Reklama

SES: Televízne satelitné vysielanie je čoraz populárnejšie

Trhový podiel satelitného televízneho vysielania v Slovenskej republike sa neustále zvyšuje, vyplýva to zo štúdie Satellite Monitor za rok 2015, ktorú spoločnosť SES každoročne vydáva za účelom prieskumu televízneho trhu. Podiel HDTV na trhu sa počas piatich rokov takmer strojnásobil a viac ako polovica slovenských domácností v súčasnosti odoberá televízny signál vo vysokom rozlíšení (HD) zo satelitu.
Pokračovanie nižšie:


Podľa štúdie je satelitný príjem prvou voľbou slovenských domácností pre príjem signálu vo vysokom rozlíšení (HD). Vysielanie vo vysokom rozlíšení je na trhu veľmi obľúbené, čo je sprevádzané aj konštantným poklesom príjmu v štandardnom rozlíšení (SD). Spoločnosť SES v súčasnosti zo svojich satelitov vysiela 2 200 HD kanálov, čo z nej robí lídra na trhu s HD vysielaním. HD programy predstavujú až tretinu zo všetkých televíznych kanálov, ktoré SES vysiela. Zároveň sa neustále zvyšuje dosah SES – na konci roka 2015 prijímalo signál zo satelitov SES 317 miliónov domácností na celom svete.

Výsledky prieskumu Satellite Monitor potvrdili, že SES obsluhuje najväčší trhový podiel na celkovom trhu televízneho vysielania v Slovenskej republike. SES je s trhovým podielom 82 % jednoznačne najväčším poskytovateľom televízneho signálu na Slovensku. Podiel SES na slovenskom trhu tak oproti roku 2010 vzrástol o 7 %. Zároveň 79 % satelitných domácností prijíma signál konkrétne z orbitálnej pozície ASTRA 23.5°E.

ses_prieskum_sattv1

ses_prieskum_sattv2

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Len netreba zabúdať, že podiel z 0 = 0. Tým chcem povedať, že TV stráca na atraktívnosti.

  2. Sú na to metódy a postupy, ktorými sa to vypočíta a výsledok bude presne taký, aký chceme (alebo potrebujeme) … v tomto prípade počítala SES a vyšlo jej že „satelitné vysielanieje čoraz populárnejšie“, nabudúce bude počítač UPC a hádajte, čo vypočíta 🙂

  3. No neviem-neviem.Nedávno som čítal dva články,kde IPTV valcuje satelity a antény.IPTV sa stala dominantnou v Ázii a podobný trend je v západnej EU.Vyhliadky pre individuálny satelitný/anténny príjem sú podľa štúdie -negatívne.

  4. Tvrdenia sa navzájom negujú , hneď vedľajší článok tvrdí , že poradie je úpne iné , sú to teda informácie zavádzajúce a teda nespoľahlivé.

  5. Velmi podobny clanok sa tu riesil uz pred nejakymi 2-3-4 mesiacmi. Aj tento, rovnako ako ten predosly, vyzera ako prifarbeny marketingovy konglomerat pismen a cisel vyfabrikovany podla poziadaviek SES. Niezeby som mal nieco proti satelitnej TV, koniec-koncov vzdy bude dost oblasti, ktore nebudu mat natahane opticke kable a budu odkazane na sat. a DVB-T prijem, ale takto si priohynat fakty kvoli reklame, ts-ts-ts …

Komentáre už nie sú povolené.