Reklama

Prima sprístupnila hybridné vysielanie s archívom na satelite Astra 3B (23,5°E)

Česká komerčná televízia Prima dnes sprístupnila svoje hybridné vysielanie (HbbTV) už aj divákom, ktorí ju sledujú prostredníctvom družice Astra 3B (23,5°E). Doteraz bolo toto vysielanie dostupné iba v rámci terestriálneho šírenia (DVB-T). Na družici je HbbTV dostupné na takmer všetkých programoch FTV Prima (Prima SD/HD, Prima Cool HD, Prima Love, Prima MAX HD a Prima ZOOM HD), výnimkou je len kanál Prima Comedy Central u ktorého v čase písania správy hybridné vysielanie nebolo dostupné.
Pokračovanie nižšie:


V samotnom hybridnom vysielaní ponúka česká komerčná televízia aktuálne dve aplikácie. Prvou je archív vysielania „Prima Play“ a druhou televízny program „EPG TV Program“. Obe aplikácie nám fungovali bez problémov aj zo Slovenska, limitovaný tak nie je ani archív vysielania.

HbbTV spája tradičné vysielanie s online obsahom. Pre spustenie HbbTV aplikácie je nutné vlastniť televízor či set-top-box s podporou tohto nového štandardu. Aplikácia sa štandardne spúšťa červeným tlačidlom na diaľkovom ovládaní, pre jeho používanie je samozrejme potrebné pripojenie k internetu.

Zo slovenských televízií ponúka HbbTV verejnoprávna RTVS a komerčná televízia Markíza. Z českých môžeme spomenúť okrem TV Prima ešte verejnoprávnu ČT, dokumentárny KinoSvět či hudobnú televíziu Óčko.

Ukážky HbbTV vysielania FTV Prima

hbbtv_prima01hbbtv_prima02

Mohlo by vás ešte zaujímať