Reklama

Skylink odpojí aj tento mesiac dva SD programy, tentokrát Nova Cinema a Fanda

Po slovenských staniciach Doma a Dajto v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-2) má v pláne prevádzkovateľ satelitnej platformy Skylink, luxemburská spoločnosť M7 Group, odpojiť v tomto staršom formáte ďalšie dva programy. Vo štvrtok 31, marca 2016 dôjde k odpojeniu tentokrát českých staníc Nova Cinema SD a Fanda SD, ktoré sú šírené z družice Astra 3B (23,5°E) z frekvencie 11 973 MHz.
Pokračovanie nižšie:


V ponuke Skylinku však programy Nova Cinema a Fanda zostanú aj naďalej, no už len v HD kvalite. Všetci užívatelia si tak musia naladiť oba programy v HD kvalite, pokiaľ tak už neurobili. Technické parametre pre príjem nájdete na konci tejto správy.

Majitelia starších SD prijímačov bohužiaľ už HD programy nenaladia, tí si budú musieť zakúpiť nový satelitný prijímač s podporou HD/MPEG-4, prípadne, ak sú nespokojní, prejsť rovno k inému operátorovi.

Vypínanie programov v SD kvalite bude pokračovať aj v ďalších mesiacoch vzhľadom k tomu, že Skylink chce postupne odpojiť všetky programy z ponuky v staršom kompresnom formáte MPEG-2 a to najneskôr do konca roka 2016.

Technické parametre pre príjem Nova Cinema HD a Fanda HD:
Družica: ASTRA 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 876 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: Áno

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Už je oznam k ukončeniu SD vysielania k 31.03.2016 v dolnej časti obrazovky na 3 riadky (Nova Cinema a aj TV Fanda).

  2. Už ma to so Skylinkom prestáva baviť neustále zvyšuje poplatky,mení frekvencie,prechádza na HD – to by som znova kupoval nový projiomač
    ,platil znova servisákovi za napojenie a naladenie programov – ja mám dobrý
    obraz aj bez vášho HD tak čo mi tu večne niečo vnucujete – banda nenažratá !!

  3. Jan, ***. Načo má zaberať kapacitu duplicitný program v SD?

Komentáre už nie sú povolené.