Reklama

Šlágr TV ukončí distribúciu v MPEG-2, pre ďalší príjem bude potrebný HD prijímač (23,5°E)

Prevádzkovateľ hudobnej televízie Šlágr má v pláne ukončiť šírenie svojho programu prostredníctvom družice Astra 3B (23,5°E) v staršom kompresnom formáte MPEG-2 a ďalej pokračovať už len v šírení v novšom formáte MPEG-4. Vyplýva to zo zverejneného plánu tejto hudobnej stanice, podľa ktorého by k ukončeniu vysielania z pôvodnej frekvencie 11 836 MHz malo dôjsť už k 30. 9. 2016. Po tomto dátume bude vysielanie pokračovať nekódovane (FTA) z frekvencie 12 363 MHz. Pre príjem teda nebude aj naďalej potrebná dekódovacia karta, nutný však bude už satelitný HD prijímač.
Pokračovanie nižšie:


Staršie satelitné SD prijímače už po odpojení programu z pôvodných parametrov Šlágr TV ďalej nenaladia. Ich majitelia si tak budú musieť zaobstarať nové prijímače s podporou HD vysielania. Zakúpiť si ich môžu u špecializovaných predajcov so satelitnou technikou. Diváci, ktorí už vlastnia nový box s podporou HD vysielania si musia program naladiť z novej frekvencie 12 363 MHz, pokiaľ tak ešte neurobili. Užívatelia, ktorí používajú prijímač vybavený funkciou automatického ladenia a usporiadania programov (FastScan), nemusia nič riešiť – všetky zmeny sa vykonajú automaticky.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 363 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 29500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: Slagr TV
Provider: Towercom
Kódovanie: Nie (FTA)
Rozlíšenie: 720 x 576

PIDy:
Video: 5513 (H.264)
Audio: 5523 – cze (MPEG-1)
PCR: 5513
PMT: 5503
ServiceID: 4913

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Kedy sa vráti Šlágr TV do DVB-T MUXU AVIS ? ? ? Dôchodcovia sa stále vypytujú prečo nie sú Šlágr TV a Senzi dostupné cez anténu, prakticky v rovnakom čase prišli o 2 hudobné stanice… Veď sa mohli dohodnúť na nejakej nižšej cene / zľave za šírenie v muxe, vždy lepšie nižšia – 3/4, 1/2 alebo 1/4 cena ako žiadne financie a skoro prázdny mux a nespokojní diváci. Aký to má zmysel ? ? ?

    1. @hajd: aj ty si ochotný robiť v práci so zľavou? Napr. takou, že zamestnávateľ ti zaplatí len to, čo ťa stojí cesta do práce a späť a zvyšok peňazí na živobytie si hľadaj kde chceš? Ak nie, tak naozaj nechápem otázku…. AVIS musí v prvom rade nastaviť takú cenu, aby zaplatil prevádzku vysielačov, platy zamestnancov a údržbu. Peniaez mu nikto nedá len za to, že sa volá AVIS. Ak sú nákladcy vyššie, ako je ochotný televźia platiť, tak smola – miesto naťahovania času a zadlžovania spolčonosti bude možno lepšie podnikanei zastaviť….

    2. Lenze naklady na prevadzku vysielacov a dalsej infrastruktury ma Avis prakticky rovnake, ci uz ma v MUX-e jednu TV, alebo 5. V situacii, ked ma poloprazdne MUX-y, by celkom davala zmysel snaha udrzat si klienta znizenou cenou. Takze hajd nepise az tak od veci.

    3. No a potom budú aj ostatní klieti žiadať štvrtinovú cenu a nakoniec nebude ani na elektriku 🙁
      V CZ majú všetky muxy oficiálne zverejnené cenníky a každá TV vie, do čoho ide, a sú to v porovnaní z SK riadne pálky. Na SK sa len kde tu čosi šušoce – niečo ide za pambo zaplať, niečo za pár šušňov … a tak to aj vyzerá 🙁

    4. Tiez mi to napadlo, ze potom by mohli vsetci ziadat nizsie ceny, ale kazdy poskytovatel sluzieb predsa ma pravo poskytovat individualne ci akciove zlavy a nemusi to ani zverejnovat. Mas pravdu, ze taketo nerovne zaobchadzanie a „susotanie“ nie je prave 2x seriozne, ale ked sme v takej biednej situacii, je to celkom pochopitelne.

  2. Dochodcovia by sa mali pytat danej televizie ze preco.. 🙂 Ak su na to neni financie tak to nepojde ani za 1/4 predsa..

  3. ŠLÁGR TV skončí na ASTRE 3B k 30.09.2016 v SD rozlíšení v multiplexe STV.

  4. skratek Čo to je – ak su na to neni financie.Tak sú .či nie sú.Píš SLOVENSKÝ

    1. píšeš nie sú.. tak sú alebo nie? :))))))))) samozrejme srandujem..

  5. Ak chcú „najmä dôchodcovia“ Senzi a Šláger,musia zmeniť spôsob tv príjmu v domácnostiach.Na antény môžu pomaly vešať klobásky na Vianoce, aspoň ich využijú.

  6. Nemyslím , že na antény majú vešať klobásky. Nech sa už konečne ustáli množstvo staníc na DVB-T , komplet na všetkých. Všetky MUXy by následne mali ponúknuť voľné kapacity rôzným telkam , ktoré nie sú šírené celoplošne. Možno by tak AVIS zalovil aj vo vodách príhraničných , možno v susedných mestách a pod. Ide o to , aby MUXy neostali prázdne a takpovediac naplnili sa na maximum . Ak to nebude realizované , potom nám už netreba koordinácie žiadných nových frekvencií a surovo zbabrané DVB-T na Slovensku zrušme. Obávam sa , že práve na tento krok čakajú mobilní operátori a ešte celý AVIS vybozkavajú a odškodnia , len aby to urobil , potom sa môže aj Towercom už rozlúčiť s divákmi.

    Ak by túto situáciu využil Antik , dal dobrú , ale ozaj dobrú ponuku na satelitný príjem , tak veľa divákov by prestúpilo a uzavrelo túto tému.

    1. za tie monopólne nenažraté likvidačné ceny towertrollu v banánovej republike im nikto do muxov nepôjde ani tá ich slávna Phrima

  7. Kuloárne info je , že mobilní operátori chcú komplet pásmo po DVB-T , možno preto to na Slovenskom poli DVB-T aj preto tak vyzerá.

    1. Mobilni operatori mozu chciet iba tie pasma, ktore su medzinarodne standardizovane a tym padom ich podporuju mobilne tydlifony, BTS a dalsia infrastruktura. Aj DVB-T/T2 pasmo je medzinarodne standardizovane (pozri web RU alebo ITU). Z tychto dovodov aj keby u nas od zajtra navzdy prestali vysielat vsetky TV a este aj DAB, mobilni operatori by ani tak nemohli zacat vyuzivat frekvencie v rozsahu 174-230 MHz (VHF), 470-702 MHz (UHF) a nejakych par rokov ani pasmo 702-790 MHz (DD II., ktore ma byt po WRC15 uvolnene pre LTE, ale az v buducnosti).

    2. to že to nepodporujú telefóny nezaručuje, že nepríde nejaký operátor, čo bude mať v ponuke jeden USB modem a jeden router a začne internetovať trebárs na 600MHz … z nedávnej minulosti český Ufon, alebo aj slovenský T-mobile (s Flarionom)

    3. A ake frekvencie na to vyuzivali? Lebo aj teraz mame zopar operatorov, ktori ponukaju pevny LTE internet na frekvenciach, ktore mobily nepodporuju (FWB – fixed wireless broadband), napr. 3,5 a 3,7 GHz (Swan), 3,5 GHz (Slovanet). Ale to su frekvencie na to urcene a vyhradene podla ITU, nechce sa mi verit, ze by niekto dostal povolenie na frekvenciu vyhradenu pre iny ucel, trebars DVB-T (spominanych 600 MHz) …

    4. nové pásma pre LTE zo stránky teleoff.gov.sk:
      FP/MS-06rev.1, ex analógové mobily, mobilný internet Flarion od T-mobile
      FP/MS-13, pôvodne pridelené pre DAB/DAB+
      FP/MS-14, ex neverejné mobilné siete – plynári, elektrikári, železnice, záchranári … tu je ten český Ufon

Komentáre už nie sú povolené.