Reklama

Ukončia nemecké verejnoprávne programy SD vysielanie do roku 2019?

Nemecký verejnoprávny vysielateľ má ukončiť satelitnú distribúciu svojich kanálov v štandardnom rozlíšení (SD) v čo najkratšom termíne. Takéto odporúčanie dala nemecká Komisia pre finančné potreby prevádzkovateľov vysielania KEF (Die Kommission zur Ermittlung des Finanzbedarfs der Rundfunkanstalten). Cieľom má byť úspora finančných nákladov, keďže aktuálne platí televízia za distribúciu ako programov v SD tak aj v HD kvalite.
Pokračovanie nižšie:


KFE nalieha aby od roku 2019 boli na satelite dostupné nemecké verejnoprávne programy už len v HD kvalite. Iná situácia je u komerčných vysielateľov ako RTL Group či ProSiebenSat.1, tí majú vysielať svoje programy cez družicu v SD až do roku 2022. Treba však zdôrazniť, že po ukončení SD vysielania, skončí pravdepodobne aj možnosť prijímať nemecké komerčné televízie zadarmo. V súčastnosti sú už všetky HD programy kódované a dostupné iba u vybraných satelitných operátorov.

Za rýchlejšie ukončenie šírenia SD programov cez satelit je aj vysielateľ ARD. Vo svojom finančnom pláne na rok 2018 uvádza už náklady na SD programy pod položkou Rôzne.

(digitalfernsehen.de)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. Tak nemčúri by sa radio zbavili SD ? A koto by to mal zaplatit? Á nejaká odnož telekomu, tí radi prevezmú všetok SD balast, za rozumnú cenu..

Komentáre už nie sú povolené.