Reklama

freeSAT začal s výmenou prijímačov, chce prejsť na MPEG-4

V nadchádzajúcom období chce prevádzkovateľ satelitnej platformy freeSAT, spoločnosť UPC DTH, vypnúť programy v staršom kompresnom formáte MPEG-2 a prejsť na novší formát MPEG-4. Z toho dôvodu bude u niektorých zákazníkov nutná výmena satelitného prijímača. Operátor o tom už informuje postupne všetkých svojich zákazníkov listom, ako aj SMS správou. Konkrétny postup výmeny sa môže líšiť podľa toho, akú ponuku zákazník využíva. „Preto odporúčame zákazníkom, aby v nasledujúcich týždňoch sledovali doručenú poštu a ak už dostali informačný list, dôkladne si ho prečítali,“ informuje freeSAT svojich klientov. Konkrétny dátum ukončenia šírenia programov v staršom kompresnom formáte MPEG-2 však zverejnený nie je.
Pokračovanie nižšie:


Všetkým novým zákazníkom, ktorí si objednajú službu aj s dodávaným prijímačom, už poskytuje freeSAT automaticky HD prijímač už dlhšiu dobu. Títo zákazníci sú tak na prechod z MPEG-2 na MPEG-4 pripravení. U nich výmena nie je nutná. Klienti, ktorí využívajú ešte starší SD prijímač, budú o ďalšom postupe informovaní.

freeSAT už teraz pridáva do ponuky iba programy, ktoré sú šírené v HD kvalite, prípadne v SD, ale už v novšom formáte MPEG-4. Z SD programov, ktoré vysielajú už v kompresnom formáte MPEG-4 sú: Senzi, WAU, TV LUX, Šlágr TV, Fashion TV, Prima Comedy Central, Bloomberg či CNBC. Tieto programy tak so starším prijímačom zákazníci sledovať už teraz nemôžu, podobne ako aj všetky HD programy.

Mohlo by vás ešte zaujímať