Reklama

DIGI spúšťa prenájom CAM modulov pre satelitnú TV, prinášame podrobnosti

Satelitná platforma DIGI TV sa zaradila k väčšine operátorov na našom trhu, ktorí ponúkajú svojim zákazníkom už nielen set-top-boxy, ale aj CAM moduly. Zákazník tak môže sledovať programy z ponuky na svojom obľúbenom satelitnom HD prijímači, prípadne TV so zabudovaným satelitným tunerom. Podmienkou je voľný CI/CI+ slot, DVB-S2 tuner a podpora zvuku v kompresnom formáte AAC. Všetky programy sú šírené zo satelitnej pozície Thor/Intelsat 0,8°W a kódované systémom Nagravision.
Pokračovanie nižšie:


CAM moduly by mali byť dostupné podľa našich informácií, ktoré nám potvrdili nakoniec aj na zákazníckej linke, na predajných miestach už v piatok 22. apríla 2016. Záujemcovia ich môžu získať do prenájmu za 1,50 € mesačne v prípade prvého a druhého CAM Modulu a za 3 € mesačne za tretí a štvrtý CAM Modul. Podobne je to aj v prípade dodávaných set-top-boxov. K nájmu treba samozrejme pripočítať ešte poplatok za programový balíček.

Pre všetkých, ktorí zvažujú že si CAM modul od DIGI TV zaobstarajú, sme pripravili niekoľko najdôležitejších informácií, ktoré by Vás mohli zaujímať.

Moduly sú kompatibilné so slotmi CI a CI+
CAM modul je kompatibilný s televízormi a satelitnými prijímačmi s voľným CI, prípadne novším CI+ slotom. Prepínanie medzi týmito režimami je automatické. Ak modul zistí, že TV alebo box podporuje CI+, sám sa prepne do tohto režimu, zmena do CI nie je možná. V prípade, že prijímacie zariadenie podporuje iba starší CI mód, prepne sa do CI módu.

Programy sa ladia manuálne
Ak sa rozhodne využívať pre príjem programov DIGI TV CAM modul a nie set-top-box, počítajte s tým, že si budete musieť ladiť a usporadúvať programy manuálne. Všetky frekvencie nájdete buď na našich stránkach satelitnatv.sk/digi-tv/, alebo priamo na webe operátora. Na zmenu parametrov bude upozornený zákazník SMS správou a emailom. V prípade, že nie ste technicky zdatný, určite Vám skôr odporúčame siahnuť po dodávanom boxe, ktorý si programy ladí pri každej zmene automaticky. Vyhnete sa tak zbytočným nepríjemnostiam.

Pre vybrané značky TV aj setting
Aby zákazníci s TV nemuseli zabiť aj niekoľko hodín pri usporadúvaní programov, pripravil operátor pre niektoré typy televízorov už hotový setting. Ten sa nahrá na USB kľúč a následne z neho do TV. Aktuálne sú podporované TV značky Samsung (len rady J, C, D, E alebo H) a LG (len pre rady LA/LN, LB/UB, s WebOS). Takýto setting je možné do budúcna upravovať aj na PC s príslušným programom.

Kartu je nutné aktivovať na programe Jednotka HD
Po vyhľadaní všetkých programov podľa aktuálnych technických parametrov je potrebné aktivovať Smart kartu. Ak už máte zasunutý modul v CI/CI+ slote vášho zariadenia, prepnite diaľkovým ovládaním na kanál Jednotka HD (vysiela z frekvencie 12 054 MHz). Pre aktiváciu karty je nutné zaslať SMS na telefónne číslo +421 902 021 090 v tvare: AKTIVUJ/medzera/ČÍSLOVAŠEJZMLUVY/medzera/ČÍSLOSMARTKARTY. Číslo Smart karty nájdete priamo na karte, pod čiarovým kódom (prípadne v TV menu v nastaveniach CI modulu). Samotná aktivácia môže trvať niekoľko minúť, preto pokiaľ Vám nenabehne obraz nemôžete prepínať na iný program.

Maximálne 4 moduly do domácnosti
DIGI si je vedomá, že dnes už jeden televízor do domácnosti nestačí. Preto ponúka, podobne ako v prípade dodávaných boxov, zákazníkom maximálne až štyri CAM moduly do domácnosti. Za každé zariadenie je však účtovaný mesačný poplatok podľa platného cenníka.

Nahrávanie až 4 programov
Podľa DIGI TV umožňujeme aktuálne modul až 4 paralelné dekódovania. Reálne je teda možné nahrávať až 4 televízne programy. Všetko však závisí od použitého zariadenia. Pre plnohodnotné nahrávanie viacerých programov sa samozrejme vyžaduje už viactunerový satelitný prijímač. Pri jednotunerovom zariadení, bude možné nahrávať programy vždy len z jedného satelitného transpondéra.

Rodičovská ochrana
CA modul má vstavanú funkcionalitu rodičovskej ochrany, ktorá je automaticky aktivovaná v prípade, že prepnete na kanál s obsahom 18+. Táto funkcionalita sa podľa operátora nedá vypnúť keďže vyplýva z platnej legislatívy. Programy 18+ nemusia vysielať len erotické kanály, preto sa môže stať, že modul bude pýtať PIN kód aj na bežných komerčných staniciach. Štandardný PIN kód je od výroby nastavený na 1234.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Chyba tu este zmienka o tom ze box si mozu prist vymenit za modul aj terajsi abonamenti.

  2. Ide to aj bez technika majú možnosť samoinštalácie .

  3. 20,- € to.si dali dobrú cenu za vloženie karty do modulu a modulu s kartou do tv a spustiť automatické ladenie…ale pár ľudí sa im podarí určite oblbnúť…

  4. Byvam v Norsku v okoli Tromsa.Do oktobra som pouzival staru digi.Vsetko v pohode slapalo.Po prechode na novu digi sa neda chytit nic.Kde sa stala chyba? Chyba je v novych boxoch? Neda sa to nejako nadstavit? Poradte.

    1. Tu nejde vobec o prijimac, ale o signal z druzice. Niektore programy by ti ale ist mali lebo su este na starom Intelsate, ktovie ale dokedy. Problem bude ten ze nova digi vyuziva satelit Thor6 ktory asi u teba uz nema dobre pokrytie. Chcelo by to mozno vyskusat vacsiu parabolu. Aku mas teraz?

Komentáre už nie sú povolené.