Reklama

ČT ponúkne divákom na webe a v HbbTV všetkých 64 zápasov z MS v hokeji naživo

Česká televízia ponúkne z blížiacich sa majstrovstiev sveta v hokeji, ktoré sa budú konať od 6. do 22. mája 2016 v Rusku, na svojom športovom kanáli ČT Sport až 54 televíznych stretnutí, z toho 29 bude naživo. Kompletný program šampionátu, až 64 stretnutí v živom prenose, nájdu českí hokejoví fanúšikovia na špeciálnej webovej stránke mshokej.cz. Prenosy sa navyše objavia aj v hybridnom vysielaní HbbTV cez špeciálnu aplikáciu.
Pokračovanie nižšie:


Aplikácia zahrnie živé prenosy zo všetkých zápasov, s možnosťou vrátiť sa v prehrávaní späť v čase až o tri hodiny, a bohatý video archív,“ hovorí vedúci teletextu Jan Zeman, podľa ktorého diváci ocenia aj možnosť navoliť do prenosov zeleným tlačidlom informačnú lištu s priebežnými správami z paralelne prebiehajúcich zápasov. Špeciálna HbbTV aplikácia je už v tejto chvíli dostupná divákom. Predpokladáme však, že živé prenosy budú z dôvodu autorských práv blokované pre užívateľov mimo územia ČR. Vybrané príspevky z videoarchívu by však mali byť k dispozícii aj slovenským divákom, ktorí majú možnosť prijímať HbbTV vysielanie cez satelit Astra 3B (23,5°E) alebo aj cez štvrtý terestriálny DVB-T multiplex.

Špeciálne webové stránky k MS v hokeji 2016 od ČT okrem živých prenosov ponúknu aj aktuálne spravodajstvo či výsledky. „Na stránkach diváci nájdu všetkých šesťdesiatštyri priamych prenosov duelov svetového šampionátu. Desať z nich bude k dispozícii exkluzívne naživo iba na webe,“ hovorí vedúci redaktor Nových médií ČT Filip Černý a dodáva: „Špeciál prinesie aj obsiahly videoarchív. Diváci a fanúšikovia si tak môžu kedykoľvek spätne pustiť všetky záznamy zápasov, ich zostrihy, ale aj jednotlivé momenty zápasov – góly, trestné strieľania či kuriozity.

Slovenský verejnoprávny vysielateľ RTVS odvysiela na svojich dvoch televíznych programoch 32 priamych prenosov a 31 záznamov. Všetky zápasy naživo prinesie aj s komentárom na webe hokej.rtvs.sk. Duely slovenskej reprezentácie budú dostupné v priamom prenose súčasne na Jednotke ako aj Rádio Slovensko. Viac informácií sa dočítate v tejto správe.

ct_ms_2016hbb
Ukážka aplikácie „MS hokej 2016“ z HbbTV

Mohlo by vás ešte zaujímať