Reklama

Nový miestny DVB-T multiplex v Hlohovci

V pondelok 16. mája 2016 bol sprevádzkovaný nový miestny DVB-T vysielač v Hlohovci, ktorý vysiela na 22. kanáli (482 MHz). Prevádzkovateľom je operátor AVIS. Podľa Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ) nadobudlo povolenie na tento vysielač právoplatnosť 24. marca 2016 a je platné do konca roka 2018.

Základné parametre vysielania podľa povolenia: vertikálna polarizácia, maximálny výkon ERP v nulovej rovine 500 W. Nadmorská výška 181 m. n. m., výška stredu anténového systému nad terénom 40 m. Hlavné smery žiarenia: 30, 120, 210, 300.
Pokračovanie nižšie:


Od spustenia nového multiplexu si môžu diváci v okresnom meste Hlohovec ako aj blízkom okolí naladiť na 22. kanáli štyri televízne programy Šlágr TV, TV Noe, TV Vega a INTV. Všetky vysielajú nekódovane (FTA) a v kompresnom formáte MPEG-2.

AVIS je najväčším prevádzkovateľom miestnych DVB-T vysielačov na Slovensku. Aktuálne prevádzkuje už 26 aktívnych vysielačov po celej krajine. Toto číslo však určite nie je konečné. Kompletný prehľad celoplošných, ktoré prevádzkuje Towercom, ako aj miestnych DVB-T vysielačov AVISu Vám prinášame na tejto stránke.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. Mozes dat aspon nazov mesta, obce? Ja mam na 22k. madarov z Gyoru (MUX C) tak mne to asi nepojde.

  1. A kde je umiestneny vysielac ? Predpokladam, odkial vysielali analogovu Jojku. Som hlohovcan, tak vyskusam ladit ked bude cas 🙂 mohli by tam dat aj HCTV

  2. signal najde ale kvalita signalu 0. cize nenajde ziadne programy

    1. Ja mám podobný problém v Piešťanoch. Bol zvolený nevhodný kanál. Gyor je dosť silný a ruší Hlohovec.

  3. Signal v HC 100%, už len HcTV pridať, tie ostatné chytam z TT 49 kanál:) Škoda je, že znížili vykon z PN 42 kanál, TV Karpaty sa dali občas kuk:)

  4. Bomba kšeft- nám na Vinohradskej zarušili príjem TV na 100%…
    / funguje až po vložení tlmiacich článkov… -cena 78,-eur…
    Kto nám to uhradí..?
    Už sa tešíme na ich ďalšie kanály…
    / spomínané tv kanály sme chytali aj bez nich /

    1. A ake multiplexy vam zarusili ? Ja som z nitrianskej, antena je otocena na Javorinu a chytam vsetko tak ako predtym, svk a cz muxy… HU a AT nechytam

    2. Martin_M, ktoré české muxy chytáte, na akých frekvenciach?

Komentáre už nie sú povolené.