Reklama

Detský kanál RiK dočasne zadarmo pre všetkých zákazníkov Plustelky

Slovenský detský kanál RiK môžu teraz dočasne sledovať všetci zákazníci Plustelky. Platforma sa rozhodla, že ho sprístupní počas letného mesiaca august všetkým svojim zákazníkom. Pre príjem tak postačuje akékoľvek dekódovacie zariadenie Plustelky, podobne ako je to v prípade príjmu programov českej verejnoprávnej televízie ČT1 a ČT2. Kanál je tak aj naďalej kódovaný systémami Irdeto (CAID: 0668 a 069A), vysiela však v režime FTV (free-to-view).
Pokračovanie nižšie:


RiK je platený televízny kanál, ktorý vysiela v slovenskom jazyku. Program televízie pozostáva z európskej produkcie a vlastnej tvorby televízie. Deti sa počas sledovania aj zabavia pri veselých príbehoch kohutíka Kikiriki, naučia sa rôzne triky v šou Kúzlovanie, alebo Zabijú nudu spolu s Maťou pri výrobe originálnych kúskov. Televízia navyše vysiela aj nové príbehy dvoch nešikovných kutilov Pat a Mat.

Pre príjem programov platformy Plustelka je okrem terestriálnej antény potrebné ešte aj prijímacie zariadenie a to také, ktoré zákazníkom najviac vyhovuje. V ponuke sú bezkartové CI+ moduly (Smit, Strong), alebo bezkartové terestriálne DVB-T2 prijímače Zircon T3000 HD, Alma T300 HD, poprípade len samostatná dekódovacia karta Plustelka. Pripomíname, že počas leta prebieha prechod 4. multiplexu na nový štandard DVB-T2. Pre príjem programov z Plustelky bude tak už nutné aj zariadenie s podporou tohto štandardu.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Je to sice dobry krok ale…Ak je naozaj zaujem rozsiriť pocet divakov Plustelky mali by Rik a ine stanice Plustelky ist volne v priebehu roka aj pre divakov volnej telky obmedzene napr tak ako v Madarsku.Kde je uplne bezne ze pustaju kodovane kanaly na 2 tyzdne volne a tak uspesne ziskavaju divakov pre platenu sluzbu.

  2. Towercom u nás riadi trh z DVB-T nemá konkurenciu aby mu šliapla na krk.

  3. A opäť priklad pre Plustelku.Od 8.8 na Mindig tv Mozi+volne na 2 tyždne.

  4. ten kanal treba nechat vysielat stale volne,ako maju česi dečko a hotovo

    1. Senzi je len logo, ale idu tam rozpravky z Rik, ale nie je to ani Rik. Si robia srandu.

  5. Rik siel par hodin a bol stiahnuty niekomu tento dobry napad vyplniť dočasne poziciu po Senzi vadil.Iste prebiehaju rokovania lebo Senzi staršej generacii určite chyba.Vyzera to potom tak ze sa Dvbt naozaj brzdi.

  6. RiK pre všetky deti!!!

    Namiesto Senzi dať RiK voľne do MUX 1 alebo úplne odblokovať v MUX 4. Nie všetky deti majú bohatých rodičov, aby im platili za rozprávkové programy.

  7. Prebiehajú rokovania, niečo by sa na predvoľbe Senzi objaviť mohlo, ale najbližší mesiac pravdepodobne ešte nie…

  8. Hlavně že rik pod názvem ric v nemecku vysílá úplně volne (fta)

    1. V Nemecku sa dá naladiť DVB-T na izbové antény,bez výpadkov…napríklad,všeličo je tam iné.

    2. ale tam majú asi H polarizáciu a nie dr.nutú V a poriadné 100 kW výkony ako v CZ

Komentáre už nie sú povolené.