Reklama

Slovenský detský program RiK bude možné prijímať aj cez anténu, do ponuky ho pridá Plustelka

Slovenská televízna stanica RiK určená najmä detským divákom bude od dnes 5. apríla 2016 (od 16:00) dostupná aj cez bežnú anténu. Do svojej ponuky ju pridá terestriálna platforma Plustelka, ktorú prevádzkuje TowerHome, dcérska spoločnosť Towercomu.
Pokračovanie nižšie:


RiK vysiela v slovenskom jazyku. Program televízie pozostáva z európskej produkcie a vlastnej tvorby televízie. Deti sa zabavia pri veselých príbehoch kohutíka Kikiriki, naučia sa rôzne triky v šou Kúzlovanie, alebo Zabijú nudu spolu s Maťou pri výrobe originálnych kúskov. A exkluzívne iba v TV RiK môžu deti sledovať úplne nové príbehy dvoch nešikovných kutilov Pat a Mat.

Ochutnávka

Televízna stanica RiK bude prvé dva týždne dostupná pre všetkých zákazníkov Plustelky (vrátane Plustelky Mini) v rámci bezplatného promo vysielania. Pre zákazníkov s balíkom Plustelka Štandard (5,99 €) alebo Duo (8,99 €) bude dostupná automaticky a bez zmeny mesačného poplatku.

Aktuálna tak programová ponuka Plustelky cez anténu pozostáva už zo 14 staníc: ČT1, ČT2, športových kanálov Eurosport, Eurosport 2, Sport 2, dokumentárnych Viasat Explore, Nature, History a Spice, filmových JOJ Cinema a Film+, detských Nickelodeon a RiK a hudobnej stanice VH1. Všetky programy vysielajú v kompresnom formáte MPEG-4 a sú samozrejme kódované systémom Irdeto.

Pre príjem programov platformy Plustelka je okrem terestriálnej antény potrebné ešte aj prijímacie zariadenie a to také, ktoré zákazníkom najviac vyhovuje. V ponuke sú bezkartové CI+ moduly (Smit, Strong), alebo bezkartový terestriálny DVB-T2 prijímač Zircon T3000HD, poprípade len samostatná dekódovacia karta Plustelka.

Aktualizované o 14:30: RiK už vysiela vo štvrtom celoplošnom multiplexe. Obrazové rozlíšenie je rovnaké ako u všetkých programoch z Plustelky 704 x 576. Audio stopa je vo formáte AAC-HE.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ja to vítam.Aspoň vnučka bude mať čo pozerať. A ešte v sk jazyk.

  2. Uz to fachci. Ale: 1. Mam taky pocit, akoby sa kusok zhorsila kvalita CT1 a CT2 v MUX4. Ostatne programy som zatial podrobne neskumal. 2. V EPG TV LUX v MUX1 je uvedeny program RiK-u 🙂 3. Mozno som objavil teplu vodu, ale logo TV RiK je prebrane z nemeckej detskej telky RiC (Astra 19,2E, FTA), programovou skladbou sa tiez celkom zretelne podobaju.

  3. Detsky kanál v slovenčine patri do DVB-T. Dobrý krok. Aj ked si bude treba priplatit.

  4. Minimálne nejaké prvé 3 dni to mohli v rámci PROMA pustiť voľne…

  5. ked o tom píšete.viete vôbec že tam sa program stále opakuje dookola.skončí seriál, a ide zase od znova a takto to tam rotuje.ked chceli niečo pre deti tak mali pridať dysney chanel, a nie odpad rik.

  6. Zaradenie detského RIK do DVB-T, je momentálne TOP udalosť tohoto roka.Treba zdôrazniť,že RIK je slovenský kanál v SLOVENČINE ! Áno prvý rok vysielania bol všelijaký pár titulov,ktoré sa točili nonstop dookola.No tento rok sa to po kritike dosť spestrilo.Sťažnosti by som adresoval aj na STV,ktorá nedokázala obnoviť STV3-ktorá mohla byť aj detským kanálom,ako má Česká televize -ČT:deti.

  7. No konecne sa dockali aj mali divaci z Plustelky. A teraz by sa konecne mohla prebudit aj STV-cka a spustit STV-3. Archiv treba oprasit je plny peknych a poucnych rozpravok pre deti.Dat do vysielania pekne a zmysluplne rozpravky na Vianoce a Velku noc je myslim a nie som sam zalostne malo. STV ma moznosti na spustenie celoplosneho kanala pre deti ocenili by to deti tak rodicia ako aj ucitelia.

  8. RIK pridali a Film+ zakódovali aj tým čo si zaplatili.

  9. film nejde
    http://www.satelitnatv.sk/2016/04/film-ma-technicke-problemy-na-ich-odstraneni-sa-pracuje/

  10. pre deti to je dobry kanal hlavne po slovensky. Konecne!
    Uz som mal plne zuby toho, ked dcera zapla Nickelodean a tam same „ze jó, ze jó!“

  11. stanicu RIK od včera zakódovali v +telke! si snáď nemyslia, že im za to niekto bude platiť?! aj moje deti tie retardované rozprávky odmietali pozerať. hnus v ponuke RIK

Komentáre už nie sú povolené.