Reklama

Bohatý športový rok 2016 s RTVS

Rok 2016 sa nesie vo vysielaní RTVS v znamení domácich, ale aj svetových športových podujatí. Vysielacie práva na najvýznamnejšie športové prenosy z MS v hokeji, ME vo futbale, Tour de France, ale aj Letných olympijských hier v Riu, to všetko prinesie divákom a poslucháčom tím športovej redakcie RTVS.

Všetky spomínané podujatia si fanúšikovia športu budú môcť exkluzívne užiť len s RTVS. „Mimoriadne nás teší, že naša deklarácia o tom, že RTVS má byť mediálnou súčasťou všetkých veľkých domácich a svetových športových podujatí, sa stáva realitou,“ uviedol k bohatému športovému roku 2016 generálny riaditeľ RTVS Václav Mika.
Pokračovanie nižšie:


Po úspešnom zvládnutí projektov ME v krasokorčuľovaní v Bratislave, ale aj náročných priamych prenosov Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Jasnej, kde RTVS pripravovala medzinárodný signál pre všetkých vysielateľov, sa športová redakcia RTVS, ale aj technické zložky vysielania pripravujú na sériu priamych prenosov tých najvýznamnejších športových zápolení.

Všetkých športových priaznivcov čaká množstvo športového obsahu na Jednotke, Dvojke a v Rádiu Slovensko. Mimoriadne štúdiá, analýzy odborníkov a komentátorov k zápasom, v mimoriadnych reláciách priblížime profily významných športovcov a nebudú chýbať ani súťaže o hodnotné ceny. Na každom z podujatí bude mať RTVS naživo tímy redaktorov, ktorí prinesú aktuálne informácie v športovom spravodajstve. K máju už tradične patria mimoriadne obľúbené MS v hokeji, tentoraz v Rusku, kde bude mať šampionátovú premiéru nový tréner nášho národného tímu Zdeno Cíger. Pre všetkých futbalových fanúšikov bude nesporným vrcholom letný futbalový festival ME vo futbale, na ktorý sa prebojovala aj slovenská reprezentácia. RTVS od 10. júna do 10. júla divákom prinesie priame prenosy všetkých 51 zápasov v 45 priamych prenosoch a 6 záznamoch. Tohtoročné olympijské hry v brazílskom Riu sa začínajú 5. augusta a potrvajú do 21. augusta. RTVS má zakúpené práva na všetky priame prenosy vrátane otváracieho a záverečného ceremoniálu. RTVS pripravuje k podujatiam špeciálne webové stránky. K vysielaniu z Ria bude mať mimoriadnu microsite, ktorá divákom ponúkne až 8 živých streamov.

Mohlo by vás ešte zaujímať