Reklama

Poľsko: EmiTel spustil ďalšie vysielače ôsmeho multiplexu, pokrytie dosahuje už 70 %

Poľský telekomunikačný operátor EmiTel spustil v utorok 25. októbra 2016 až 24 nových terestriálnych vysielačov, ktoré šírenia ôsmy multiplex (MUX8). Pokrytie nového multiplexu u našich severných susedov dosahuje už približne 70 percent obyvateľov krajiny. Ešte stále to však nie je konečný stav.

Spúšťanie nových vysielačov poľského 8. multiplexu je rozdelené na tri etapy. Prvá bola zahájená v auguste, druhá v októbri a tretia etapa bude nasledovať až v polovici roku 2017.
Pokračovanie nižšie:


Multiplex 8 bude šíriť niekoľko úplne nových programov. Už od včera v ňom vysiela kanál Zoom TV v štandardnom rozlíšení, v novembri má pribudnúť Nowa TV a neskôr aj Metro TV či WP1. Okrem už spomínaných troch programov má v muxe rezervovanú kapacitu aj tamojší verejnoprávny vysielateľ TVP. V tejto chvíli však nie je ešte vôbec isté o aké programy pôjde.

Niektoré vysielače by mohli teoreticky zachytiť aj diváci na Slovensku. Vzhľadom na to, že sa ale MUX8 vysiela vo VHF pásme, je potrebná pre príjem aj anténa pre toto pásmo. Podarilo sa Vám naladiť nový multiplex? Budeme radi ak sa podelíte so skúsenosťami v komentároch.

Aktuálny zoznam vysielačov poľského multiplexu 8

mux8p

Mohlo by vás ešte zaujímať