Reklama

Discovery Channel sa lúči s legendou, po 14 rokoch končia Ničitelia mýtov

Discovery oznámilo, že po 14 rokoch a takmer 250 dieloch končí populárny seriál Ničitelia mýtov (MythBusters), v českom jazyku známy pod názvom Bořiči mýtů. Ničitelia mýtov vlastne zborili vôbec ten najväčší mýtus – myšlienku, že matematika, fyzika a ďalšie vedecké odbory patria len za dvere akademických kabinetov. Pátrať po tom, čo a ako vzniklo a ako to funguje, môže predsa úplne každý. Zábavnou, explozívnou metódou predviedli Adam Savage a Jamie Hyneman svetu ten najzábavnejší spôsob popularizácie vedy. V poslednej sezóne sa pustia do najvýbušnejšieho špeciálu aj najväčších experimentov v histórii programu.
Pokračovanie nižšie:


Posledná sezóna legendárneho programu je spomienkou na takmer 3 tisíc pokusov. Tie podnietili predovšetkým záujem mladých ľudí o vedecké metódy a kritický spôsob myslenia, čo ocenil aj americký prezident Barack Obama. Dvaja hlavní ničitelia mýtov Adam Savage a Jamie Hyneman sú ale medzi šíriteľ vedy skôr pankáči, ktorých spája hlavne nadšenie pre špeciálne efekty.

Ich príbeh začal pred 14 rokmi v dielni M5 Industries v Kalifornii, kde začali vznikať prvé diely programu. Dramaturgia bola jasná. Pomocou experimentov a veľmi sofistikovaných metód vyvracať konkrétne mýty a legendy. A hlavne aby to nebola nuda.

Posledná séria preverí hneď v úvodnej časti jednu z epizód seriálu McGyver a zistí, či je možné po vzore slávneho hollywoodskeho kutila zneškodniť kamión plný trinitrotoluénu náložou cementu z neďaleko stojaceho nákladiaku. Pozadu nezostanú ani ďalšie epizódy, kedy sa Adam a Jamie pustia do najväčšieho experimentu v histórii programu a pokúsia sa rozdrviť obrí nákladný vagón pomocou vákua.

Posledná, desiata sezóna programu Ničitelia mýtov sa bude vysielať už od 2. júla na Discovery Channel vždy v sobotu od 18:05.

Mohlo by vás ešte zaujímať