Reklama

Filmový kanál MGM skončí aj v Poľsku, nahradí ho AMC

Prvý májový týždeň sa zmení filmový kanál MGM na AMC aj u našich severných susedov v Poľsku. Informoval o tom prevádzkovateľ stanice AMC Networks International – UK. K zmene by malo dôjsť už 6. mája 2016.

Pripomeňme, že MGM skončil vo väčšine krajinách, ako aj na slovenskom i českom trhu, ešte 5. novembra 2014. Po roku a pol dôjde tak k rovnakej zmene aj na poľskom trhu.
Pokračovanie nižšie:


AMC bude v Poľsku od začiatku vysielať v HD kvalite. Vo vysielaní chce ponúknuť okrem populárnych filmových titulov z produkcie MGM aj seriály ako Fear the Walking Dead, The Night Manager či HUMANS. Nový program bude dostupný automaticky u všetkých poľských káblových, IPTV ako aj satelitných operátorov, ktorí ponúkajú aktuálne kanál MGM.

História AMC
Pod názvom American Movie Classics začala televízna stanica AMC vysielať už v októbri 1984. V prvom rade sa zameriavala na klasické americké snímky z 50. rokov. Filmy boli vysielané bez úprav, čiernobiele, a len v popoludňajších a večerných hodinách. V rokoch 1996-1998 AMC pristúpilo k vysielaniu prvého seriálu z vlastnej produkcie Remember WENN. Až na výnimky však na AMC prevažovala tvorba prevzatá. Zásadná zmena nastala koncom septembra 2002, kedy AMC prerobilo rebranding z American Movie Classics na AMC a odklonilo sa od zamerania na klasickú filmovú tvorbu. Spolu s rebrandingom stanica priniesla celý rad vlastných programov.

(red, satkurier.pl)

Mohlo by vás ešte zaujímať