Reklama

Taliansky spravodajský kanál RAI News 24 nekódovane na satelite Astra

Na satelite Astra 1L (19,2°E) je možné naladiť nekódované (FTA) vysielanie spravodajského kanálu RAI News 24, ktorý prevádzkuje taliansky verejnoprávny vysielateľ Radiotelevisione italiana.

Táto novinka určite poteší všetkých divákov, ktorí sa zaujímajú o taliansky jazyk, ako aj talianov žijúcich mimo územia Talianska s príjmom iba družice Astra. Doteraz bol kanál RAI News 24 šírený iba z pozície Eutelsat HotBird (13°E). Vďaka satelitu Astra si ho môžu naladiť, podľa nižšie uvedených parametrov, aj zákazníci platformy Skylink, ktorí majú možnosť prijímať signál z pozície 19,2°E.
Pokračovanie nižšie:


RAI News 24 vysiela 24 hodín denne v talianskom jazyku. Vo vysielaní sa zameriava na spravodajstvo z celého sveta. Nechýbajú tiež informácie zo športu, ekonomiky či kultúry.

Vďaka nekódovanému vysielaniu RAI News 24 postačuje pre príjem satelitný prijímač aj bez dekódovacej karty. Stanica vysiela v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-2), no z transpondéra DVB-S2/8PSK. Z toho dôvodu je nutné už vlastniť zariadenie s podporou HDTV vysielania.

Technické parametre pre príjem RAI News 24 z družice Astra 1L:
Družica: Astra 1L (19,2°E)
Frekvencia: 11 288 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 2/3
SR: 22000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: nie
Provider: Harmonic
Názov: RAI News 24

Z uvedenej frekvencie vysielajú ešte aj programy RAI HD, RAI 1 HD, RAI 2 HD a RAI 3 HD. Tieto programy sú však kódované systémami Nagravision, pre ich príjem je tak nutný ešte dekódovací modul, alebo satelitný prijímač, TivùSat spolu s kartou.

Užívatelia Skylink Ready prijímačov si musia program naladiť manuálne
V čase písania správy sa ešte stanica RAI News 24 nenachádzala v zozname FastScan. Majitelia Skylink Ready prijímačov so zapnutou funkciou automatického dolaďovania si tak musia program naladiť manuálne. Preto sa naladí na koniec zoznamu (pozície 4000 a vyššie). V krátkej dobe však počítame jeho zaradenie do zoznamu (pozície od 250 do 500).

Mohlo by vás ešte zaujímať