Reklama

Súd zakázal neoprávnené šírenie českých staníc skupiny Nova na slovenskom území

Nelegálny cezhraničný prenos vysielania kanálov skupín Nova a Markíza dostáva ďalší jasný signál zo strany súdu. Po minulom týždni, kedy český súd zakázal prenos vysielania TV Markíza na českom území bez súhlasu vysielateľa, teraz k rovnakému kroku dochádza aj na Slovensku. Skupina Nova tu uspela s návrhom na predbežné opatrenie vo veci neoprávneného cezhraničného šírenia svojich staníc.
Pokračovanie nižšie:


Predbežné opatrenia súdov na českom i slovenskom území jasne dokladajú, že cezhraničné šírenie staníc Markízy i skupiny Nova bez súhlasu ich vysielateľov musí skončiť. Naším cieľom je dospieť ku vzájomným dohodám s jednotlivými distribútormi, ale ak nebude táto cesta možná, budeme pokračovať v podnikaní všetkých krokov nutných na zastavenie nelegálneho cezhraničného šírenia vysielania našich staníc,“ povedal Petr Horák, riaditeľ sekcie nových projektov skupiny Nova.

Žalovaný je na základe predbežného opatrenia povinný zdržať sa prenosu vysielania staníc skupiny Nova, ku ktorému skupina nedala súhlas, a neumožniť takýto prenos vysielania ani tretím osobám. Takým nedovoleným prenosom je poškodzovaná skupina Nova. Súd zdôvodnil nariadenie predbežného opatrenia okrem iného tiež skutočnosťou, že skupina Nova nedisponuje v prípade prevzatých relácii, a to hlavne filmov, licenciami na vysielanie týchto relácii mimo územia Českej republiky.

Skupina Nova i Markíza distribútorom ponúkli medzinárodné verzie svojich najsledovanejších staníc. Pre slovenských divákov tak bola spustená stanica NOVA International so všetkými reláciami vlastnej tvorby, ku ktorým skupina Nova disponuje právami na zahraničné vysielanie, a pre českých divákov v rovnakom duchu vznikla stanica Markíza International.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Zastaví už niekto tento folklór?Áno divák,keď sa prestane pozerať na zlátaniny plné reklamy a ujde do lesa a bude počúvať spev vtákov a šum vetríka.

  2. EU zarucuje volny pohyb osob, tovaru a sluzieb. Co viac dodat?

    1. Lenže tieto služby sú viazané autorskými právami, s tým EU nielnže nič nenarobí, ale ešte sa bude strkať US megaštúdiam do …, mimochodom umelci to je iná páka, vždy ma napadne, že ministrom kultúry sa môžeš stať tak, že budeš ožratý spať na chodbe parlamentu .

Komentáre už nie sú povolené.