupný. So zmenou už súhlasil aj český mediálny regulátor na svojom poslednom zasadaní. Nový program bude vysielať v čase od 04:00 do 22:00.

Druhou pripravovanou novinkou od Film Europe bude Festival Cinema Channel HD, pôjde o prvý tematický filmový kanál v HD kvalite, ktorý ponúkne divákom špičku svetovej festivalovej kinematografie. Festival Cinema Channel bude televíznym a VOD obrazom úspešného festivalového kino projektu Be2Can – prehliadky ocenených a súťažných filmov z troch najväčších filmových festivalov v Benátkach, Berlíne a Cannes.

Oba televízne filmové projekty sa inšpirujú trendom „quality television“ a svojím konceptom sú unikátne, pretože nekopírujú žiadny súčasný existujúci televízny kanál. Ďalšie podrobnosti o nových programoch budú zverejnené začiatkom novembra.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Tri zaniknu a vznikne prakticky len jeden na tej istej frekvencii. Vysielanie jedneho do 22.00 a druheho od 22.00 na tej istej frekvencii.

  2. A samozrejme kódované a platené … ale sr*čky ostanú zadarmo (Hnoj, Narkoza a pod.)

Komentáre už nie sú povolené.