Reklama

FashionTV Czech&Slovak začal vysielať v HD kvalite

Módny a lifestylový kanál FashionTV Czech & Slovak spustil od 1. apríla 2016 vysielanie vo vysokom rozlíšení (HD). Okrem toho tiež došlo aj k zmene staničnej grafiky, ktorá bola divákom predstavená v rovnaký deň. Informoval o tom prevádzkovateľ stanice.

Česko-slovenská verzia kanálu FashionTV je dostupná u vybraných káblových, IPTV ako aj satelitných operátorov. Všetci však doteraz ponúkali iba SD verziu programu. Po spustení HD verzie by sa to už mohlo zmeniť. Je však len na samotných operátoroch či nechajú v ponuke SD, prípadne ju vymenia už za HD verziu.
Pokračovanie nižšie:


Prvým operátorom, ktorý oznámil nahradenie SD verzie programu FashionTV Czech&Slovak za HD je Martico.

Od 1.4.2016 bola nahradená SD verzia programu Fashion TV za HD verziu. Majitelia TV prijímačov s DVB-C tunerom si môžu naladiť tento program na frekvencii 378 MHz,“ oznámila spoločnosť Martico svojim zákazníkom.

Fashion TV Czech & Slovak je lokalizovaná verzia kanálu o móde pre slovenských a českých divákov. Stanica bola pred niekoľkými rokmi dostupná nekódovane prostredníctvom družice ASTRA 3B (23,5°E). Koncom roka 2012 však satelitnú distribúciu prerušila a ďalej šírila svoj program iba u vybraných káblových a IPTV operátorov. Od decembra 2015 vysiela prostredníctvom družice Intelsat 10-02 (1°W), signál je však kódovaný a dostupný iba pre užívateľov Magio Sat a DIGI TV.



Mohlo by vás ešte zaujímať