Reklama

RTVS pripravila aj tento rok špeciálne vysielanie k prvému aprílu

Prvoaprílové vysielanie má v RTVS už svoju tradíciu. Po počítaní ovečiek a slimačích pretekoch prinesie verejnoprávny vysielateľ historicky prvý priamy prenos z ultramaratónskeho behu pod názvom Ultralanovka. Beh organizuje skupina horských ultra bežcov, ktorá finančne podporuje detský mobilný hospic n.o. PLAMIENOK.

Našim cieľom je upútať pozornosť dobrých ľudí na celom Slovensku a nebojíme sa pracovať s ľudsky najťaživejšou témou, témou predčasnej smrti dieťaťa. Našim projektom chceme zažať svoj Plamienok v tejto tme spôsobom, ktorý je nám vlastný a ktorému rozumieme,“ povedal organizátor ultrabehu Martin Urbaník.
Pokračovanie nižšie:


Možnosť pripojiť sa dávajú všetkým, a to práve na truc osudu, v deň bláznov. V posledných minútach pred polnocou, pred začiatkom dňa 1. apríla sa zíde skupina ultra bežcov pri hornej stanici lanovky na bratislavskej Kolibe, aby s úderom polnoci vyrazila na 3 km lesný okruh s náročným stúpaním priamo popod lanovku. Každý z ultra bežcov sa v nasledujúcich 24 hodinách pokúsi tento okruh absolvovať toľkokrát, koľko len bude vládať. Celý štartový poplatok bežcov je súčasťou finančnej zbierky pre n.o. Plamienok.

Nápad sa rozhodla podporiť aj RTVS, a to historicky prvým priamym prenosom z ultramaratónskeho podujatia, ktorý bude doplnený maratónom humoru. Osemhodinový priamy prenos budú z improvizovaného štúdia priamo z miesta behu komentovať Tomáš Hudák a Stano Staško, známi z relácie RTVS Od veci, ktorých doplnia humorista a stand-up komik Samo Trnka a Denis Bohumil Schvarcz z portálu Tak určiteee. Na trať chcú vyslať aj svojho zástupcu, jeho meno však prezradia až po štarte.

Komentovať osem hodín vkuse live prenos je úplne šialenstvo, a kedy, ak nie na 1. apríla to má zmysel. Navyše, ak tým môžeme poukázať na veľmi vážnu vec a pomôcť tým, ktorí potrebujú našu pomoc. Ak pre tieto deti dokážu bežci zvládnuť 24 hodín, my tých osem musíme dať,“ povedal Tomáš Hudák.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. Pozeral som na priami prenos do 03.15 hod mam tam kolegu Jara Kovaca . Mate odomna uznanie a hlavne bezci.Kde moze ziskat aktualne vysledky /

Komentáre už nie sú povolené.