Reklama

freeSAT presúva ďalšie dva HD programy na vlastnú kapacitu, zákazníci musia prelaďovať

Zákazníci satelitného operátora freeSAT musia opäť prelaďovať. Dva programy vo vysokom rozlíšení Nat Geo Wild HD a History HD budú vysielať z novej frekvencie 12 034 MHz na satelite Thor 6 (0,8°W). Dôvodom je presun oboch programov na vlastnú satelitnú kapacitu. Doteraz boli dostupné kanály z transpondéra škandinávskej platformy Canal Digital.
Pokračovanie nižšie:


Zmena parametrov sa týka len zákazníkov, ktorí využívajú vlastné satelitné HD prijímače. Užívateľom, ktorí majú prenajaté boxy priamo od operátora, sa všetky zmeny prejavia automaticky. Na dodávaných boxoch budú programy aj naďalej dostupné na pozíciách 118 a 120.

Nat Geo Wild HD a History HD sa presúvajú z frekvencie 12 015 MHz na 12 034 MHz. Oba kanály by mali vysielať súbežne z nových a starých parametrov približne do 15. apríla 2016. Po tomto dátume budú dostupné predplatiteľom už len z novej frekvencie. Je teda potrebné si programy preladiť čo najskôr.

Užívateľom, ktorí nepostrehli ešte posledné zmeny pripomíname, že v minulých mesiacoch došlo tiež k zmene parametrov staníc Discovery Showcase HD, Animal Planet HD, Travel Channel HD a Nova HD. Ak Vám uvedené programy nefungujú, je potrebné ich preladenie. Podrobnosti sme Vám priniesli už v minulých správach (tu a tu).

Nové parametre pre príjem Nat Geo Wild HD a History HD:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 12 034 MHz
Polarizácia: Vertikálna
SR: 30000
FEC: 3/4
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: UPC Direct
Kódovanie: áno (Irdeto, Cryptoworks, Conax a Nagravision)
Audio stopy: maďarská, česká, rumunská (iba u History HD) a originálna

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. nie je to fer ved aj mi plaťime za služby,a nam nič nepridávaťe ako zakaznik,freer sat upc malo sa vam zda ked len 20€ plaťime ročnie nam už nepatri program na nviac neše peniaze nie su také isté,dôchodca.dakujemem za takú službu.

  2. Zákazníci Freesat s boxom od providera (je ich väčšina) NEMUSIA prelaďovať 🙂

Komentáre už nie sú povolené.