Reklama

freeSAT sprístupnil AXN pre všetkých zákazníkov, len dočasne

Všetci zákazníci satelitného operátora freeSAT budú môcť od 24. augusta do 23. septembra sledovať program AXN zadarmo. Vysielanie bude dostupné prostredníctvom družice Thor 6 (0,8°W) v režime FTV (free-to-view). Pre príjem tak bude potrebná aktívna dekódovacia karta operátora s najnižším balíkom. Štandardne je program súčasťou vyššieho balíka freeSAT plus HD.

Bezplatný mesačný prístup prináša viacero seriálových premiér. Na obrazovky sa z dôchodku vráti napríklad obľúbený policajný pes. V seriáli Rex Special Unit bude v prvej sérii od 24. augusta pomáhať riešiť zločiny a okúzľovať divákov každého veku.
Pokračovanie nižšie:


S druhou sériou seriálu Tajnosti a lži (Secrets and Lies) príde do obývačiek trochu tajomna. Diváci sa od 22. augusta budú môcť ponoriť do príbehu bohatého mladého muža, ktorého manželku zavraždili.

Seriál Myšlienky vraha (Criminal Minds) je medzi milovníkmi kriminálnych žánrov už známy pojem. Jedenásta séria vracia na obrazovky jednotku FBI pre analýzu správania. V premiérových epizódach sa agenti budú opäť viac ako na samotné zločiny sústreďovať na páchateľov a tak dokážu vyriešiť svoje prípady.

Podobne k zločinu pristupujú aj protagonisti francúzskeho seriálu Profil zločinu (Profilage). Šiesta séria sa začína 6. septembra a ukazuje prácu parížskych policajných psychológov.

Hrdinom seriálu Prezieravosť (Perception) je excentrický neuropsychiater. Jeho jedinečný prístup pomáha federálnej vláde riešiť aj tie najzložitejšie prípady.

V septembri AXN okrem toho ponúkne aj druhú sériu kriminálneho seriálu NCIS: New Orleans. Agenti Námorného vyšetrovacieho úradu tentoraz riešia prípady na americkom Juhu.

Pre tých, ktorí pred seriálmi uprednostňujú jednorazový zážitok, pripravila AXN dlho očakávaný film. Aj tu zostaneme pri riešení zločinov, no posunieme sa v čase do viktoriánskeho Anglicka. Hviezdami filmu Sherlock: Prízračná nevesta (The Abominable Bride) sú detektív Sherlock Holmes a jeho pomocník doktor Watson.

AXN nájdu užívatelia dodávaných prijímačov od freeSAT na pozícii číslo 57 (25 ČR). Majitelia vlastných prijímačov ho nájdu na frekvencii 12 092 MHz.

Technické parametre pre príjem AXN:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 12 092 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 7/8
SR: 28000
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Názov: AXN Czech
Provider: ESS
Kódovanie: Conax (0B1C, 0B02), Nagra (1815, 1880, 1802 a 1882), Cryptoworks (0D97), Irdeto (0653)

PIDy:
Video: 5106 (MPEG-2)
Audio: 5206 – slo (MPEG-2) a 5306 – eng (MPEG-2)
PCR: 5106
PMT: 5006
ServiceID: 11006

Mohlo by vás ešte zaujímať